Априлски бебета ❤ 2026 (Тема 2)

• 20 578
  • 778
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте! Вчера бях на преглед, всичко мина прекрасно. Мъничето обаче се крие и не иска да си покаже пола и това е 🤣 Клъстосало краката и, каквото и да правим, не отпуска🤣🤣🤣
Иначе си платих комплексния пакет на Щерев. Наистина се включват много неща и си струва да се вземе.
В средата на другия месец съм на втора фетална и вече дано тогава се покаже🤣🤣🤣

# 151
Здравейте, и аз ще се похваля с момиченце. Първата фетална уж мина добре, но докторката препоръча да отидем на ранна фетална морфология през 16-18 г.с.. Някой друг ще прави ли такава? Дали е видяла нещо притеснително или е редовна практика, защото аз мислех, че се ходи на 3 ФМ през цялата бременност и тази е допълнителна ако има някакви проблеми.

# 152
  • Melmak
Здравейте, и аз ще се похваля с момиченце. Първата фетална уж мина добре, но докторката препоръча да отидем на ранна фетална морфология през 16-18 г.с.. Някой друг ще прави ли такава? Дали е видяла нещо притеснително или е редовна практика, защото аз мислех, че се ходи на 3 ФМ през цялата бременност и тази е допълнителна ако има някакви проблеми.
Честито!
Аз правих фм при д-р Даниел Георгиев в Надежда. Той препоръчва на всички пациентки тази допълнителната. Лекарката, която ме следи ми го каза предварително, за да не мисля, че нещо не е наред. Няма да я правя, защото няма нужда.

# 153
  • София
На мен не са ми препоръчвали допълнителна фетална между първата и втората.
За втората ФМ тябва да отида през  в 20 г.с , и  ако няма проблем и всичко е било наред при първия преглед, не виждам смисъл през две седмици да ходя.

Днес бях при следящия ме гинеколог - всичко е наред. Бебчо спинкаше и спокойно го прегледаха , расте и няма притеснения. При мен измериха много тесен таз, и малко ме демотивира,че естествено раждане препоръчва само при бебе под 3.200 кг и то с преценка от израждащ лекар. Назначи ми един куп изследвания ии най - накрая входирах в работата ,че съм бременна. Мина много по -добре от очакваното. Не съм почувстала неприятна емоция от началството, даже напротив.

# 154
Момичета, може ли едно синьо сърчице за мен. Във вторник бях на преглед, бебо е вече 116гр. Док ми препоръча втора ФМ при проф. Марков в 21г.с Simple Smile поздрави на всички, много се радвам за всяка от вас!!!

# 155
  • Melmak
Не знам кога спят бебетата в тези ранни месеци, но моето вечно се мятка насам-натам, едвам го гледат. То крака, ръце, върти се… 😁😁😁

Аз да ви кажа, че си поръчах дрешки от h&m и дойдоха вчера. Общо взето малко скъпи ми дойдоха, но ги запазих. Почти всичко е ок, освен една риза, дънкова ама много гаден плат, дойде уголемена и не ми допадна.
Иначе взех два чорапогащника за бременнни, един панталон за бременни, един клин за бременни (нищо особено не е, като домашен, ама става) и два потника. Днес чакам една рокля от Дика, която не е за бременни, но ми се струва, че ще има място за корем.
Излязоха ми резултати от мб и цитонамазка, всичко е наред.
В крайна сметка реших да се запиша на ЖК и по здравна каса, личната ми даде направление и ще ходя при д-р Маламова в св. Панталеймон.

# 156

И аз съм с препоръка за междинна фетална, ходя в Надежда. На мен лекаря ми обясни, че съм на 34 и ще родя на 35, затова била препоръчителна. После подочух, че и на жени под тази възраст също казвали да си я правят. Може да е практика на болницата, за да се презастраховат.

