🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-36

• 2 174
  • 97
  •   5
Отговори
# 75

Нисан:Този, когото мразя най-много, това си ти.
Аз съм влюбена в теб.

Нисан: Имате ли проблем с Ешреф?

Ешреф: Имаме сметки  за уреждане

Динчер: Защо не оставиш  Нисан на мира?

Ешреф: Някой не иска да умра, или да вляза в затвора

Ешреф: Ако ме нямаше, щеше ли да подпишеш?

# 76
Момичета благодаря за преводите и всичко ,което сте донесли в темата.Heart
Ще коментирам,като изгледам епизода с бг буквички.От това,което сте донесли тъпотиите на Нисан продължават с пълна сила,но фрага дава надежда за оправяне на ситуацията.Иншаллах

Засилих се до ви нося сторито на Айсун ,но видях,че вече сте го донесли.Пикапа на Чачо и неговата вила.Не се знае от кога е сторито обаче,защото Илияс е качил пост от Венеция преди 7 часа,а в стори е тагнат от някакъв бар в Истанбул.Мътна и кървава е да им хванеш спатиите JoyJoyJoy Във Венеция ли са ? При Чачо ли са ? В Истанбул ли са ? - Мистерия.

# 77
Bof4e,  Айсун и Иляз бяха във Венеция. Предполагам, че сега са на мястото на Чаатай и са имали малко повече време за постове в соц. мрежи. Wink
Този бар е техен, той редовно го рекламира.
А, ето ,че и на Чачо му е останало малко време и е качил трейлъра на Uyukucu

Написал е:
"Трейлърът е тук 🔥
Аз само пера мръсните...:

Голям образ е! Heart
Момичета и аз ще коментирам утре. Дано го качат по-бързо, за да го гледате. Наистина това не може да се разказва в рамките на минути.
Lale, ти си донесла толкова много преводи! Благодаря ти много! Hug
Уморих се и си лягам.
Лекичка!

Последна редакция: чт, 09 окт 2025, 00:56 от NeZ_9

# 78
Нези Ясно Joy Впрочем напълно разбирам защо му харесва там-спокойствие определено.А огнището и столовете предразполагат за сладки приказки до огъня.Почти ,като моето,в моята градина,само дето моето огнище е по-модерно JoyJoyJoy

Това е споделена публикация,един я качва и другите само потвърждават дали да им се покаже на стената.Не знам кой е първоизточника-тагнати са 5-6 човека.

# 79
Добро утро!

Аз ще гледам с превод първо, за да коментирам. Обаче ви нося още фенове с Чаатай.

# 80
Добро утро, момичета! Simple Smile
Нези благодарим ти за приказката, която ни пишеш, разказвайки какво се е случило в епизода. Ако събереш всички разкази ще стане чудна книга 😍
Интересен епизод стана. Предполагам, че Динчер ще спаси Ешреф от затвора. Дано най-накрая Нисан се опомни и има малко повече доверие на Ешреф.
Ще го изгледам тези дни с превод и да си го коментираме. Но фрагът ми хареса Simple Smile Има надежда някаква

Вчера нямах много време, но трейлърът за филма с Елчин е огън 😍 ако треейлърът е такъв, представям си филма какъв ще е. Жалко, че нашите кина не купуват турски филми. Представете си да гледаме Чачо на голям екран 😀😍 щеше да бъде мнооооого яко ❤️

Желая хубав четвъртък на всички!

# 81
# 82
Добро утро, момичета! Coffee
Трейлъра на Uyukucu много ми хареса!
Погледнете сaмо началото!!!

Като визуален стил напомня на модерни психологически филми- минималистични сцени, наситени цветове, бавни движения, подсилващи напрежението.
Изключително високо ниво! Като Холивудска продукция!
Изумена съм как за толкова кратко време успяха да направят нещо с такова качество!
А за Чаатай думите ми вече не стигат!

След излъчването на трейлъра, разбира се сме в тренда

Елчин е огнена мацка! Събра ми погледа.Ето защо посещаваше клуб по бойни изкуства.
Двата с Чаатай ще са запомняща се двойка!

