Априлски бебета ❤ 2026 (Тема 2)

• 9 778
  • 470
  •   3
Отговори
# 450
Включвам се с още един въпрос относно количката. Комбинирана ли мислите да вземате или отделно за новородено и след това лятната?
Аз също съм чувала за шишетата, че се взема по 1 от няколко вида и се пробва, със залъгалките е същата работа.

Иначе и аз от няколко дни усещам някакви движения подобни на бълбукане и гъделичкане, много е странно усещането и като сложа ръка също леко усещам (17+6 съм)

# 451
  • Melmak
Как не го бъркате с перисталтика? Аз постоянно ям фибри, за да поддържам форма и добра диета. И имам газове, даже в началото имах много.

# 452
Ами червата остават зад и над плода. Това си беше точно там където е бебето.

Аз не ям фибри, знам че това е мит и дори затормозява червата. Като цяло нямам много газове и си ходя редовно. От бременноста обаче се оригвам повече.

# 453
Момичета, кои теми "за напред" следите? Аз освен една за болницата, която избрах за раждане, друго незнам? Дайте някой друг линк, моля Simple Smile

# 454
https://www.bg-mamma.com/?topic=1814464
https://www.bg-mamma.com/?topic=1570525
https://www.bg-mamma.com/?topic=1807063
Ето тези следя, защото има много изразени мнения за всичко необходимо.

# 455
Ние със сина се спряхме на стъклените филипс авент. Пластмасата не е подходяща, особено ако затопляте водата в него. Той ги прие и не сме търсили други. Уреда за затопляне е най-използваното нещо в ежедневието. Първо за водата за АМ, а после и бурканчетата с пюретата. Все още го ползваме, тъй като пие мляко преди заспиване вечер. Таа вече година и половина го ползваме ежедневно. Нашия уред е на филипс, но всички мисле, че вършат една и съща работа. За шишетата още е със стъклено вечер, тъй като си го пие в леглото. До сега не сме чупили. Вече за водичка за на вън ползва пластмаса.

# 456
  • Melmak
Ами червата остават зад и над плода. Това си беше точно там където е бебето.

Аз не ям фибри, знам че това е мит и дори затормозява червата. Като цяло нямам много газове и си ходя редовно. От бременноста обаче се оригвам повече.
Не бих казала, че е мит. Всички плодове и зеленчуци са фибри, помагат много за перисталтиката. Повечето жени се оплакват от запек по време на бременност и това е лесен начин да се справим с такава ситуация. Като човек с ИР е много важно за мен да се храня балансирано.

# 457
Ходите ли на маникюр и според вас трябва ли да се спре. Докатора сега каза, че е много вредно и изобщо не се бях замисляла. Не съм спирала да ходя защото не съм се усетила, че мога да вредя с гел лака. Сега малко се притесних и май ще спра да ходя.

# 458
  • Melmak
Аз мисля, че е най-добре човек да продължи с нормалния си начин на живот и да не променя много неща. Изключвам алкохол, цигари, лазерна епилация също не се препоръчва, такива неща. За мен гел лака е неразбираема мания, мисля, че като влезеш да раждаш е добре да нямаш лак за да видят ако недай боже ти посинеят пръсти в някаква екстремна ситуация. Важи и за операции извън раждането.
Ако ти е важно и искаш да ходиш на гел лак, ходи си. Аз поднових ходенето на педикюр, но не ми сложиха лак. Скоро корема ще пречи да си стигам краката. 😁

# 459
Ходя на маникюр и ще продължа да ходя, докато не наближи датата на раждането - тогава вече, и да искаш, и да не искаш, преди да влезеш в болница трябва да махнеш покритието. Няма достоверни научни доказателства, че това по някакъв начин вреди, затова засега не си отказвам никакви бюти процедури. Единственото изключение е лазерната епилация - отказът от нея за мен е направо голяма мъка 😣

# 460
Аз мисля, че е най-добре човек да продължи с нормалния си начин на живот и да не променя много неща. Изключвам алкохол, цигари, лазерна епилация също не се препоръчва, такива неща. За мен гел лака е неразбираема мания, мисля, че като влезеш да раждаш е добре да нямаш лак за да видят ако недай боже ти посинеят пръсти в някаква екстремна ситуация. Важи и за операции извън раждането.
Ако ти е важно и искаш да ходиш на гел лак, ходи си. Аз поднових ходенето на педикюр, но не ми сложиха лак. Скоро корема ще пречи да си стигам краката. 😁

Лазерната епилация и аз я спрях още след като разбрах. Не ми е изобщо важно дали ще ходя на маникюр, просто доктора ме стресира и се замислих дали не съм навредила с ходенето си. За раждането ми е ясно, че не трябва да имам нищо на ръцете, смятах към 7 месец да приключа.

# 461
Аз махнах гел лака преди бременността още като излязоха статиите със забранените съставки, защото не знам до колко салоните ще обновят с нови продукти веднага. Сега ще ми починат малко ноктите, имаха нужда. Иначе с първата бременност бях с гел.
За лазерната епилация и мезотерапиите, някоя друга процедура за лице си страдам тихичко, но след раждането ще се поглезя 😁

# 462
И аз исках да споделя, че от няколко дни насам усещам леки движения като лежа по гръб и дори мъжа ми успя да усети отвън. (Утре влизам в 16 г.с.) Много ме изненада, защото очаквах да е поне след една, две седмици. Много мило усещане ❤️

Между другото аз също имам диви сънища редовно 😄 Сънувах скоро, че родих близнаци момчета - преди още да разберем, че ще е момиче.

На маникюр продължавам да си ходя. Разбира се, като наближи времето за раждане, ще свалим цвета и ще скъсим дължината. И на фризьор продължавам да си ходя, като боята която ми слага фризьорката е щадяща за бременни.

На лазерна епилация не ходя, но използвам Филипс Лумеа - със светлинни импулси. АГ потвърди, че няма проблем. Само спрях на бикини линията да го правя. 🙂

Иначе аз смятам да кърмя отново и няма да ми трябват шишета и такива, но пък се заинтригувах за това, което затопля водата и по-скоро за после за пюретата. Може ли да споделите какъв уред е това?

# 463
Охх, и на мен това с гел лака ми е малко драма  даже от преди бремеността, но сега съвсем. Лаковете дори и без вредната съставка, която забраниха наскоро са пълни с други токсични. Аз обаче не си представям ръцете си без гел лак 😂 маниакална съм на тема перфектен маникюр, че и педикюр правя през цялата година.  Още преди бремеността от други подбуди разкарах тонове козметика и преминах на доста пречистена такава. Сега пък съм спряла всичките си други прецедури и гел лакът ми остана единственото бюти щастие ама си ме гложди всеки път като си записвам час.

# 464
И аз имам мания към всякакви бюти неща 😁 Сега ходя на японски маникюр и съм доволна, но с гел определено си е друго. Педикюрът зимата ще е без лак, но топлите месеци ще е задължително с гел.
От година насам имам лека обсесия да заменям продуктите с вредни съставки с такива с по-изчистен състав и честно казано още не мога да намеря подходящ дезодорант. В момента ползвам Wooden Spoon и съм сравнително доволна, но след раждането не мисля, че ще помогне, като знам какво се случва от хормоните тогава 🤯 Ако някой има препоръка за нещо работещо, ще съм благодарна да сподели.

Общи условия

Активация на акаунт