Обяснението беше, че до 13г.с.+6 имало всички органи, но все още били съвсем в началото на развитието си и са мънички, а междинната показвала повече.
От към резултати при мен нямаше нищо притеснително  от nipt и рисковете на ранния БХС, дори не съм си помислила, че може да са видяли нещо. Според мен всичко е наред, просто я препоръчват. 😊

Последна редакция: пт, 17 окт 2025, 13:15 от ilieva_i

# 157

И аз съм с препоръка за междинна фетална, ходя в Надежда. На мен лекаря ми обясни, че съм на 34 и ще родя на 35, затова била препоръчителна. После подочух, че и на жени под тази възраст също казвали да си я правят. Може да е практика на болницата, за да се презастраховат.

Обяснението беше, че до 13г.с.+6 имало всички органи, но все още били съвсем в началото на развитието си и са мънички, а междинната показвала повече.
От към резултати при мен нямаше нищо притеснително  от nipt и рисковете на ранния БХС, дори не съм си помислила, че може да са видяли нещо. Според мен всичко е наред, просто я препоръчват. 😊

Явно си е от болницата, защото и аз се следя в Надежда. Аз съм на 23 и на nipt теста излезе, че няма нищо притеснително, но може би ще я направя просто за мое спокойствие.

# 158
Paranoir, на мен също не са ми препоръчали допълнителна фетална, аз ще съм в 20 г.с. тогава Simple Smile

# 159
Здравейте, аз се включвам да се похваля, че след чуденките за пренаталния тест, миналия петък го пуснахме и вече имаме резултати. Всичко е наред с бебето и потвърдиха предположенията за пол от феталната, ще си имаме момче ☺ Ние нямахме предпочитания за пола, предвид трудностите, през които преминахме, за нас беше важно да съм бременна, да е живо и здраво бебчето и всичко да е наред.

# 160
Момичета, здравейте. Утрешният ми преглед го преместиха за днес и най-накрая мина и моята първа ФМ. С бебето, както и с мен, всичко е наред – няма рискове и всичко се развива както трябва. Дадох кръв и урина в лабораторията, а в сряда ще пуснем изследванията за прена тест.

Бебчо е много спокоен – мърда се, но е направо в режим релакс 😂 Даже беше кръстосал крака – 3D снимката направо крещи колко му е уютно там. Докторката дори ми каза да покашля леко, за да смени малко позата си, и тя да види нещата както трябва

# 161
  • Melmak
Здравейте, дами, как сте?
Аз нещо се поразболях. Мм вдигна 39 температура, аз слава богу не, ама гърлото ми не е добре. Утре съм на УНГ, защото личната като я знам.. изписва 2 лекарства и това е.
Пия биозин мама, дано помогне, проблемът е, че нямам много идея кои лекарства могат да се взимат по време на бременност и предпочитам да отида на лекар.

Браво, unserwahnsin! Моето се хвърля все едно ток го бие, лекарките не могат да го видят с толкова мърдане. 😁😁😁

# 162
  • София
Може да ме добавите и мен с термин 24.04 и синьо сърчице. От днес съм болничен и ми препоръчаха повече почивка, за това ще ги послушам. Записах се на ЖК и в сряда ще ходя на всичките нужни кръвни изследвания, до момента не съм пускала нищо. Прегледа на 16.11 ми се струва след цяла вечност ! 💙

# 163
Аз миналата седмица бях при ЛЛ – не ми изписа нищо освен Септолете за гърлото. Но каза, че ако до седмица няма подобрение, ще ми изпише едни антибиотици, които са позволени за бременни, но все пак трябва да се приемат само в крайни случаи

# 164
Pandora, за гърло можеш да ползваш Тантум верде или Ангал. Най-добре е да информираш следящия лекар. Може да ти каже да пиеш парацетамол, за да избегнеш температура или да пуснеш кръвни изследвания. Аз бих почнала с нещо още от днес.

Общи условия

Активация на акаунт