За серията снощи ще пиша малко по-късно.
Хареса ми. Имаше динамика.
Ясна, благодаря ти! Нямам търпение да го гледате и да споделите впечатления!
Желая ви прекрасен ден! Hug

Последна редакция: чт, 09 окт 2025, 09:25 от NeZ_9

# 83
Добро утро, момичета!
ТРЕЙЛЪРА на "UYKUCU" е  WOW!
Впечатлена съм от Елчин,  не сън я гледала никъде, но още от трейлърът се вижда, че е огън и барут. Невероятен тандем са с Чачо!
Ясна, благодаря! Нямам търпение тоя ден да започва и да свършва, че да изгледам серията с превод.

Прекрасен Четвъртък!

# 84
Здравейте!

И аз да кажа, че  много ми хареса трейлъра на "Сънливеца".
Толкова ми хареса, че още снощи  си подготвих гифка за тази сутрин и малко инфо именно за тази техника на рисуване, която показват там. Не я виждам  за първи път, но пък  винаги ме е впечатлявала.

Това е техника  за рисуване ебру. Ето и малко информация:

Ебру - нестандартно изкуство за рисуване върху вода

Ебру е вековна традиция, предавана от поколение на поколение, която улавя момента, в който рисуващият става едно с цветовете, водата и Вселената. Това е характерен жанр водно изкуство, чрез което се създават нестандартни, хипнотизиращи произведения – особено популярно е в Турция и Централна Азия. Картините се изработват с помощта на натурални бои, специален разтвор и набор от различни инструменти. Подобно на печата, произведенията на изкуството, направени с ебру техниката, се създават чрез прехвърляне на дизайни, модели и мотиви върху листове хартия, плат и други повърхности.

Скрит текст:
Историята на Ебру - Думата ebru (облак, облачно) или abru (водна повърхност) означава на турски техника за рисуване върху водна повърхност и прехвърляне на създаденото цветно изображение върху хартия/плат. Техниката е използвана и за покриване на някои ръкописи и други свещени книги.

Според историци и изкуствоведи ебру се заражда на територията на Туркестан (исторически регион в Азия), след това стига до Иран, а по-късно и до Анадола. В по-късен период търговци, дипломати и пътници, които идват в Анадола, донасят нестандартното изкуство и в Европа. През следващите столетия на модерните времена, то се използва широко в Италия, Германия, Франция и Англия. В Турция красивата техника се радва на голяма популярност и до днес - почти във всеки по-голям град и регион на страната има творчески курсове по ебру.

Техниката - Специфичната техника се състои в прецизно разпръскване на цветове в специална вана с вода, в която се разтваря растителна смола позната с името китре (може да се добие от тревистото растение орлови нокти, намиращо се в почти всички части на Турция, в Иран, както и в други азиатски страни). Чрез тази смола течността става лепкава и плътна, а с различните четки и инструменти, майсторът оформя разнообразни форми и мотиви.

Боите се създават от артиста като се използват минерални цветове от цветни камъни, пръст и някои растения. Много видове почви могат първо да бъдат превърнати в кал, след което да бъдат филтрирани и смачкани, за да се образува боя. Боите се смилат на фин прах като се раздробяват върху мрамор със специално оформен хаван. Всяко от тези прахообразни багрила се поставя в отделен стъклен буркан, към който се прибавят малко количество вода и пет до десет капки жлъчен секрет от добитък – много важна съставка, която помага да се предотврати смесването на багрилата, за фиксирането им върху хартията, за получаването на различни нюанси от един и същи цвят и разнообразни размери на мотивите.

Четките се правят от розов храст (предпочитан материал, защото предотвратява мухъл) и конски косъм. Четки с различна дебелина и дължина позволяват прилагането и контрола на боята.

Ваните трябва да бъдат изработени от борова дървесина, цинк или галванизиран метал - обикновено са с размер 35 на 50 сантиметра или 17,5 на 25 сантиметра, по-голям от размера на хартията, за да се компенсира дилатацията (разширяването на хартията, когато е мокра). Тези специални резервоари имат дълбочина от около 5-6 сантиметра.

Водата трябва да бъде без съдържание на калций, за да се избегне избледняване и без озон, за да предпази смолата, която се добавя, от разпенване и влошаване. Дестилираната вода е идеална за прилагане на техниката (в по-старите времена майсторите дори са предпочитали дъждовна вода).

