Продажба частно лице

• 1 003
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
За такава сума много вероятно е да сте единствения купувач. В позиция сте да кажете и на брокерите, че след като вие сте намерили обявата, а не те Вас да си вземат комисионната само от купувача.

# 16
.....
Имат един милион да си купят жилищеро, а да си платят комисионната - много им се виждали 3 процента...

Казвате 3%,защо тогава при сделки за 4-5к, не взимате 3%?
Според мен е малко нагло, за два телефонни разговора, един оглед и да вземеш 30к.
Както брокерите имате долна граница на комисионна, така да имате и горна граница, която според мен, за този "тежък труд" не виждам на какво отгоре трябва да надвишава 3к. Предостатъчни са за брокера, агенцията е реклама.

# 17
  • София /Абсурдистан
Редно е който е наел брокера, той да си му плаща. Едно на ръка, че брокерите тук са пълна трагедия. Това от личен опит.

# 18
Ами, то никой не обича да плаща.
Но правилото е - който ползва, плаща.
Шом и двете страни ползват, защо пък само едната да плаща? Нали и двете са се облагодетелствали от извършената услуга?
Аз също работя в сферата на услугите. И ако знаете как ми е писнало от "ама може ли да се договорим за таксата?" Отговарям - "да, може. С колко желаете да ви я увеличим?" Набързо се отказват. Понеже е лесно да се гледа в канчето на другия. Ала не виждат как телефонът ми звъни по 7,45 сутринта, в момента съм още работна, и как имам по поне 50 телефонни разговори с проблемни хора в тях всеки ден. Simple Smile
Моята комисионна е много над 3%, и пак ми се вижда малко за стреса, който изживявам Simple Smile И не е като да ходя на почивки на Малдивите всеки уикенд. Трудът е тежък, защото е свързан с много хора и техните претенции и настроения. Заминават ти очите, нервите, психиката, качваш килограми... Е, не копая - но аз така или иначе нямаше да копая, поради здравословни съображения.

# 19
Комисионната подлежи на договорка, но преди стартирането на отношенията.
Да, 3% е много, някои взимат и 3.6.

Да, един и същи брокер да взима от 2те страни не е ок, но за момента това е наложено в България. Собственолично да отказваш да платиш, ако е уговорено друго е самоуправство, в най-добрия случай.

Те са "намерили обявата", но на брокера. "Обява на частника" не са намирали.

И на мен ми се виждат много 3% за такава сума. Може да се пробвате да договорите 1 или 2%. За 2 според мен ще е много вероятно.

Това за "търговската сделка" и че могат без договор да принудят купувач да плати комисионна, как ще покажат на какъв % са се договорили? Той е променлив.

# 20
Всичко може да се договори, особено ако сте единствен купувач Wink
Не ми се вярва някой да се откаже да вземе 30 к. от продавача, само защото купувача не му давал комисионна. Вие сте в изгодна позиция, отстоявайте си я.
На мен брокер ми направи отстъпка с 1%, защото си намерих обявата сама, а ставаше дума за далече по-ниска цена.

# 21
Всичко може да се договори, особено ако сте единствен купувач Wink
Не ми се вярва някой да се откаже да вземе 30 к. от продавача, само защото купувача не му давал комисионна. Вие сте в изгодна позиция, отстоявайте си я.
На мен брокер ми направи отстъпка с 1%, защото си намерих обявата сама, а ставаше дума за далече по-ниска цена.

След като сте намерили обявата сама, защо изобщо е трябвало да плащате комисионна?
Не разбирам намаляването от 1 % върху нещо, което не би трябвало да дължите..

Общи условия

Активация на акаунт