Априлски бебета ❤ 2026 (Тема 2)

• 9 152
  • 431
  •   4
Отговори
# 300
  • Ботевград
Проблема идва явно от това, че при последната ми бременност, която приключи в почти 9та седмица от другите проблеми.. Изключих за ваксината и резултата е на лице 😒
Ще видим, какво ще излезе.
Дано всичко е наред с момчето ми🙏🩵

# 301
_мама_, надявам се всичко с теб да е наред!

Момичета, някоя от вас ваксинирала ли се е за грип докато е бременна?

Никога не съм се ваксинирала за грип, но след като изкарах леко вирусче и си помислих какво ще е ако ме пипне грипа… ще говоря и с АГ. Но все пак ако някоя от вас има опит, споделете, моля!

Здравей, аз се ваксинирах срещу грип тази година за първи път, преди 10тина дни. Нямам никакви оплаквания и проблеми. Както и детето на 4г, и мъжа. АГ-то ми не беше много щастлив от този факт, но аз си бях направила проучване за себе си преди това и след много изчетени източници, реших че няма нищо страшно. Ако не се лъжа и СЗО, както и българските здравни служби, препоръчват ваксинирането на бременни след първия триместър.
С първата бременност карах покъртителен ковид в 6-ти месец, мъжът ми също, но той даже влезе във ВМА и лежа 10 дни там на кислород... Не искам никога повече да преживявам такъв стрес. Затова - ваксина, и си знам че съм направила най-доброто, което съм могла. А миналата зима карах и грипа, и си спомням много ярко двете седмици изкарани на дивана с температура 😵‍💫😵‍💫😵‍💫

# 302
Аз се ваксинирах и срещу грип и срещу Ковид - и двете ваксини могат да се поставят по всяко време на бременността, но и фармацевти и АГ масово не са информирани адекватно, с всяка следваща година се убеждавам в това. Ковид и най-вече дългият Ковид не са шега работа при бременност, а последният път като карах грип беше преди 5-6 години си мислех, че ще умра, не искам да си го причинявам особено бременна. От години се ваксинираме всички вкъщи срещу грип и не се разболяваме. Пропуснем ли по някаква причина, задължително поне един кара тежко.

# 303
_мама_, надявам се всичко с теб да е наред!

Момичета, някоя от вас ваксинирала ли се е за грип докато е бременна?

Никога не съм се ваксинирала за грип, но след като изкарах леко вирусче и си помислих какво ще е ако ме пипне грипа… ще говоря и с АГ. Но все пак ако някоя от вас има опит, споделете, моля!

Аз се ваксинирам за грип всяка година, защото съм с подтисната имунна система от лекарства, които приемем. Ваксинирах се при първата бременност и сега пак преди няколко седмици. И двата пъти не съм имала проблеми. Силно препоръчвам… миналата зима моят мъж и малкият изкараха грип и беше ужасно. На мен ми нямаше нищо, тази година и на малкия сложихме през носа, защото вече имаше навършени две години Simple Smile

При първата бременност карах КОВИД в 5ти месец и не беше никак приятно, но до колкото знам е по-опасно в по-напреднала бременност.

# 304
  • Melmak
А ваксините от ЛЛ ли се поставят?
Обсъдихте ли с АГ, понеже споменахте, че някои са против. Като цяло рядко боледувам от каквото и да е, не съм имала усложнения. Но самата идея, че може да ме бутне нещо, а да пия парацетамол и да се мъча, ме влудява. Адски ми е трудно без лекарства от първа необходимост. В живота си не съм търпяла болка, температура или болно гърло, винаги взимам мерки. А сега - парацетамол и тимотабс, влудяващо е.

# 305
desi.93 и _Мама_ стискаме палци, всички сме с вас! ❤️❤️

Dennymira88 аз по принцип съм си запечена, та брах зор преди 2-3 седмици.
От тогава през ден готвя супи и всичко е тип-топ.

# 306
А ваксините от ЛЛ ли се поставят?
Обсъдихте ли с АГ, понеже споменахте, че някои са против. Като цяло рядко боледувам от каквото и да е, не съм имала усложнения. Но самата идея, че може да ме бутне нещо, а да пия парацетамол и да се мъча, ме влудява. Адски ми е трудно без лекарства от първа необходимост. В живота си не съм търпяла болка, температура или болно гърло, винаги взимам мерки. А сега - парацетамол и тимотабс, влудяващо е.

Да, ЛЛ ни ги постави, а си ги купихме сами от аптеката. Наистина е трудно без лекарства и предпочитам да не карам нищо до април, поне!

