Априлски бебета ❤ 2026 (Тема 2)

• 1 723
  • 104
  •   2
Отговори
# 60
Живот и здраве моят термин е на 8.04., аз се следя в Токуда при Д-р Атанасова.

# 61
Аз ще съм в Св. София, там бях и с предното раждане

# 62
Аз обмислян Майчин дом в София с избор на екип. Има варианти за хубави самостоятелно стаи на 12 ет. Но чак след месец ми предстои да се запозная с лекаря, който съм набелязала. Водещо ми е  с него да се харесаме.

# 63
И аз се насочих към Медика, но при доктор Стойнев 😊
Страхотен избор, бях негова пациентка и е много добър доктор! Но с моя проблем не успя да се заеме сериозно — може би не беше съвсем в неговата специализация, не мога да коментирам 😊

Момичета, имам друг въпрос. В някои групи пишат, че започват да усещат бебето още в 11-14 седмица, особено тези, които вече са бременни за втори път. Макар много лекари да отричат, че това е възможно — как е при вас? Усещате ли нещо или какво мислите по въпроса? Честно казано, трудно ми е да повярвам, но не искам да твърдя със сигурност

# 64
  • Ботевград
Ами на мен ми е за 5-ти път🤭
На 2. 3 пъти смея да кажа, че усетих движения (не от перисталтиката), но да кажа, че съм усетила бебето още не смея да твърдя 12+2 дни съм. Още е рано😊 НО наближава този момент и се ослушвам вече😁

# 65
На мен ми е второ. Миналата седмица 14г.с. усетих едно потрепване и така си помислих, но не бях сигурна. АГ каза, че е възможно вече да усещам, но от тогава не се е повтаряло. Каза, че с второто се усеща по-рано, защото жената вече има идея какво точно трябва да усети. Имаме 117гр. момче. Върви напред със седмица, но няма да местим термин

# 66
Здравейте, момичета!
Моят термин е 07.04, ако може да ме добавите и мен. 😇
Аз съм от Варна и се записах за следене в Майчин дом, реално първо си избрах лекаря, не съм се водила по болници.
Ще се върна малко назад по темата с БХС и феталната, за да споделя моя неприятен опит…Бях си направила пренатален и вече имах резултатите преди феталната, като всичко беше наред. Лекарката, при която отидох, която всъщност се води най-добрата в нашата област има практика да пуска преди феталната кръвен за БХС, за да проследи рисковете за прееклампсия и другите неща. Прегледа мина, всичко беше наред, каза, че бебето се развива добре и тн. След няколко дни си получавам резултатите от БХС и какво да видя…рискът за Даун е 1:100. Мисля, че няма нужда да казвам как съм се почувствала в този момент…Бях писала и по-рано, че е много дълго чакана и искана бременност, инвитро, с предишна загуба. Звънях да питам за разяснение и ми се обясни, че това са само статистически данни и тъй като имам вече пренатален, на който всичко излезе наред, към момента няма за какво да се притеснявам. Утре съм на преглед и при следящия и ще го помоля да ми разясни по-подробно на какъв принцип се формират тези резултати от БХС, тъй като ми е все още притеснено.
При кога се следиш? И аз съм в Майчин дом при д-р Иванов.

# 67
Ее, много е рано според мен. Предния опит го усетих някъде около 18г.с, сега съм в 12та и все едно нямам нищо в корема 😁

# 68
Аз съм с първа бременност, миналата седмица - 15, усетих странно гъделичкане, но не мога да гарантирам, че е точно бебето + че съм с предна плацента.

# 69
Моя термин е 19.04., може и мен да ме добавите.
Аз също се следя в Надежда, въпреки че локацията ми е много неудобна. За сега съм решила да раждам естесвено, ако всичко е наред. Това че няма избор на екип в Надежда също доста ме притеснява, защото все пак има шанс да ми се падне лекар, който да не харесам. Надявам се просто всички там да са професионалисти.
Утре сме на ФМ и нямам търпение, дано всичко е наред.
Тези които са раждали за час - час и половина може да споделят някакви трикчета, ако имат, за нас неопитните. Правили ли сте гимнастика, движехте ли се много преди раждането? А може и да си е до човек и до бременност, не знам.

# 70
  • София
И аз съм с предна плацента и ме предупредиха да внимавам с натоварванията. Въпреки ,че нямам проблем , кърнете и тн.

# 71
  • Melmak
Аз съм вече в 14 г.с от днес. Не бих казала, че съм усещала бебето, а съм със задна плацента според лекаря от фм.
Нямам други раждания и не знам какво да усещам. Като съм на ехографа бебето не спира да мърда. На фм лекаря едвам успяваше да преброи пръсти и да види какво става, постоянно се върти това дете. И аз само го виждам на монитора, а нищо не усещам. Ако продължава така, не знам до 9 месец ще е нон стоп кик бокс! 😀

# 72
Здравейте, момичета!
Моят термин е 07.04, ако може да ме добавите и мен. 😇
Аз съм от Варна и се записах за следене в Майчин дом, реално първо си избрах лекаря, не съм се водила по болници.
Ще се върна малко назад по темата с БХС и феталната, за да споделя моя неприятен опит…Бях си направила пренатален и вече имах резултатите преди феталната, като всичко беше наред. Лекарката, при която отидох, която всъщност се води най-добрата в нашата област има практика да пуска преди феталната кръвен за БХС, за да проследи рисковете за прееклампсия и другите неща. Прегледа мина, всичко беше наред, каза, че бебето се развива добре и тн. След няколко дни си получавам резултатите от БХС и какво да видя…рискът за Даун е 1:100. Мисля, че няма нужда да казвам как съм се почувствала в този момент…Бях писала и по-рано, че е много дълго чакана и искана бременност, инвитро, с предишна загуба. Звънях да питам за разяснение и ми се обясни, че това са само статистически данни и тъй като имам вече пренатален, на който всичко излезе наред, към момента няма за какво да се притеснявам. Утре съм на преглед и при следящия и ще го помоля да ми разясни по-подробно на какъв принцип се формират тези резултати от БХС, тъй като ми е все още притеснено.
При кога се следиш? И аз съм в Майчин дом при д-р Иванов.

При д-р Казаков съм. Много се радвам, че има и други момичета от Варна. 😇
Аз съм със задна плацента и на ФМ докторката каза, че ще усетя бебето някъде към 19-та г.с.

# 73
За трикчета за раждане аз не съм правила, но мнооого ходех. Всяка вечер правихме 2-3часова разходка с мъжа ми. Това нещо го направих и вечерта преди да родя. Мисля си, че е имало полза от това. Сега с детето не ми се сручват такива разходки, но пък цял ден тичам по него. 🤣

# 74
Включвам се с термин 16.04.

И един въпрос направо не знам какво да правя, помагайте. В момента съм 13+5. Преди 7-8г. си направих лазерна операция на очите (късогледство). И миналата седмица забелязах, че с дясното око виждам размазано и не знам дали от това или е друга причината, имам  болки в дясната част на главата по скоро като мигрена ( дразни ме екран на телефон, телевизор, светлина и някак самото око ме боли отвътре имам час за офтамолог за петък, но все пак реших да ви драсна, ако някоя има сходен проблем.

Общи условия

Активация на акаунт