Априлски бебета ❤ 2026 (Тема 2)

• 11 700
  • 558
  •   3
Отговори
# 480
  • София
Според мен шишетата няма какво да се харесват на бебето, въпроса е в биберона, а за да му се харесат трябва да се гледа с какви капки е. Някои биберони пише 3 капки за над 2м , други 2 капки за  0+. За мен трябва да се гледа кои са с най-анатомична форма и кои капки са подходящи за кой период. Всичко останало е марка и дизайн.

За уреда за АМ, аз съм ЗА, защото ако бебето плаче и няма кой да ви помогне е бързо и лесно. На мен ми се е случвало от бързане да изпускам шише или да не го стоплям или претоплям, само защото съм в стрес че бебето плаче в 4 сутринта. Ако имате възможност да си помогнете, защо не. Както и съм толкова щастлива, че има компактни помпи за кърма, които ти позволяват движение. Предния път не бях взела такава, не знаех и че има, и бях вързана по повече от половин час с кабели докато се изцедя.

Аз още не съм го усетила, но се успокоявам, че коремът ми е голям, втора бременност ми е и може би за това още не съм. В петък съм на втора фетална и нямам търпение да видя мъника. Този път и таткото ще дойде с мен ❤

# 481
Да ви се оплача малко. От няколко дни се усещам доста раздразнителна. Налягат ме някакви тъжни мисли, чувства на носталгия, тъга, вина. Вчера излязохме навън с голямото дете, тя ревна за някаква глупост и аз веднага почнах да й се карам и се прибрахме за точно 2 минути. После се оправихме де, но цяла вечер ме глождеше вината, че така съм й се развикала вместо да я успокоя.
И изобщо цялостно ми е такова тъжно и апатично, търпимостта ми към ежедневните житейски драми клони към 0, раздразнението към детето и тук таме мъжа пък клони към 100.
Сега съм си цял ден сама и вместо да погледна чакащите ме работи задачи, седя и се обвинявам защо съм такава.
Някоя от вас забелязва ли такава промяна? 🥺

# 482
Аз не се обвинявам, но съм безкрайно раздразнителна и паля от всичко от 1 до 100 за 0.0001 сек. Това е нормално, все пак хормони, умора и т.н. играят сериозна роля.

# 483
  • Melmak
До една степен те разбирам, сигурно е нормално с хормоните. При мен по-скоро е благотворен ефекта. Аз съм много студен човек с труден характер и съм голямо “кубче” щом става дума за емоции. Мм понякога ми се е чудел как съм такава буца лед. Сега забелязва, че съм по-грижовна и към него, радва се, разбира се. Усещам промяната, но аз просто иначе съм ужас, сега съм по-любезна, по-емпатична, по-разбрана.
Преди палех от четвърт, сега пак е така. Това не се е променило. Оня ден един съсед по грешка спрял водата и на нашия щранг, ремонт прави и заминал на работа. Цял ден без вода по грешка. Мм ходи да се разправя и аз му казвам, че съседа има късмет, че не срещна мен, а мм, защото е по-спокоен. 😁😁😁

# 484
Леле Пандора, все едно описваш мен преди първото дете. С тази разлика, че аз и по време на първата бременност рязко палех и изобщо нямах никаква търпимост към никого. Тогава правехме ремонт и майсторите като ме видеха се изпокриваха по дупките. Мъжът ми е супер спокоен и деликатен, но аз постоянно се карах с тях за грешките, които правеха. Докато нещо не стане перфектно, не ги оставях да дишат. Майчинството обаче ме направи много спокойна и търпелива (качества, които до преди това не притежавах) и сега с втората бременност продължавам да съм така.

