За случайните

• 1 952
  • 29
  •   2
Отговори
# 15
Не мога да повярвам, че тази тема съществува, и че я прочетох SmileySmileySmiley
Дори не би ми хрумнало това определение, толкова е нелепо.

Терзаещият се по този въпрос трябва спешно да се погрижи за психичното си здраве, някакви много сериозни травми и бъгове се крият там. Това го пиша съвсем сериозно.

# 16
Според мен много са му набивали в главата и говорили как е станал случайно и той се е комплексирал от малък.
Като бях малка ми беше гадно, че брат ми е бил чакано дете, имал е хубав албум, имал е тефтер, майка ми е записвала всичко какво прави, какви думички казва, зъбчета, абе всичко. За мен имаше само един започнат тефтер. Та като бях малка имах някакви мисли, че не съм била желана. Разбира се, израстнах го. А пък и с времето много повече започнах са разбирам майка ми защо не е писала и за мен, аз с още не бях родила и нямах време и сили да попълвам дневника на бременността, камо ли сега 😁
Но не би ми хрумнало за миг да пусна такава тема.

# 17
Не знам кой се интересува от ниската сексуална култура на родителите си, още повече на чужди хора, за да си вади изводи на тази база. Не смятам и че развяването на факта дали някой е забременял планирано (или не) е голяма гордост също. Изобщо намирам за удачно информацията да бъде известна само на двамата "засегнати".

# 18
Хм, на мен не ми звучи чак толкова нелепа темата. Предполагам, че този въпрос е само върха на айсберга, който бушува в главата на партньора на авторката. Ако е отгледан с повтарянето, дори и на шега!, че е случаен, което пък е насадило у нещо усещането, че е нежелан... ако се е чувствал постоянно обвиняван, че ако не е станал той случайно, без бего родителите му биха изградили кариери, постигнали е-хеее...
Формулировката на мъжа ми е малко странна, но мисля, че долавям идеята му.

# 19
  • Обран бостан ;)
Защо джентълмените нямат деца ?

Защото когато джентълменските сперматозоиди достигнат до яйцеклетката се почва:
- Първо Вие Сър.
- Само след Вас.
- Настоявам Вие да сте първи.
- Аз дойдох малко след Вас, Вие сте с предимство.

и т.н. Wink

Случайности няма.

Има събития, които смятаме за случайни, но в същност, са продукт на световния хаос.

# 20
Блу, аз също така го разбирам, мъжът се чувства нежелано дете, спънка пред родителите си, пречка в живота им и явно са му го казвали, иначе защо ще знае как са го правили. Просто не го формулира правилно. Авторката се опитва да даде логични доводи и научни факти на неговите чисто емоционални и психологически проблеми с техните, затова удря на камък.

Иначе един здрав и балансиран индивид знае, че решенията на родителите ни са си лично техни и ние не носим вина за тях, а по-скоро сме оправдание за първопричината на провала им - липсата на потекло, талант, пари, знания и умения.

# 21
  • Най-красивата страна
Понякога такава информация влияе зле на човек.

На приятелката ми цял живот са и натяквали,че не е планирано дете,че е съсипала живота на майка си.
Тя е второ дете ,имат година и 2 месеца разлика със сестра и.Бабата отказва да я гледа,защото вече гледа сестра и.Майката напуска университета и не успява да завърши.

# 22
Един вид дали е "случаен" е само повод да се депресира, а причината е, че някак е успял да се почувства необичан. Което е 100% провал на родителите. Ако се чувстваше обичан дали щеше да му пука планиран ли е, осиновен ли е, при пълноценно, щастливо, обгрижено от любящи родители израстване?
Ето, по-горе майката е травмирала завинаги дъщеря си с обвинения, че се е родила. После това дете чакай да има здрава психика без комплекси....освен ако не е точно копие на дървото, което е майката.
Понякога е толкова по-благородно, човеколюбиво и алтруистично да нямаш деца.
...Вместо да обвиняваш позата на зачеването си за доживотните си дефицити.