# 307
_Мама_ , вярвам,че всичко ще бъде наред. Аз пък съм много нервна, ама мноого. Себе си не се издържам понякога и се чудя как мога да се ядосвам на пълни глупости. Ядосвам се, че детето не иска да заспи, че имам да мия чинии,а пък искам да си легна,че мъжа е направил или не е направил нещо. Абее кълбо от нерви. Ще ида днес да си купя чай от мента. Никога не са ми правили впечатление такива глупости.

# 308
  • София
За запека , аз имах проблем близо седмица не се бяха случвали нещата, имах болки накрая станаха нещата, но както каза една мама “ беше си чисто раждане “ положението 😂 на мен ми помагат сини сливи, но голямо количество.
За килограмите, аз за сега съм свалила 4 кг, така бях и със първото ми дете. Свалих , след което качих 6кг над първоначалните ми, т.е общо 10 качени за цялата бременност.
Някоя знае ли за колко време излизат резултатите за секрет и цитонамазка в Рамус ? Искам да ги пусна по-скоро до следващият преглед.

# 309
За запек препоръчват киви и слива. Със сливите в този сезон, разбира се, е по-трудно, но кивито сега го има навсякъде по магазините. И на мен много ми помага, когато имам такива проблеми (засега, за щастие, нямам трудности с ходенето до тоалетна)

# 310
  • Melmak
Момичета, за запек опитайте тиква. Вече е в сезона - печена, варена, на супа, както искате. Нискокалорична е, а фибри има много!

Дойде ми поръчката от shein с едно комплектче за бременни и едни дънки. Не съм очарована, но ще ги задържа. Комплектчето съм го взела голямо явно ще го нося в последните месеци.

Аз пък обратно на изнервената си природа, съм доста спокойна. Няма какво да ме бутне. Преди скачах лесно, палех се, спорех. Сега направо си завиждам за спокойствието и позитивизма. Много съм положителна.

# 311
Деси, желая ти успех от цялото си сърце!

Дарби, ти ме водиш с около две седмици и половина! Понякога като ти чета постовете и после сравнявам със себе си! 19 седмица вече май си е напълно нормално да се усеща бебето. Видяхте ли пола? Изпуснала ли съм ако си споделила? Мисля, че и на теб ти е първо бебе, чета и за корема. При мен още няма, но аз не съм слаба и сигурно за това не личи. Даже като казахме в събота на приятелите и те бяха .. ама то не ти личи, в кой месец си? 😁

Аз не съм от най-слабите, имам нормално телосложение, нося М размер по принцип. С предна плацента съм и може би заради това ми расте повечко, макар че май няма голяма връзка. Имам чувството, че с всеки ден става все по-голям...Smiley
Не, не съм ходила все още от последния преглед и не знаем пола. На 14.11 съм на фетална, дано се разкрачи вече Laughing
Иначе ми е първа бременност, да.

Пожелавам на iva_d и на _Мама_ успех! Стискам ви палци и вярвам, че всичко ще е наред!

# 312
Дарби, при мен на феталната видяха пола докато бебето беше в профил. Ние вече го знаехме от пренаталния тест, но помолих лекарката да ми обясни как става това чудо, защото ми се стори много впечатляващо как го позна. И тя каза, че в профил се виждала някаква линия и спрямо ъгъла/ наклона била на 100% сигурна за пола. Така че и да не се разкрачи най-вероятно ще го видят при следващата фетална.

# 313
The nub theory, всичко е прекрасно, само дето освен, че си кръстосва краката и ревностно крие органа си, нищо, че ще има да го гледам бая години, винаги е и застанало много интересно.
Изобщо и по стойка, и по инат се е метнало на майка си.SmileySmileySmiley
На мен не ми е чак такава драма, защото няма значение пола, никога не съм имала предпочитания. Обаче и всички ме питат и ми омръзна да обяснявам LaughingLaughingLaughing
И все пак май е по-добре да отговаряш на този въпрос, а не на "Как ще го кръстите?", което е нормалното продължение. Smiley

# 314
И аз имам умерен проблем с ходенето то тоалетна. Преди си ходих всеки ден, а сега през ден-два. Аз съм малко скарана с плодовете и ще пробвам препоръката на Пандора с тиквата.

Относно ваксините - никога не сме си слагали грипни ваксини и за сега нямаме такова намерение. Аз съм малко недоверчива в това отношение.

Деси, _мама_, ще чакаме добри новини от вас. 🍀

Общи условия

Активация на акаунт