Априлски бебета ❤ 2026 (Тема 2)

• 20 773
  • 778
  •   1
Отговори
# 585
Аз съм +2 кг в края на 18 г.с. Още не се усещам по-едра отпреди, като изключим корема разбира се. Там е нещо друго 🤣  Купих си от гадните широки дънки за бременни, защото старите ми стягат и ми е доста некомфортно на корема от тях. Обаче забелязвам, че ако вечер ям нещо по-солено, сутрин съм по-тежка от очакваното, и пръстите ми са подути.
А относно процедурите, не правя нищо по-различно от преди. Ходя на фризьор за балеаж, и на маникюр за гел лак. С първата бременност изобщо не се поддържах и сега реших, че нещата ще са различни.
Това с хидрафейшъла звучи страхотно, бих го пробвала, представям си го много релаксиращо.

# 586
Някоя мама мисли ли да купува нещо от amazon.de?

Аз съм в Германия и със сигурност, ще поръчам неща от Амазон. 😁 Аз за това си и блея още. 😂 Буквално мога да купя всичко за ден и да дойде на следващия.
Но честно казано, съм склонна да видя първо какво ми липсва в ежедневието и тогава да купувам, а не да се зарина още от сега.

Моята госпожица направо играе брейк вчера и днес. Какво е това чекнене, не знам. 😂
Между другото бебетата ни вече би трябвало да чуват. Мислите ли да им пускате музика? 😀😂 (поне да има обяснение за "танците" в корема)

# 587
Бебетата ни вече би трябвало да чуват. Мислите ли да им пускате музика? 😀😂 (поне да има обяснение за "танците" в корема)
Аз съм в много голяма дилема по този въпрос – бих искала сега да пускам това, което би успокоило бебето след раждането, но категорично не обичам да слушам музика 😁 За мен няма нищо по-добро от тишината или поне някакъв тих фонов шум, просто да включа някакъв сериал или нещо подобно. Музика – не.
Затова най-вероятно няма да пускам музика, защото бебето определено няма да се наслаждава на нея – моите негативни емоции ще ѝ пречат 😅

# 588
unserwahnsin аз по-скоро искам да го направя с научна цел. 😂 Да видя дали ще разпознава музиката след раждането. 😆

# 589
  • Melmak
Coasterka, hydrafacial наистина е релаксиращо. Лежиш си и ти почистват лицето с едни серуми, няма стискане, няма болка.
Аз правя класическото, без киселини.

Моето бебе е постоянно танцуващо брейк. Със задна плацента съм и ако до преди дни се чудех усещам ли го, вече и мм успя да усети. Не знма как успя да си сложи ръката на корема ми в правилния момент.

# 590
Пускам музика на бебето още отсега – и при предната бременност го правех. Не съм забелязала после да помнят мелодиите, но определено им е приятно и извън утробата. Вече му говоря и по име… да видим дали ще си го познае като се появи. 😄
Гласът на мама и тате ги успокоява, но ако толкова ни разпознаваха, нямаше да търсят гърда от всеки, който ги гушне. 🤣

От вчера съм с водопад от носа. Уж нормално за бременност, ама направо не се издържа. Само физиологичен разтвор мога да ползвам и ми пречи на съня. Буквално като пролетната ми сенна хрема… Дано бързо мине!

# 591
  • София
Според мен помнят мелодии. Докато бях бременна първият път със синът ми, гледах два сериала - Приятели и Анатомията на Грей. След момента в който чуеше една от двете мелодии на интрото се оглеждаше и заслушваше. Иначе музика в нашата къща се слуша постоянно, ние без музика не можем и много се радвам и че синът е музикален.

Да ви кажа, нямам търпение да го усетя, в сряда влизам в 18та седмица. Докторката ми каза, че между 18 и 22ра било нормално вече да се усеща. На моменти ми се струва, че го усещам но не съм сигурна дали не е някакъв коремен спазъм или друго.

Между другото на предният преглед се смях с домторката, защото така и не разбрах кога се влиза в 5тия месец. Тя като ме гледа бях точно в 17та и ми каза 4 месеца навършени, броим 40 седмици, 20та седмица е средата. Знам, че 20 седмица е средата, но ние не караме 10 месеца, а 9 😅 Понякога се чувствам супер глупава, не знам от бременноста ли е, но за елементарни неща забивам. Видях една таблица в интернет според която в 18та влизаш в 5тия ..