# 23
Да отбележа, че авторката на темата има прекрасен усет какъв ник ѝ подхожда Joy

# 24
Самия случай не е необичаен и странен, странна е самата тема.

# 25
Понякога такава информация влияе зле на човек.

На приятелката ми цял живот са и натяквали,че не е планирано дете,че е съсипала живота на майка си.
Тя е второ дете ,имат година и 2 месеца разлика със сестра и.Бабата отказва да я гледа,защото вече гледа сестра и.Майката напуска университета и не успява да завърши.

И аз се чудя що за болни мозъци биха споделили подобни неща с децата си?
После се сещам за моите родители и тези на мъжът ми.
И двамата сме били непланирани - и двамата го знаем и двамата го чувстваме.
Имам приятелка също непланирано дете - набиха й един шут в задника да се оправя (подскачаше от мъж на мъж, за да се издържа) докато за дълго чаканият й брат имаше и апартамент и платено образование и осигурена работа.
Сестрата на мъжът ми също бива третирана различно от него - чак ме боли като виждам как явно ги делят. Свекърва ми не веднъж е споделяла, че е прекъснала образованието си защото е забременяла непланирано (все едно някой друг й е виновен, за дето не си е затваряла краката) и как може би ако не била забременяла толкоз рано животът й щял да бъде различен (и това в присъствието на мъжът ми).
От майка ми съм чувала същите простотии - все едно не е имало аборти и презервативи преди 40 години. Страхотни оправдания.
Голяма жертва - живи да ги ожалиш.

# 26
Между "случаен/непланиран" и "нежелан" разликата е от земята до небето.

# 27
Да, но детския мозък как го разбира? Не те искахме ама се появи случайно. Ако не е подкрепено от ‘ но много сме щастливи и тн’ си се разбира от детето точно като, че не е било искано. Друго е да чуеш ‘дълго не можехме да имаме деца и накрая се появи брат ти..после не планирахме друго дете, но забременях с теб и така.’ Примерно.

# 28
А, това, че някой родител не си е свършил работата да обясни е съвсем друго Simple Smile И пак - между "не те искахме" и "не те планирахме" има разлика. Как се отнасят към въпросите на детето също е голям фактор. Тук обаче няма никакъв споделен фон така ли е било, не е ли. Защото много често хората решават да търсят под вола теле. И останах с впечатлението, че говорим за случайни, а не нежелани.
Аз съм от непланирано по-напланирано.
Скрит текст:
Мама е разбрала в 3ти месец, вдигнали са сватба, когато е била в 5ти. Родила ме е на 19. Никога, никога, никога не съм се чувствала нежелана. Разпитвала съм, споделяли са ми, разказвали са ми до какви презервативи са имали достъп едно време и схващам защо не са ги ползвали Grinning Даже когато пораснах стоплих какво е имала предвид майка ми, когато съм я питала на сватбата им аз къде съм била (нормален въпрос от дете, когато гледа запис на родителите си) и тя ми отговаряше "Гледаше през коремчето" Simple Smile А и все до 9 мога да броя, знам кога съм се родила и кога са женени Wink Това е валидно само за първородно случайно, де. И ако не бях станала "случайно", макар че твърдо стоя зад това, че никога няма как да е случайно, щом двама души имат интимен контакт, "желаният" ми брат също можеше да го няма Simple Smile

(За примерите с предпочитание на едното дете - там вече нямам идея как, какво и защо, даже не смея да гадая. Виждала съм го само при семейства, които изключително толерират момче пред момиче, без да има как да знам кой желан и кой не.)

# 29
Сещам се за един виц:
-Мамо, аз как съм се пявил?
-Ами един прекрасен ден татко ти засади едно маааалко семенце. И аз започнах да се грижа за него, поливах го всеки ден, подхранхвах го, държах го на топло и влажно през цялото време. И така полека, лека след известно време се появи едно чуууудно растение.... И като го обрахме и изсушихме си свихме по една цигарка... И после нямам идея какво е ставало, но след един месец разбрах, че съм бременна... Ей така се появи.

Пак е по-добре отколкото да ти кажат - "Баща ти нали го знаеш какъв е стиснат... вземал от най-евтините презервативи. Изобщо не сме разбрали кога се е скъсал."

Общи условия

Активация на акаунт