Априлски бебета ❤ 2026 (Тема 2)

• 20 778
  • 778
  •   1
Отговори
# 570
И аз бих взела хубава, запазена количка, ако някой ми предлага. Но понеже няма такива изгледи, току що си купих Venicci Upline за 1170 лв. от черния петък във Вис Виталис и съм супер доволна. 😇🤩Много си бях харесала марката - имат всички екстри и вървят в комплект с чувалче, дамска чанта, комарник и дъждобран. Правят го в Англия и в България ги продават само във Вис Виталис. Черния им петък е този уикенд, за който се интересува.

Иначе нашето бебче ме побърква от движение. Тази сутрин дори и ММ усети едно ритниче. 🥰

# 571
И ние напазарувахме доста от черния петък, но нищо за бебето Grinning Основно купихме коледни подаръци и доста неща за ремонта.
Oбаче и малко да се пооплача - болна съм от 3 дни, имам и контракции, само магнезий не ме облекчава и ще ходя за но-шпа сега. Главоболие си имам перманенто с боледуването и направо ме съсипва, а бебето се опитва да си намери някакво място в корема и го усещам доста силно. Вчера бях на преглед и буквално гледах как няма накъде да мръдне горкото. Надявам се скоро да оздравявам и малко да се пооправи положението, че ми е супер смачкано в момента.

# 572
Аз пък цял ден усещам тежест ниско в корема. Незнам нормално ли е. Уж не съм се претоварила с нещо, но чувството при всяко мое движение е как коремът ми ще изпадне. Много е гадно и дано утре не се чувствам така. Аз също бих взела количка от познат. В нашия случай ще ползваме тази на баткото, но ако ми харесва защо пък да не я взема. Тези пари има къде да се инвестират, особено след раждането. Постоянно изкача по нещо за купуване 🤣

# 573
Аз уж нямаше да пазарувам преди НГ за бебето, но в един английски сайт попаднах на доста сериозно намаление и не издържах. В UK бебешките и детските стоки не са натоварени с ДДС и често излизат изгодно + доставка с ggbg/gapco са си истински попадения. Аз количка, столче за кола и хранене от там си харесах, но е доста голяма покупка и задържам. Ще видим до кога ще издържа.

# 574
При поръчка от английски сайтове няма ли проблеми с освобождаването от митница и мита? Един познат англичанин на скоро ми обясни как за доставка на стоки за 300 паунда е платил 400 лв. такси за освобождаване от митница. Като четох и в темата във форума какви филми стават се отказах да правя големи поръчки от там, иначе и аз много се чудех и изкушавах заради по-ниските цени. Другата причина да се откажа да поръчам от UK e гаранцията. Та не знам за количка колко е подходящо.

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 17:21 от ВаНиЛа

# 575
  • Melmak
Някоя мама мисли ли да купува нещо от amazon.de?

# 576

Да, ние сме набелязали кошче и база. Защо?

# 577
  • Ботевград
Ооооо... Аз днес поръчах от черния петък на емаг изгодни памперси 2ка и мокри кърпи.. Взела съм шишета Авент... Количка Cybex Priam😍.. Дрехи.. Столче с база..
Пазарувам си с удоволствие😊
И наистина съм взела нещата, които са на истински намалени цени.. Повечето не са😊 Но памперсите и кърпите днес си заслужават. Няма да ми пречат.

# 578
Шишетата на Avent ги предлагат на много изгодна цена в Trendyol, между другото 😊

# 579
При поръчка от английски сайтове няма ли проблеми с освобождаването от митница и мита? Един познат англичанин на скоро ми обясни как за доставка на стоки за 300 паунда е платил 400 лв. такси за освобождаване от митница. Като четох и в темата във форума какви филми стават се отказах да правя големи поръчки от там, иначе и аз много се чудех и изкушавах заради по-ниските цени. Другата причина да се откажа да поръчам от UK e гаранцията. Та не знам за количка колко е подходящо.

