Априлски бебета ❤ 2026 (Тема 2)

• 20 360
  • 778
  •   1
Отговори
# 750
Natashinka, супер, честито. И аз днес минах феталната при проф. Марков и всичко е наред 317 гр. 20+2 се водя.
И аз се чудя дали да ходя на фетална ехокардиография и ако да, къде.

# 751
Момичета, тази болка продължава цял ден - в момента, в който се изправя и започна да ходя, положението става доста неприятно... Sweat
Аз съм така от сигурно наближава 2 седмици.
Понякога изчезва, после пак се появява.

# 752
И аз имам болка поянкога като се изправя, но вече при няколко ехографа се вижда, че при мен са контракции. Пия магнезий и но шпа и отминават. На бебето явно му става много некомфортно, защото започне ли да ме боли и не се спира.

# 753
Има ли мами, които ще раждат в Надежда?

Здравейте, не съм писала до сега, но ще раждам в Надежда и се следя при др Бозова

# 754
  • Melmak

Здравейте, не съм писала до сега, но ще раждам в Надежда и се следя при др Бозова
Ей, радвам се, че не съм само аз в Надежда! Аз съм при Колева.

С моя приятелка бременеем заедно, нейното е бебе номер 2 и тя вече има опит. Каза, че се е чувствала много добре в болницата с първото дете и усещала да се грижат добре и за нея, и за бебето.

# 755

Ей, радвам се, че не съм само аз в Надежда! Аз съм при Колева.

С моя приятелка бременеем заедно, нейното е бебе номер 2 и тя вече има опит. Каза, че се е чувствала много добре в болницата с първото дете и усещала да се грижат добре и за нея, и за бебето.

Да , направило ми е впечатление , че всички се държат добре , единствено само Георгиев на феталната не ми допадна

# 756
  • Melmak
Аз бях при него на първата фетална, той според мен си върши работата, просто не говори и не обяснява и за това не го харесват. Иначе беше любезен, но казват, че говори само ако нещо не е наред.

# 757
Аз бях при него на първата фетална, той според мен си върши работата, просто не говори и не обяснява и за това не го харесват. Иначе беше любезен, но казват, че говори само ако нещо не е наред.

При мен на първата фетална беше добре , но правих и междинна и даже бих казала , че ме претупа. Понеже имам предишна загуба в 9-ти месец и тогава се следих при Михова на феталните , тя разпитва за всичко какво приемам имам ли оплаквания , докато на междинната при Георгиев пропусна всичко , не ме е разпитвал, не сме си говорили почти , легнах на кушетката и като цяло беше това , прегледа беше има няма 20мин

# 758
  • София
Аз имам загуба в 8ми месец, за това сега държа на всички прегледа да бъдат обстойни. Обясних още от първия преглед на доктор Маркова, че държа всичко да се гледа всеки път защото така и така. Важно ми е да знам кръвопоток, води, плацента и т.н. За сега съм много доволна. Чак на 12.12 съм на втора фетална, тогава ще съм 21+2. Успокоявам се, че усещам бебока от време на време.

# 759
Да , за това на втората фетална ще съм пак при Михова, най-вече заради обстойния преглед

# 760
Здравейте, отдавна следя прекрасната тема: след борба за още едно отроче, вече расте в мен, с термин 24.04.2026 Simple Smile Пол: женски.
Предстои ми фетална след две седмици при доц. Чавеева. На 40 г. съм, с раждане на 35, разликата с баткото ще е 5 г. и 1 м.
Тъй като бременеех в КОВИД, не съм правила феталните в София, а в Пловдив. Ще съм благодарна за мнения и успокоение, че съм на добро място и лекарката преглежда еднолично, не нейни стажанти. бхс мина  положително, с едночасов преглед тук, в Пловдив, развитие, кръвооток и сърце бяха супер според лекаря.

# 761
  • Melmak
This time, вписах те на първа страница! Вече сте 6 мами с термин за 24.04!

За първата фетална и моята беше 20-30 мин.. даже не знаех, че при някои дами е повече. Но аз като цяло съм спокойна, просто не мисля лоши неща.
За ехокардиографията, следящата ме АГ каза да си отида на втората фм при Патрикова и ако нещо види, недай си боже, ще ме насочи.

# 762
  • Ботевград
This time аз на 15ти съм при доц. Чавеева (изиска ми я Дяволов) заради проблемите с антителата и наистина се надявам тя да направи прегледа, а не някой стажант.. Защото в моя случай наистина е важно 😊

# 763
Момичета, мина и моята втора фетална морфология. Бебо е вече 460гр. и върви с една седмица напред. Проф. Марков каза, че имам повишено количество околоплодни води и да внимавам с кръвната захар.
Искам да питам някой мина ли вече на фетална ехокардиография и ако ли не мислите ли да ходите и при кого?

Аз ходих тази седмица на фетална ехокардиография при доц. Маринов. С първото ми дете пак ходих при него. Невероятен лекар, него го водят гурото в тази област. Аз съм родена с порок на сърцето и изключително много държа на този преглед. За щастие, при първото ми дете няма проблеми, сега с второто доцентът видя малък проблем, който ще следим внимателно и ме вика пак в 30гс. Вчера бях и аз при проф. Марков на 2ФМ. Казах му за откритието на проблема, той също го забеляза и каза да го следим, като ме вика и той на 3ФМ. Бебето си върви едро- 600 гр в 21гс по МЦ, води над горната граница и с мнение за обременяване с глюкоза 😅. Съветвам, който има възможност, да не пропуска прегледа по фетална ехокардиография, защото се гледа сърцето на бебето изключително обстойно- 20 мин гледа само сърцето (аорта, клапи, предсърдия, камери, измери времетраене на преминаване на кръвта и куп други показатели).

# 764
Аз бях вчера на фетална ехография по препоръка от следящия ме лекар профилактично, а феталната ми е следващата седмица. Като цяло не мога да кажа категоричен отговор дали си е заслужавало, но аз лично го направих за мое успокоение, защото както бях писала и преди много дълго чакана бременност е. Иначе самият преглед протече доста бързо, но лекарят огледа обстойно сърчицето, обясни всичко подробно. Бях при др. Христов във Варна.

Общи условия

Активация на акаунт