Хартия – Ебру техниката може да се извършва на всички видове хартия, плат, дърво, фурнири, керамика и стъкло, като се използват само минерални багрила без добавки. Но идеалната хартия е тази, която е ръчно изработена, има висока абсорбционна способност и е без киселина. Поради рядкостта и високата цена на такава хартия, тя не се препоръчва за начинаещи. Може да се използва всякакъв вид нелъскава хартия.

Чрез внимателно полагане на хартията върху ваната, плаващата картина върху нея лесно се прехвърля върху чистата повърхност. За да се получат красиви резултати от ебру, човек трябва да има лека ръка, изискан вкус и открит ум към неочакваните модели, образуващи се във водата. Търпението и доброто познаване на традиционната култура са характерни за майсторите. След като листът се отстрани от течността, той се оставя да изсъхне добре.

Трябва да се има предвид, че ебру е трудно, изискващо голямо търпение внимание и усет изкуство - макар на пръв поглед да изглежда лесно. При него няма как да се знае точно каква рисунка ще се получи, шарките и мотивите винаги са неповторими, впечатляващи и уникални. Невъзможно е едно и също ебру да бъде направено два пъти.

Ебру майстори – Не е възможно да се установи с точност кои са били първите артисти, използвали нестандартната техника. Все пак първият художник, чието име се посочва като майстор върху водната повърхност, е Хатиб Мехмет Ефенди, живял в Истанбул през първите години на XVIII век. Най-старото запазено ебру е от 1554 г. , а най-старият труд за ебру на турски език е от 1615 г. – малката книга „Тертиб-и Рисале-и Ебри“. Любопитен факт е, че ебру е било по-скоро анонимно изкуство, което не съдържа подписа на своя създател. Имената на майсторите, създаващи красивите произведения, преди 20-ти век достигнали до наши дни, са твърде малко.

Ебру изкуството набира все по-голяма популярност в световен мащаб и на много места се провеждат творчески курсове и работилници, където все повече хора могат да се докоснат до нестандартната техника, да опознаят една различна култура, да се слеят с цветовете и да дадат воля на въображението и емоциите си, рисувайки.

ПП. Замислих се как понякога  научаваш интересни нови неща само, защото името на любим актьор се препокрива с нещо друго, както ми се случи навремето.

Последна редакция: чт, 09 окт 2025, 09:54 от cvetansk

# 85
Трейлъра наистина е Уау! Феновете и на Чаатай,  и на Елчин са впечатлени!
Цвети, много ти благодаря за изчерпателната информация. Hug
Признавам си, че нищо не знаех за тази техника на рисуване. Беше ми много интересно!
И още нещо, което си заслужава да се спомене

Uycucu отново представя Çağatay Ulusoy на един екран с:
Bariş Falay от "Medcezir", който изигра ролята на адвокат Selim Serez
Hüseyin Avni Danyal от "Delibal", бащата на Baris, Tarik
 Ferit Kaya от Kübra, който изигра Ali Cemal. Çagatay също работи с режисьора Can Ulkay във фантастичния филм Kağıttan Hayatlar/ PaperLives

Can Ulkay направи още един шедьовър!
След като видях този трейлър, очакванията ми са много високи!
Надявам се да има успех! Heart

# 86
Рейтингите тази седмица са много добри.
Можем само да се радваме.

А помня времена, когато с конкуренцията се състезавахме. Сега сме дръпнали много.

# 87
Превода на Нерон  и той е излязъл

СЪНЯТ НА ЕШРЕФ, ЕПИЗОД 17

# 88

Уау!!!
Eşref Rüya счупи собствения си рекорд и достигна  почти двуцифрен резултат.
Отдавна не съм виждал сериал да се представя по-добре във втория си сезон от първия. Поздравления за фантастичното постижение! Hands ClapHands Clap:Hands Clap

# 89
Това, че се представя във втория си сезон по-добре е много интересно.
За мен и първият сезон беше много интересен. Но вече сериалът се е превърнал в мания. Явно изборът на апартамент на Нисан,на такова оживено място, не е случаен и не е лош ход. Постоянна реклама.

Общи условия

Активация на акаунт