За случайните

• 1 511
  • 24
  •   7
Отговори
# 15
Аз не мисля, че някой друг освен мъжа ти го интересува това. Даже и преди време ти го е споменал и ти сега решаваш да ни вдъхнеш оптимизъм. Иначе не знам какво щяхме да правим, в депресия щяхме да изпаднем, заради това, че не сме планувани Sad

# 16
Не мога да повярвам, че тази тема съществува, и че я прочетох SmileySmileySmiley
Дори не би ми хрумнало това определение, толкова е нелепо.

Терзаещият се по този въпрос трябва спешно да се погрижи за психичното си здраве, някакви много сериозни травми и бъгове се крият там. Това го пиша съвсем сериозно.

# 17
Според мен много са му набивали в главата и говорили как е станал случайно и той се е комплексирал от малък.
Като бях малка ми беше гадно, че брат ми е бил чакано дете, имал е хубав албум, имал е тефтер, майка ми е записвала всичко какво прави, какви думички казва, зъбчета, абе всичко. За мен имаше само един започнат тефтер. Та като бях малка имах някакви мисли, че не съм била желана. Разбира се, израстнах го. А пък и с времето много повече започнах са разбирам майка ми защо не е писала и за мен, аз с още не бях родила и нямах време и сили да попълвам дневника на бременността, камо ли сега 😁
Но не би ми хрумнало за миг да пусна такава тема.

# 18
Не знам кой се интересува от ниската сексуална култура на родителите си, още повече на чужди хора, за да си вади изводи на тази база. Не смятам и че развяването на факта дали някой е забременял планирано (или не) е голяма гордост също. Изобщо намирам за удачно информацията да бъде известна само на двамата "засегнати".

# 19
Хм, на мен не ми звучи чак толкова нелепа темата. Предполагам, че този въпрос е само върха на айсберга, който бушува в главата на партньора на авторката. Ако е отгледан с повтарянето, дори и на шега!, че е случаен, което пък е насадило у нещо усещането, че е нежелан... ако се е чувствал постоянно обвиняван, че ако не е станал той случайно, без бего родителите му биха изградили кариери, постигнали е-хеее...
Формулировката на мъжа ми е малко странна, но мисля, че долавям идеята му.

# 20
  • Обран бостан ;)
Защо джентълмените нямат деца ?

Защото когато джентълменските сперматозоиди достигнат до яйцеклетката се почва:
- Първо Вие Сър.
- Само след Вас.
- Настоявам Вие да сте първи.
- Аз дойдох малко след Вас, Вие сте с предимство.

и т.н. Wink

Случайности няма.

Има събития, които смятаме за случайни, но в същност, са продукт на световния хаос.

# 21
Блу, аз също така го разбирам, мъжът се чувства нежелано дете, спънка пред родителите си, пречка в живота им и явно са му го казвали, иначе защо ще знае как са го правили. Просто не го формулира правилно. Авторката се опитва да даде логични доводи и научни факти на неговите чисто емоционални и психологически проблеми с техните, затова удря на камък.

Иначе един здрав и балансиран индивид знае, че решенията на родителите ни са си лично техни и ние не носим вина за тях, а по-скоро сме оправдание за първопричината на провала им - липсата на потекло, талант, пари, знания и умения.

# 22
  • Най-красивата страна
Понякога такава информация влияе зле на човек.

На приятелката ми цял живот са и натяквали,че не е планирано дете,че е съсипала живота на майка си.
Тя е второ дете ,имат година и 2 месеца разлика със сестра и.Бабата отказва да я гледа,защото вече гледа сестра и.Майката напуска университета и не успява да завърши.

# 23
Един вид дали е "случаен" е само повод да се депресира, а причината е, че някак е успял да се почувства необичан. Което е 100% провал на родителите. Ако се чувстваше обичан дали щеше да му пука планиран ли е, осиновен ли е, при пълноценно, щастливо, обгрижено от любящи родители израстване?
Ето, по-горе майката е травмирала завинаги дъщеря си с обвинения, че се е родила. После това дете чакай да има здрава психика без комплекси....освен ако не е точно копие на дървото, което е майката.
Понякога е толкова по-благородно, човеколюбиво и алтруистично да нямаш деца.
...Вместо да обвиняваш позата на зачеването си за доживотните си дефицити.

# 24
Да отбележа, че авторката на темата има прекрасен усет какъв ник ѝ подхожда Joy

Общи условия

Активация на акаунт