# 592
Между другото на предният преглед се смях с домторката, защото така и не разбрах кога се влиза в 5тия месец. Тя като ме гледа бях точно в 17та и ми каза 4 месеца навършени, броим 40 седмици, 20та седмица е средата. Знам, че 20 седмица е средата, но ние не караме 10 месеца, а 9 😅
Още в самото начало моята АГ ме предупреди. Казва - не се чуди, че навсякъде пише различно. Бременността трае 9 календарни месеца, ама акушерски се водят 10. А и в интернет навсякъде пишат по различен начин - някъде 5-ти месец започва от 17-та седмица, другаде от 18-та. Така че там вече май е или по това как се чувстваш, или по сметките на лекаря 😁

# 593
Още с първата бременност ми беше странно броенето на месеците и докторът каза, че за да ги докараш девет месеца, всеки месец на последния триместър е 5 седмици:

1-4г.с - 1ви месец
5-8г.с. - 2римесец
9-13г.с. - 3ти месец
14-17г.с. - 4ти месец
18-21г.с. - 5ти месец
22-26г.с. - 6ти месец
27-30г.с. - 7ми месец
31-34г.с. - 8ми месец
35-40г.с. - 9ти месец

Обаче седмиците ми е още по-сложно да броя 😂 Примерно 11+2, 11та или 12та седмица е 🤷🏼♀😁 Аз го броя за 11та, но май е 11 навършени и 2 дни от 12та.

# 594
Гестационните месеци са 10, а календарните реално - 9. И аз се чудих и така и не запомних кои точно, но в някои месеци се падат по 5 гестационни седмици, вместо 4. Май всеки си брои както му е удобно. Когато се чудя, винаги търся в гугъл "кога влизам в 6 месец" примерно 😆
Иначе от днес влизам в 19 г.с., усещам движения от 15-16, но едва снощи си сложих ръката и усетих ритниче! Тоооолкова миличко ми стана 🥰

# 595
Аз се водя по приложението - каквото ми каже то - това е Laughing Тази седмица влизам в 6 месец.

# 596
Аз с предходната бременност много се чудех как да броя седмиците и месеците. Тогава моят доктор ми обясни, че бременността се води 10 месеца, защото се брои от 1ви ден на последен МЦ, но повечето жени разбират за бременността чак в 4-5гс и започват да броя от тогава месеците и така ги изкарват 9 месеца. А за седмиците, тогава ме попита следното: Детето ти като стане на 1г и 2 месеца (примерно), на каква възраст казваш че е? Отговорих му, че казвам, че е на 1г. Тогава ми отговори, че ако съм в 20+3 (примерно), е правилно да се каже, че съм в 20гс, защото все още не съм направила 21седмици… нещо такова 😅
Мен започнаха да ме мъчат страшни киселини, отделно бебето в толкова активно, че има нощи, в които чак ме буди. Дамите, при които бебетата вървят по-едри, кога си записахте час за 2 ФМ- по термин от МЦ или по термин от узи? Моят юнак върви с 2 седмици по-голям, но си записах час по термин от МЦ и се чудя дали да не го издърпам по-рано 🤔

# 597
Точно така, 11та навършена и 2 дни от 12та. Аз си гледам в нета за месеците, но от предната бременност съм запомнила, че от 18та е 5ти месец и от 36та 9ти.

Още с първата бременност ми беше странно броенето на месеците и докторът каза, че за да ги докараш девет месеца, всеки месец на последния триместър е 5 седмици:

1-4г.с - 1ви месец
5-8г.с. - 2римесец
9-13г.с. - 3ти месец
14-17г.с. - 4ти месец
18-21г.с. - 5ти месец
22-26г.с. - 6ти месец
27-30г.с. - 7ми месец
31-34г.с. - 8ми месец
35-40г.с. - 9ти месец

Обаче седмиците ми е още по-сложно да броя 😂 Примерно 11+2, 11та или 12та седмица е 🤷🏼♀😁 Аз го броя за 11та, но май е 11 навършени и 2 дни от 12та.

# 598
  • Melmak
И аз изпитвам трудност да определям месеците. Аз утре влизам в 19 г.с това 5 месец ли е?

# 599
Пандорче, да, това е в рамките на 5-тия месец.

Аз лично ги броя по 4 седмици, понеже гестационните месеци са 10. Ако ги разделим всичките по 4, се получават точно 10 месеца и така е дори по-лесно да се запомни

Общи условия

Активация на акаунт