Тренировки в домашни условия - 125

• 13 097
  • 249
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
Няколко месеца стоях гладна (по 1000 калории дефицит) и свалих няколко кг вода, кантара замръзна и продължавах да стоя подпухнала или поне така се усещах.
Вдигнах храната умерено, разпределени макроси в калориите и започнах да свалям.
Вече нямам хранене без въглехидрат. Месо и салата само бяха преди.

# 31
Аз си държа Вх около 50гр, обаче калориите ми са поне 2000 и в повечето дни към 2300. Установих, че това ми е maintenance в момента, с броя тренировки, които имам.

# 32
  • Варна
Ти явно си на НВ ВМ.
Никога не съм пробвала този режим, но има доста последователи.
Аз гонех сваляне на кг под норма границата за ръст и възраст, а и с нисък въглехидрат нямах никакви сили за тренировки, но и калориите ми са доста по-ниски.
Като цяло голяма напасване е. Един ден мазнините не стигат, в друг литват….
Протеинът като закъса повечето неща, с които го донабавям имат и въглехидрат та и там място за него трябва да оставя.

# 33
Ели, аз съм на високи протеини, мазнините ми в повечето дни са средни до ниски. Далече съм от нввм или кето. Не за друго, но при мен само това проработи да сваля килата и ям храни, които обичам. Важното е, че ти си си намерила какво работи при теб и с какво се чувстваш добре Hug Най-добрата диета е тази към която човек може да се придържа с месеци или завинаги Blush

# 34
Хммм, и сезонност трабва да има, не е възможно или по-скоро не е оптимално при 4 сезона да поддържаш "лятната" диета през зимата.

# 35
  • Варна
Costa, ако не е тайна какъв гр протеин на тегло поддържаш?
Калориите не са малко, а и мазнините ти казва ниски.

Agent, да, използвам и аз сезонните, но си гоня макросите.
Свикнах вече. Има дни, в които ми се яде нещо, а максроса вече понапълнен, но… не става без и малко лишения, поне при мен.
Ставаше ама на 20….

Да не е гол запис.
Днеска ходенето пропадна, пак ни валя, а и съм на 4 часа сън.
Утре извънредно ще направя ден 31 епик 2-кардио 30 минути.  Него го пропуснах, че е кратка и си го оставих за следващите дни, когато ми трябва нещо за по-ограничено време. Така ще направя 5 тренировки тази седмица - дни 31-35 от епик 2.
Тъкмо запазих едно пътуване до Париж и някак ми дойде музата за всичко 😆

# 36
Agent, да, използвам и аз сезонните, но си гоня макросите.

Тъкмо запазих едно пътуване до Париж и някак ми дойде музата за всичко 😆
Еха, браво! Завид! Grinning
Eli, за да разкарам стреса от "на всяка цена трабва да закова макросите днес" почнах да гледам седмичната картинка. Да, ако не ми достига протеин днес и съм попрекалила с въглехидратите гледам следващите 2-3 дни да вкарам повече от нужното протеин и мин. въглехидрати. И гледам усреднените стойности за седмицата.

Исках нещо да ви покажа, слушах го в движение онзи ден, почти веднага след дискусията "във ваканция се отслабва дори да е в Италия" и я подкрепя в известен смисъл, тк поставят ударение на факта, че 6+ часа седене + 1 дори доста активна тренировка на ден не са оптимални за отслабване... ще му пусна едно резюме за всички, на които не им се слуша:

Скрит текст:
Activating Fat-Burning Enzymes
Alternating 50-55 minutes of sitting with 5-7 minutes of physical activity doubles lipoprotein lipase activity in muscle tissue, enhancing fat utilization and muscle recovery.

Reducing animal fats and increasing thermally processed vegetable fiber (carrots, beets, white cabbage) can decrease estrogen levels and improve bile quality, aiding fat loss in hips and buttocks.

Optimizing Insulin Sensitivity and Cortisol Balance
A vegetable-rich diet, consuming high-insulin-index foods in the first half of the day, and incorporating short periods of physical activity throughout the day can increase muscle cell sensitivity to insulin.

Balancing cortisol levels requires adding easily digestible protein (fish, lean meat, eggs), performing low-intensity exercise for at least 1.5 hours daily, and practicing emotional control techniques.

Targeted Fat Loss Strategies
To accelerate fat burning in problem areas, alternate activity and rest periods throughout the day, as 6+ hours of continuous sitting reduces muscle lipoprotein lipase activity by 3-4 times.

Eliminating cortisol-induced abdominal fat necessitates autonomic nervous system practices, as diet and exercise alone are insufficient for this specific fat type.
Активиране на ензими за изгаряне на мазнини
Редуването на 50-55 минути седене с 5-7 минути физическа активност удвоява активността на липопротеин липазата в мускулната тъкан, подобрявайки усвояването на мазнините и възстановяването на мускулите.

Намаляването на животинските мазнини и увеличаването на термично обработените растителни фибри (моркови, цвекло, бяло зеле) може да намали нивата на естроген и да подобри качеството на жлъчката, подпомагайки загубата на мазнини в областта на бедрата и седалището.

Оптимизиране на инсулиновата чувствителност и кортизоловия баланс
Богатата на зеленчуци диета, консумацията на храни с висок инсулинов индекс през първата половина на деня и включването на кратки периоди на физическа активност през целия ден може да увеличи чувствителността на мускулните клетки към инсулин.

Балансирането на нивата на кортизол изисква добавяне на лесно смилаеми протеини (риба, постно месо, яйца), извършване на упражнения с ниска интензивност поне 1,5 часа дневно и практикуване на техники за емоционален контрол.