Нямаш освобождаване от митница, данъци или такси при поръчка с ggbg/gapco, защото те успяват някак да го заобиколят. Английският сайт от който поръчах имаше доставка до България и щеше да излезе доста солено, но сега е само цената на кг, която е обявена на сайта на доставчика. Аз лично ще платя 25лв доставка, а спестих много повече от по-ниската цена. Така успях да си позволя по-висок клас неща за по-ниска сума. Преди години по същия начин пазарувах и за първото дете, но тогава UK бяха в EU и беше една идея по-лесно.

Относно гаранцията, аз ще поръчам от официалния сайт на марката и ме увериха, че няма никакъв проблем с покритието на гаранциятя. При всеки по-негативен коментар и рейтинг се свързват с човека и се опитват да решат проблема.

# 580
  • Melmak

Да, ние сме набелязали кошче и база. Защо?

Би ли споделила кои? Търся и аз съвети и препоръки, понеже мисля ако е по-изгодно да поръчам от там. Ти с директна доставка до БГ или с превозвач поръчваш?

# 581
Аз ще купувам. Чакам на 20.11 да ми се отключи отстъпката, както и тогава започва черния петък там. Доста неща съм набелязала. Но съм леко озадачена, защото пуснах поръчка, която трябваше да дойде на 11.11. Дава ми, че куриерът се е опитал да я достави, но неуспешно, което не е така, защото нямам нито мейл, нито обаждане, нищо. И сега чакам да видя в нашата мила родна страна колко време ще им отнеме да ми доставят пратката, защото за 3 дни е стигнала от Германия до България и вече 4 дни тук ни вест, ни кост.

А по повод контракциите - точно тази тежест ниско долу в корема, докторът каза, че са контракции и трябва да си усещам корема мек и без тежест. Ако се втвърди или има тежест, да увелича магнезия и да пия но-шпа. Бебето буквално беше свито вчера като го видях на ехографа и цял ден днес си я имам тази тежест, и но-шпа пих преди 2 часа и не минава още.

# 582
Pandora, според мен най-важно е да се гледа оценката за сигурност на ADAC (първата от разбивката на общата оценка). Колкото по-малко е числото , толкова по-добре. https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/ausstattung-technik-zubeho … e/kindersitztest/

Ние гледахме maxicosi, но не смея да препоръчвам нещо конкретно, защото реално нямам опит. Не сме поръчвали от там до сега, но при регистрация дава някаква безплатна доставка в рамките на първия месец май.

Ilquor, може ли да обясниш повече за контракциите? Това втвърдяване за колко време се задържа. Мисля, че имах контракция вчера през ноща, но беше за секунда стягане и веднага отпусна.

Има ли някакво допустимо/нормално количество контракции на този етап, за които не е нужно да се предприемат мерки?

Засилват ли се, ако не се вземат мерки?

# 583
  • Melmak
Благодаря ти, Ванила. Ще гледам и ще търся и аз! Със сигурност искам безопасно столче и пари няма да се пестят.

Момичета, аз и преди ви питах, но забелязвате ли разлики във вида си? Свекърва ми беше достатъчно нетактична да ми каже от секундата, в която ме видя, че съм подпухнала и вече ми личи бременността. Почувствах се много зле. Вчера бях в салона за красота, правя си хидрафейшъл, кожата ми е почистена,  веждите ми са оформени. Почувствах се добре вчера да се погрижа за себе си. И днеска съм като ударена с парцал през лицето след тия думи. Не знам вече дали са истина, дори близки приятелки не са ми казвали такива неща.

# 584
Аз откровено си се виждам променена. Чувствам се по- едра. Качила съм 3кг в почти 17гс.,което май е ок.  Но мисля, че тазът ми е започнал да се разширява, имам дни в които съм си доста подута, по- големите гърди ми създават допълнително обем и изглеждам наедряла. На мен само баща ми посмя да ми го каже 😂, но аз наистина бях и в един от най- слабите си периоди преди да забременея и предполагам, че си ми личи наистина. Няма да лъжа, наравно с количките и бебешките неща, които наблеязвам, постоянно си заплювам и на какви процедури и спорт ще ходя като ми дадат зелена светлина. Дай боже всичко да е наред и да опра до процедури.

Общи условия

Активация на акаунт