Априлски бебета ❤ 2026 (Тема 2)

• 20 741
  • 778
  •   1
Отговори
# 615
  • Melmak
Аз искам да се върна към тренировките, но вечер лягам в 2 и ставам в 8. Просто много гадно с тоя ремонт, докато живеем там. Вчера спряха тока на апартамента, за да правят нещо и е постоянно съобразяване. Не мога просто да изляза и да ида на тренировка. Иначе имаме парк, като съм хоум офис ползвам да излизам в обедната, събирам пратки от куриерските фирми, пазарувам и така. Та освен крачките, в момента нищо, което не е ок. Искам да ходя на тренировки, срещнах треньорката ми и ѝ казах, че съм бременна, много се зарадва.

А аз се чудя как да не ползвам болничния от 45 дни, защото преди максималния осигурителен праг беше 3700 и сега осигуровките ми са на толкова, после имам на 4100, колкото е сега. И разликата много ме удря в джоба.

# 616

Колкото повече наближава декември, толкова по-трудно ми се работи, а още не са намерили човек за моето място и това ме човърка. Иска ми се да изляза в болничен възможно най-скоро

И Аз нямам търпение да изляза вече в майчинство, работя във фризьорски салон и по цял ден съм на крак, миналата седмица казах на шефовете хубавата новина и сега ме оставят да поседна когато ми е по изморено, чувствам се много гадно защото хората постоянно ходят по мен и ме питат сега как съм и да поседна да си почина заради бременноста и предпочитам да изляза в отпуск през януари. Намирам се в Англия и тук ми казаха че мога да работя до 30г.с. Но просто не се виждам как ще изкарам 😅. За радост шефовете са Окей да работя до края на декември

# 617
Момичета, идвам да споделя, че мина ФМ днес при проф. Марков. Страхотен човек и професионалист. Приема на акард е повлиял на маточната артерия и тя в момента е с нормален кръвоток. Плацентата се е вдигнала, като каза че има още да се вдига. Бебчо е чудесен и си има всичко. Отговаря точно на 20г.с. и тежи 330гр. 😊😊😊

# 618
Записах час за фетална в 21 седмица, дали е късно като седмица или е добре. Четох, че препоръките са от 19-23 седмица, но все пак реших да ви попитам.

На мен следящият ме доктор ми е забранил всякакво физическо натоварване-тренировки, вдигане на тежко, дълго пътуване и какво ли още не. Общо взето ми каза почивай повече и леки разходки. Това е така заради отлепването, което имах в 6 седмица и проблемите при забременяването. Чуденката ми е без движение после как ще родя и как ще се възстановя. Чувала съм, че при нормално раждане (така искам да родя ако всичко е наред) е хубаво да има движение и тренировки по време на бременност. Аз трябваше да лежа 3 месеца (само до тоалетна и до кухнята ходех) и сега с повече почивки силно се притеснявам ще се справя ли и дали наистина ще е по-тежко, когато няма движение.

# 619
  • Melmak
Рони, а нещо от типа пилатес или йога за бременни позволено ли е?

# 620
За феталната не е късно, аз самата записах в 21 г.с. по препоръка на лекарката ми.

# 621
Аз също трябва да се пазя, заради все още ниска плацента и миоми. Но започнах от тази седмица да правя упражнения с ластик за ръце и гръб. За долна част на тялото само разходки.

Рони, има ли шанс да ти разрешат повече движение на по-късен етап?

# 622
Записах час за фетална в 21 седмица, дали е късно като седмица или е добре. Четох, че препоръките са от 19-23 седмица, но все пак реших да ви попитам.