Целенасочени стратегии за загуба на мазнини
За да ускорите изгарянето на мазнини в проблемните зони, редувайте активността и периодите на почивка през целия ден, тъй като 6+ часа непрекъснато седене намалява активността на мускулната липопротеин липаза 3-4 пъти.

Премахването на индуцираните от кортизол коремни мазнини изисква упражнения, свързани с автономната нервна система, тъй като диетата и упражненията сами по себе си са недостатъчни за този специфичен тип мазнини.

# 37
Допълвам си поста със седмичния ми отчет - последни тренировки от Iron с допълнения от Хедър
Понеделник 2х4.5км
Вторник day14 full body, HR1.0 w11d3 40min fat burning hiit, 2x7км
Сряда day 19 full body, HR 40min upper body, 2x9км
Четвъртък day 24 full body, 2x4км
Петък HR 25min low impact cardio, 2x4.5км
Събота HR 40min powerful hiit with dumbells, 9км
Днес day 29 full body, 10 км
И с това приключих Iron. Първата ми пълна истинска програма с Каролайн Grinning
От утре почвам Fuel и ще го миксирам с новата Fusion програма на Хедър. Вместо за 6 седмици, планирам да го свърша за 8.

Ели ям много протеин, повече от 2гр/кг,защото обичам месо и защото ме засища. Далече не съм перфектна обаче и Агент е права, че и сезонност трябва да има. Общо взето през лятото ядях и плодове и по едно време попрекалих и веднага се кръглих леко в талията.
Ще ти пусна два скрйншота, в четвъртък на работа имаше пица и изядох две парчета, та Вх ми бяха 70гр и затова мазнините ми бяха ниски, за вечеря ядох салата без олио и с пиле. Вчера ми беше нормален ден със сьомга и котидж за закуска, пиле съз зеленчуков тайландски микс за обяд и стейк съз зелени задушени зеленчуци с малко масло за вечеря. Мазнините ми дойдоха по-високи за сметка на Вх.А и кефир пия почти всеки ден.
Аз обаче не се стремя да съм толкова слаба като теб и сигурно за това ми е по-лесно да поддържам. На 164см 62-63кг. Да ти кажа, харесвам се Joy
Скрит текст:

Скрит текст:

И по повод видеото на Агент, моята работа не е свързана със седене, постоянно съм на крак и се движа. В обедната почивка съм в парка с кучето и ходя по 4.5км за час. Ям си храната в админ почивката, докато си върша неща на компютъра. А когато работя от вкъщи съм на изправено бюро и през 10 минути пак гледам да се вижда, отивам до кухнята, пускам някоя пералня, правя няколко клека или лицеви опори, такива неща.

Последна редакция: нд, 12 окт 2025, 21:20 от Costa

# 38
  • Чикаго / София
Здравейте,

Реших най-накрая да се присъединя към вас, въпреки че предполагам, че няма да съм много активна в писането, не ми остава много време за форума.
Чета ви от известно време, затова реших не само да чета, но и да се запиша.
Тренирам у дома от много години. Първо тренирах с Румяна Илиева, още в далечните години преди основаването на студиото. След това тренирах няколко месеца с Hammer & Chisel. После отново с Руми. После забременях и родих в късна възраст - след 40, и нещата тръгнаха надолу след раждането. Имам и Хашимото от 30 години, което се влоши след бременността, за да е още по-приятна картинката.
Така че след раждането отново започнах да тренирам с Румяна, след което една година тренирах с тренировките на Pepper Hustle by Lynne Ward. После ми се прииса разнообразие и направих 6 седмичната Iron програма на Каролин. Свърших я миналата седмица и реших да я повторя, че ми допадна. Днес свърших Ден 3. Отделно 3 пъти в седмицата, когато работя от офиса ходя в обедната почивка по 5 км. /3 мили/. От вкъщи нещо не ми се получава ходенето.
И така, записах се, за да се мотивирам и аз от вас Simple Smile

# 39
Irka, добре дошла!

Моят седмичен отчет:
2×долна, 2×горна чяст, 1×бърпита за пъргавина. 2 мини тренировчици в парка за калистеника (лицеви, скапуларни набирания, етц)
Тичания:38км в 4 тичания, 2 кротки и 2×интервали.
Купър теста ми засега е 2200м за 12мин Стои същия като миналата седмица, но съм свалила пулса.

Днес: 16км в гората край езерата зад нас.

# 40
Ir, много, МНОГО ми е приятно да те видя в тази тема! Момичетата са винаги изключително вдъхновяващи и много полезни!

# 41
Привет, момичета, не съм влизала в темата много, много отдавна.
Завърших 5.0 на Хедър с не знам си колко месеца закъснение.
Просто след връщане на работа и тръгване на детето на ясла всичко се завъртя на 360 градуса.

Имам питане, знаете ли дали Хедър ще пуска нова програма?

# 42
  • Стара Загора
Хедър си направи платено приложение. В момента съм на тази програма.

# 43
Аха и тя като Карилинчето. Благодаря ☺
Днес успях да стана в 6:30 и направих първата тренировка от Iron.
Някой прави ли Iron Pro? Да разкаже с 2-3 изречения

# 44
  • Стара Загора
Снощи правих 9-тата тренировка от програмата Power pilates .На първите два кръга някои упражнения ми бяха странни .Натоварих горната част ,а долната си остана - все едно нищо не съм правила Sad

Общи условия

Активация на акаунт