Априлски бебета ❤ 2026 (Тема 2)

• 20 622
  • 778
  •   1
Отговори
# 165
  • Melmak
Ванила, благпдаря ти. Аз съм така от събота вечерта. Парацетамол не съм пила, защото съм заковала 36.6 и не мърдам. Обаче секрети в гърлото да искаш. Смуча билкови някакви за бременни, вкарах стрепсилс мед и лимон, биозин мама пия от миналата седмица. Утре ще видим, знам, че има антибиотици за бременни, ама дано не стигаме до там. Боледувам рядко; но при първи симптоми винаги взимам нещо, сега с тоя ограничен набор не смея да експериментирам и утре ще си ходя на унг. Тестовете не показаха нищо - нито ковид, нито грип. Ама не знам колко да им вярвам. Поне доколкото разбирам вече във втория триместър има повече лекарства, които могат да се изписват, отколкото в начална бременност. Аз утре влизам в 15 седмица и поне това ме успокоява, ако трябва да пия нещо по-сериозно, ще ми кажат.

# 166
И аз се поразкашлях с малката и правих инхалации с физиологичен разтвор, много ми помогнаха и за носа и гърлото.

# 167
  • Melmak
И аз се поразкашлях с малката и правих инхалации с физиологичен разтвор, много ми помогнаха и за носа и гърлото.
А с инхалатор ли? Като цяло тези, които вече сте майки, сигурно разполагате с инхалатор? Бихте ли препоръчали. Сигурно ще се ползва за вбъдеще.

# 168
Аз около 10 дни си бях със стабилна настинка/грип, както и мъжа ми. Удари ни предимно в носа и гърлото.
3 дни пих Парацетамол сутрин и вечер, Инфлуцид през 2-3 часа (хомеопарично и безвредно за бременни), Хербитусин 3× на ден за гърлото. Много ми помогна на мен. Не се препоръчва Тантум Верде, защото няма данни как влияе при бременни.

А ако има кашлица, сиропа който може да се пие е Стодал. 🙂 Това ми беше предписано от личната ми, която е доста строга и даже ми забрани всякакви билкови чайове 😁

BTW: Никога не съм притежавала инхалатор и само един път ми се е налагало да го ползва голямата ми дъщеря, при лекар. За сега нямам намерение да купувам.

# 169
И аз още не съм си оправила гърлото напълно - пия по няколко чая на ден, смуча билкови бонбони и ям супи. Пия си и аз Биозин. Мисля да започна да слагам маска в градския. В кантората сме в доста малък състав и са съобразителни със състоянието ми, така че за в работа не се притеснявам. ММ работи на доста важна позиция и постоянно се среща с всякакви хора + че пътува поне по веднъж месечно, но и той гледа да се пази доколкото може.

# 170
А с инхалатор ли? Като цяло тези, които вече сте майки, сигурно разполагате с инхалатор? Бихте ли препоръчали. Сигурно ще се ползва за вбъдеще.
С инхалатор, да, като продължение на ръката ми го чувствам от октомври до март Sad( Но иначе имаме два вида инхалатори - компресорен и меш. И с 2 ръце препоръчвам меш инхалатора на AGU - абсолютно безшумен е, безкабелен, работи на батерии и малката като беше бебе й правих инхалации докато спи. 2 пъти по-скъп е от компресорния, но много си заслужава според мен и е едно от най-използваните неща вкъщи. Правя и на детето и на себе си инхалации с дозички физиологичен разтвор от аптеката.
Иначе на AGU всички неща са им хубави - имаме аспиратор за нос, безкабелен стерилизатор за биберони за количката, термометър и машина за адаптирано мляко и от всичко съм много доволна. Имат и доста адекватен сервиз дори след изтичане на гаранцията, така че ако ви трябва нещо, силно ги препоръчвам.

# 171
  • Melmak
Много ти благпдаря!
Този ли е?
https://benu.bg/ultrazvukov-inhalator-mes-s-usb-zarezdane-vpm10

# 172
https://agu-baby.bg/agucategory/zdrave/tomchi.html
Този е.

След като една седмица рефрешвам страницата с генетичните изследвания по 10 пъти дневно, най-накрая имаме резултати. Всичко с бебето е наред, направихме пълния пакет и няма никакви съмнения за генетични аномалии. А още по-добрата новина за мен е, че ще си имаме още едно момиченце 💖💖💖
Бях убедена, че този път ще имаме момче, и съм толкова щастлива, че едва мога да си стоя на стола на работа.

# 173
  • Melmak
Благодаря ти, честито за хубавите новини!

# 174
  • София
Значи момичета не знам какво стана днес, хапнах на обяд и ми е толкова зле вече цял ден. Повърнах 2 пъти, мега спазми повръщам и ми минава. Обаче в момента имам чувството, че някой ми е легнал на гърдите. Лежа целия ден, нямам въздух, едно такова неудобно ми е като легна на страни, натровила съм се с ядене според мен, дано не се отрази по някакъв начин … супер притеснена съм. Писах на АГ, не ми е отговорила още …

# 175
  • Melmak
Дано се почувстваш по-добре.
Може и вирус да е, защото и това върлува в момента!

# 176
Значи момичета не знам какво стана днес, хапнах на обяд и ми е толкова зле вече цял ден. Повърнах 2 пъти, мега спазми повръщам и ми минава. Обаче в момента имам чувството, че някой ми е легнал на гърдите. Лежа целия ден, нямам въздух, едно такова неудобно ми е като легна на страни, натровила съм се с ядене според мен, дано не се отрази по някакъв начин … супер притеснена съм. Писах на АГ, не ми е отговорила още …

И аз бях така в понеделник, но чак вечерта започнах да повръщам и не можах да спра. Наложи се ходене до спешното, системи, инжекции. Вчера цял ден адски болки в корема, но мисля, че днес вече съм по-добре. За сега ям само варени картофи и то по малко.

# 177
  • Melmak
Момичетаа, да се оправяте бързо!
Тия дни и на мен не ми беше добре, основно с нос и гърло. Ходих на лекар, ами.. физиологичен разтвор за нос, синулан форте, тимотабс.. много ме дразни как едно нормално лекарство не може да се пие по време на бременност. И сега вместо два дена, се мъча 5 дена.. искам вече да е април и да не спазвам никакви правила. 😄

# 178
Аз също имах проблем с носа и гърлото. Изписа ми ксиломеназолин детска доза, върши работа поне, за смучене едни таблетки и билков сироп. И биозин мама.

# 179
Периодът явно е кофти, след болестта миналата седмица, вчера по време на работа отново се почуствах болна, но пак пих чайове и закрепих положението. В кантората са болни всички - тази седмица един по един окапват, надявам се да не стигне до мен...

Общи условия

Активация на акаунт