На мен следящият ме доктор ми е забранил всякакво физическо натоварване-тренировки, вдигане на тежко, дълго пътуване и какво ли още не. Общо взето ми каза почивай повече и леки разходки. Това е така заради отлепването, което имах в 6 седмица и проблемите при забременяването. Чуденката ми е без движение после как ще родя и как ще се възстановя. Чувала съм, че при нормално раждане (така искам да родя ако всичко е наред) е хубаво да има движение и тренировки по време на бременност. Аз трябваше да лежа 3 месеца (само до тоалетна и до кухнята ходех) и сега с повече почивки силно се притеснявам ще се справя ли и дали наистина ще е по-тежко, когато няма движение.
Рони, аз с предишната бременност лежах и не мърдах почти от първи до последен ден. Качих близо 30кг от всички системи и залежаване и като цяло се чувствах ужасно през цялата бременност. НО раждането ми се отблагодари. Въпреки че не смеех да се разтегна даже през тези 9 месеца, родих за 10 минути с буквално 3 напъна, а цялото раждане с контракциите беше не повече от 2 часа. После си се изправих, отидох си в стаята, изкъпах се и бях все едно не съм раждала до преди 2 часа. Възстановяване може да се каже, че нямаше. Коремът ми изчезна като с магическа пръчка, а килограмите си заминаха сами без никакви усилия за около 2 месеца. Дори тогава ядях екстра калорично и пиех разни чайове и добавки за кърмене. Така че не се притеснявай, движението може да помогне да се почувстваш по-добре и да се намести бебето в по-добра позиция, но на първо място е все пак всичко да е наред и нямаш нужда от излишни тревоги.

# 623
Рони, ако по някакви причини не успяваш да правиш някаква активност, не се притеснявай - това не е единственото, което можем да правим за по-леко раждане. Можеш да се концентрираш повече върху дихателните техники и медитацията, например, защото спокойствието и отпуснатостта също играят огромна роля.

За всеки случай можеш да попиташ лекаря поне за някакви упражнения само за тазовата област, за да раздвижиш точно тази част на тялото

Чувала съм и за някакъв вагинален масаж с масла преди самото раждане, но не съм много запозната. Ако ти е интересно, можеш да потърсиш информация

# 624
Изключително препоръчвам книгата "Раждане с любов" от Олга Дукат. Изчетох я на един дъх, въпреки че мислех, че ще е суха и скучна материя. Даже мисля като наближи април, да я прочета пак. По прекрасен начин са описани всички фази и аспекти от раждането, лични методи на обезболяване, пози за раждане и общо взето всичко, което може да ни интересува за раждането.

Отделно от това искам да попитам тези от вас, които боледуваха наскоро - какво пиехте? От снощи ми боли гърлото, а днес носа ми е тотално запушен и ме боли главата. Чувствам се като парцал без енергия Sad Не мога да взимам нищо със захар заради ИР, капките за нос са доста ограничени, АГ-то е в отпуска иии отчаяно търся варианти.

# 625
Чайове - лайка и мента, при болки в гърлото препоръчвам топло мляко със сода за хляб (звучи гадно и е гадно, но помага), плодове с вит. Ц, биозин мама (и по принцип го пия), а за носа тук някой беше споменавал физиологичен разтвор.

# 626
  • Melmak
Биозин мама, физиологичен р-р за нос, тимотабс за смучене. И аз съм с ИР.

# 627
На мен ми изписаха Олинт Хидра, защото физиологичният разтвор не ми помагаше. За главоболието обаче нищо не ми помогна, направо ме съсипаха умората и главоболието няколко дни. Четох, че бил новият щам на Ковид.

# 628
Аз искам да се оплача,че въпреки че поне 2/3 пъти в седмицата ходя на фитнес, имам крачки+ бебе на 1г и 7 месеца, видимо погрознявам отново, лицето ми става като питка, ръцете като баници, а дупето плоско. Предния път по същия начин. Направо не мога да си обясня как някои хора качват само на корем. А аз дори като кг мисля не съм качила много- около 4/5 варират в 21+ 3г.с.

# 629
Гестационните месеци са 10, защото са по 28 дни, а не 30-31, като календарните. 😀 По същата причина, при редовен цикъл 28 дни, ще ви дойде 13 пъти в годината, вместо 12.
Примерно 20 седмици от 40 общо, са 5 месеца от 10 или 4,5 месеца от 9 календарни.

Аз утре имам час, цял месец не съм си виждала бебока. 🥰 Много се вълнувам всеки път. 2ра ФМ не знам кога ще правят, утре ще разбера. 19+3 съм вече. Чак не е за вярване. 😆
Продължавам да не купувам нищо. Някак си ми е рано. Може би след нова година ще започна да избирам някакви неща.
Вълчия глад сякаш изчезна и започнах да ям нормално.

Общи условия

Активация на акаунт