Работещите майки

• 1 908
  • 46
  •   1
Отговори
# 45
  • UK
Имам две деца, по-голямото е с увреждане и много зависимо от помощ за абсолютно всичко, и дете/бебе на 1г, също още зависимо почти изцяло. Имам работа, която е изключително сигурна, удобна, стабилна, гъвкава, но съм се примирила, че е под квалификацията ми и няма да мога да имам кариера. След диагнозата на първото ми дете целият ми свят се преобърна и всичките ми приоритети на жена и майка са ясни. Полагаме заедно с мъжа ми, без помощ или със спорадична такава от майка ми (живеем в чужбина), изключително много грижи и за двете деца; когато сме с тях сме на 100% отдадени. Казвайки това обаче, и за двамата ни е от изключителна важност да работим, и то не само заради финансовия аспект, но и за да имаме и друго амплоа, извън това на родители, гледачи, логисти. Личното ни време за хобита, спорт, срещи с приятели, е нещо, с което рядко правим компромиси, иначе не бихме издържали на напрежението и скръбта, която си носим заради всичко, което се случи. Мисля, че засега балансът е добър, но някои правила просто сме ги отпуснали - даваме най-доброто от себе си, но и знаем, че трябва да се съхраним физически и всякак, защото децаата още дълго време ще имат нужда от нас.

Разтоварила съм някои ангажименти срещу заплащане - детска градина за малкия и детегледачка за деня, в който не ходи, чистачка ежеседмично. Работя предимно от къщи и в това време пазарувам, пускам перални, подреждам, понякога готвя - наистина благодарение на гъвкавата ми работа и това, че никой не ме следи дали съм заета нонстоп.

Отдавна не си задавам въпроса правя ли достатъчно и дали не ощетявам едното или другото дете откъм внимание и грижи. Потупвам се по рамото, защото знам, че не е лесно.

# 46
От всички изчетени житейски истории по темата бих се усмелила да дам само един съвет- послушайте сърцето си, вие знаете как се чувствате и от какво имате нужда, както вие така и децата ви. Това, което е добро за едни, може с пълна сила да е лошо за вас. Ключът винаги е в самите нас, другото е просто споделеност на различни опити.

Общи условия

Активация на акаунт