Априлски бебета ❤ 2026 (Тема 2)

• 9 844
  • 470
  •   1
Отговори
# 435
Някакво мнение за количките на Chipolino. Доста ми хареса модела Elite цената и е 1200 лв, но не съм сигурна колко са качествени и дали няма да се раздрънка много бързо.

Последна редакция: чт, 06 ное 2025, 23:42 от Roni456

# 436
Някакво мнение за количките на Chipolino. Доста ми хареса модела Elite цената и е 1200 лв, но не съм сигурна колко са качествени и дали няма да се раздрънка много бързо.

Аз имам лош опит преди 5 години с Чиполино Према. Тя е и по-евтина от тази (купихме я за около 700 лв тогава). Може би по-скъпите им модели са по-добри.
Нашата ми беше супер удобна в магазина на гладките плочки, но после по тротоарите се разскърца мега много. Чувствах я тромава и тежка, и това скърцане ми бъркаше в мозъка. Продадох я с голям кеф за 150 лева 😆

# 437
  • София
В повечето сайтове днес или днес и уикенда има между 25 и 30%. За съжаление на тези неща които ми се искаше няма намаление 😂
Иначе Чиполино са много нестабилни, чупят се лесно и не са устойчиви. Купихме такава хареса ми модела за около 700лв, на второто излизане се строши шасито от една дупка в центъра. Едвам се прибрахме.

# 438
И аз не съм чувала добри отзиви. Иначе и на мен ми харесва Елит на външен вид, но за жалост той не е най-водещото нещо.

# 439
  • София
Количката която ли хареса за сега още не е в продажба и не е намалена, уредите които исках да взема за миене и стерилизация и приготвяне на АМ също не са намалени, помпата за кърма също 😂😂😂 единствено мини кошарата next to me е намалена, но не е драма така или иначе. Хем обявяват намаления, хем не на всичко ..

# 440
Преди 10 години купихме Чиполино Нина, която вече не се предлага. Но останах доволна. Сега обаче не ми харесват на Чиполино. Вчера ходих в Baby Galix и разгледах какво има. Еми нищо не ми хареса. Някак си цените само са се покачили, а качеството е по-ниско. Тези Cybex-и  и Anex-и ненужно скъпи за това което предлагат.
Вероятно ще се насоча към Maxi-Cosi примерно, по-бюджетен вариант.

# 441
Baby, към коя помпа си се насочила?

# 442
  • Melmak
Аз имам малко тъп въпрос. При избор на шишета, четох, че добре да са стъклени. Ок, но как да отгатнем кое шише ще хареса на бебето. Четох, че майки взели примерно Адвент, детето не ги харесало после купували други. Аз не мисля да кърмя, важни са ми шишетата.

# 443
Четох, че много майки купуват по една бутилка от 2-3 различни марки и после според реакцията на бебето преценяват. Която приеме детето, от нея после си взимат още колкото им трябва. Аз лично не мисля да взимам стъклени, защото са тежки. Като порасне малко и започне да хваща неща, на бебето ще му е трудно да държи стъклена бутилка, а и майката си носи куп неща, така че само ще добавят излишна тежест

# 444
Като материал със сигурност обаче е по-добре стъклото. Пластмасата е редно да се избягва и за деца, и възрастни, защото дългосрочната употреба има вредоносно влияние върху организма.

# 445
  • Melmak
Аз избягвам пластмасата и в нашето ежедневие. За бебето също мисля, че не е добре. Бий опитала със стъклени. Явно и аз така ще взема по едно от вид.
В тикток ми се появи едно видео, една майка разказваше какви уреди е взела. Едното беше стерилизатор с опция за сушене, май беше адвент. Това ми е в списъка 100%, не знам дали тази марка, но такъв тип. И също едно уредче, което топли водата на подходяща температура и шишето също. Мисля, че улеснява живота.

# 446
В темата за подготовката има мнения за стерилизатори, ако не си чела, потърси.
Иначе малко отклонявам темата, но започнах да усещам от време на време разни движения и ми е много забавно Smiley

# 447
  • Melmak
Значи скоро и ние ще почнем да усещаме, че Дарби ни води с няколко седмици. Аз съм в 17 г.с и не усещам нищо. Сънувах, че съм родила и че не помня нищо от раждането?!?!? Тия сънища направо ме шокират.

# 448
И аз сънувах някакви такива глупости преди няколко седмици. Но култовото беше, че не бяхме купили и количка и бях много стресирана как ще го разнасяме това дете...

# 449
Аз се надявам да кърмя и мисля да взема 2-3 шишета за всеки случай, като също съм се спряла на стъклените на Филипс адвент.

Иначе си усещам някакви неща, но не бях сигурна дали е бебето. Но вчера усетих 5 ритничета точно под пъпа и се усещаха не само отвътре, но и отвън като си сложих ръката там. Та съм сигурна вече, че това беше бебето. В 17 + 5 съм.

Последна редакция: пт, 07 ное 2025, 13:31 от ВаНиЛа

Общи условия

Активация на акаунт