Априлски бебета ❤ 2026 (Тема 2)

• 20 770
  • 778
  •   1
Отговори
# 180
Вчера се зачетох в една тема във Фейсбук и бих искала да питам тези, които са минали първа фетална морфология - с ехограф през корема ли ви гледаха или трансвагинален? Не си спомням с първата бременност да са ме гледали с трансвагинален ехограф след 10-11 седмица, но в този случай как се мери дължината на шийката 🤔

# 181
На коремен ме гледаха. Всеки път, когато отида на преглед, ми измерва дължината на шийката. Явно има някакъв начин, не знам Sweat Smile

# 182
  • Melmak
Фм беше през корема. Другите прегледи с трансвагинален, в 15 г.с. съм.

# 183
Pandora, до сега те гледат с трансвагинален?
На мен в 12 г.с. ми казаха, че е достатъчно голямо бебето и започнаха с коремен.
Явно при всеки лекар е различно.

# 184
  • Melmak
Pandora, до сега те гледат с трансвагинален?
На мен в 12 г.с. ми казаха, че е достатъчно голямо бебето и започнаха с коремен.
Явно при всеки лекар е различно.
Да. Ама в Надежда явно са им смотани ехографите. Четох, че и при други жени е било така. Иначе ехографът за фм беше явно по-добър, после и следящата ме аг потвърди.
Аз искам някой път и мм да дойде с мен на преглед ама като минем на коремния ехограф. Някак не ми се иска да гледа как ме ровят с другата сонда….

# 185
Хахаха, аз може и да съм споменавала, но първия ми преглед изобщо беше с мм, като не го бях предупредила как ще се извърши... Ами сега нещо не му се идва с мен SmileySmileySmiley Оставя им травми.
Иначе ехографите за ФМ са по-ясни, и моята лекарка го каза, но аз направо се изненадвам как в Надежда, която е все пак частна болница, не са подменили апаратурата... Нищо де, много скоро ще минеш на коремно. Миналата седмица - 17 г.с., се виждаше всичко доста ясно, даже снимките, като ми пусна, бяха ясни вече и се различаваха разни части от тялото по-ясно.
Дано скоро и теб преценят да те преглеждат така, ти вървиш май с две седмици след мен, за да дойде и съпругът

# 186
  • София
След 12 г.с са ми казвали, че е по-добре с коремен, ако има оплакване или проблем със шийката тогава гледат и с вагинален.
Иначе наистина всичко живо е болно, който и да питам все е с някаква настинка, грип. Аз два дни с това повръщане не знаех къде се намирам, не можех да хапна нищо. Днес на третия ден живнах, но пак енергията ми е нулева и съм в леглото. Вчера бях толкова зле, че се замислих за ходене до спешното, но някак си се закрепих и мъжа ми остана да ме гледа и ми беше спокойно.
Днес отидох да пусна кръвни за регистриране за ЖК, едвам се прибрах както и не съм яла повече от две бисквити за два дни.

Пазете се ☺

# 187
Още от 6г.с ме гледаха с коремен. И с предишната и сега, не се е налагало с другия.  Шийката също през корема я измери, единствено на втората ФМ предния път друга лекарка я измери вагинално за по-точно и съвпадаше с коремния измерването.

# 188
Здравейте, за първи път съм бременна в 9 г.с съм бях днес на лекар всичко е наред. Изследванията също са ми наред. Обаче мен ме тревожи това че от няколко седмици когато ходя на тоалетна по сълфетката имам като леко кафеникаво розово( малко е но ме тревожи) дали и на вас ви се случва. Нормално ли е? Можели някакви съвети. Приемам и Дуфастон.

# 189
Моята ФМ беше направена и с трансвагинален ехограф, и през корема – гледаха и по двата начина.

Аз вече втора седмица не мога да се оправя. Вчера отново бях при личния лекар и той каза да продължа с тантум верде и таблетките за гърло. И каза ако искам, мога да взема имуностимулант, но не го купих. Надявам се тази седмица да е последната. Утре излизам на работа, въпреки че още съм в болничен, защото просто не издържам повече вкъщи.

Пожелавам бързо оздравяване на всички, които са болни! ❤

# 190
Аз отидох за установяване на бременността в 7г.с. и още тогава лекаря ми каза: ще те гледам отгоре, достатъчно напред си. При предната ми бременност ме гледаха един-единствен път отдолу - в 5г.с.
Днес съм 16+2 и мисля, че усещам леко “пърхане” в корема, което определено не е перисталтика🤭 Вие усещате ли вече нещо “по-така” ☺

# 191
При мен е едва 13-тата седмица и, разбира се, още нищо не усещам. Четох, че при предна плацента движенията може да се усетят доста по-късно, отколкото при задна. Ще се радвам на коментари относно това твърдение от майки с опит. При предишните ви бременности кога усетихте първите движения и какво беше разположението на вашата плацента тогава?

# 192
При мен е едва 13-тата седмица и, разбира се, още нищо не усещам. Четох, че при предна плацента движенията може да се усетят доста по-късно, отколкото при задна. Ще се радвам на коментари относно това твърдение от майки с опит. При предишните ви бременности кога усетихте първите движения и какво беше разположението на вашата плацента тогава?
При предишната бременност бях с предна плацента и обърната назад матка. Това е възможно най-неблагоприятното разположение за усещане на движенията на бебето. Започнах да усещам движения 19-20 седмица. Нещото, за което не бях подготвена, но беше едно от най-странните и сладки неща, които съм изпитвала, беше когато бебето хълца.

# 193
При мен на ФМ се наложи и двата начина, че малкия хич не съдействаше, а лекарката трябваше да направи нужните измервания. И аз съм с предна плацента и я питах кога да очаквам да го усетя, отговора беше, че с предна към 20-та седмица, но ако е слаба майката е възможно и по-рано

# 194
Малко страничен въпрос, но някоя от вас ако приема пробиотик, бих се радвала да сподели какъв е. Аз питах следящата ми лекарка и тя препоръча на омнибиотик. За тях знам, че са много неприятни на вкус, а с това повръщане преди два дни не искам да си предизвиквам допълнително гадене. Ако имате препоръки за други пробиотици, които стават за бременни ще съм благодарна.

Общи условия

Активация на акаунт