# 485
  • Melmak
Ее, значи промяната е положителна!
Аз наистина съм много зле от към емоции. Мм понякога ме е укорявал, че дори с най-близките роднини съм студена. Майка ми си е избила целия апартамент. Ама целия, всичко е в прах и в ужас. И ходихме да видим, влязохме до вратата. Мм беше в шок, нямала съм емпатия към нейната ситуация. 😁😁😁😁
Може с бременността и раждането и при мен по-трайно да се загнездят тези усещания.
Ние ще почваме ремонт и майстора е свекър ми. Надявам се с него да не се карам, човека не заслужава грам! Да не ставам като теб с твоите майстори. 😁

# 486
Разбирам тия хормонални изблици, дето ви се случват. При мен няма раздразнителност, ама съм супер чувствителна. Преди два дена направо се разревах на едно видео с кученце, дето се разболяло от витилиго и от черно-кафяво станало цяло бяло. ММ седеше над мен (аз бях легнала) и, слава Богу, не видя как си бърша тайно сълзите 😂
А на следващия ден даже малко се скарахме с ММ, щото не успяхме да отидем до магазините в събота, и аз се затворих в спалнята и ревях цяла нощ.
И се питам - добре де, защо толкова да плача, какъв е смисълът? Никакво рационално обяснение не мога да намеря, просто емоциите си излизат сами. Преди бременността бях много сдържана - даже след ужасната катастрофа на ММ не можех да се разплача. Нищо не можеше да ме докара до сълзи… ама сега - ето на 🤷‍♀️

# 487
Момичета, мъжете май винаги са по-дипломатични. ММ винаги, когато става напечено вече и нещата не стават с добра дума ме пуска мен. Действа безотказно - в рамките на няколко часа до 2 седмици (зависи за какво е) нещото, което сме чакали прекомерно много време преди това, се е осъществило. LaughingLaughingLaughing

# 488
  • Melmak
Аз не плача, обаче онзи ден нали ви писах.. скарах се с мм за проекта за кухнята. И ме заболя глава. И се ядосах, защото не мога да пия хапчета. Цял живот страдам от главоболия по различни поводи - мигрена, като дете от късогледство и от вечните скандали на родителите ми. Сега скандали нямат, късогледството оправих, остана мигрената, която през бременността изчезна. И бива ли да ми докара главоболие? Просто никога не съм му цепила басма и да ми докара главоболие в спор за шкафове и съдомиялна беше невъзможно. 😁
Накрая му казах да млъкне и че кухнята ще я обсъждам само със свекър ми, който е дърводелец и ще я изработва. Естествено говорихме с него, даже излязох навън на терасата само със свекър ми и му казах, мм знаеш, че не умее две яйца да изпържи, кухнята искам така и така. Ама свекър ми нали е най-благия човек на света, гледа да ми угоди!

# 489
Мигрената е направо най-лошото нещо, което ми се е случвало по време на бременността. Вчера ходихме до Варна да гледаме колички, докато още бяха намалени (дори успяхме да купим една на много добра цена), и от това пътуване ми се разви ужасно главоболие.
Като се прибрахме, реших да хапна малко, ама не бях направила и пет глътки, и започна зверско повръщане от болката в главата. Помислих си, че ще припадна в банята. Веднага легнах да спя, но и днес имам дискомфорт - не толкова силен, колкото вчера, ама си стои.
Та напълно разбирам колко сериозен тригер е мигрената…

# 490
Аз пък съм темпераментна и емоционална. Топъл човек съм, но не рева лесно. През първата бременност бях супер нервна. През втората бременност пък супер спокойна а сега съм си аз общо взето, без огромна разлика.
Обаче преди около 2 седмици се случи така че много се изтормозих на работа, много ме изнервиха и вкъщи чашата ми преля с малката ми дъщеря. Много й се карах, направо бях бясна хиена. После ходих да й се извинявам и 3 дена се чувствах ужасно виновна, защото не беше нужно това.
И сега внимавам и гледам да реагирам уравновесено. ММ не може да ме ядоса. Това което преди ме дразнеше, сега му се смея 😂

# 491
  • София
Здравейте, имам въпрос, има ли някоя с все още ниска плацента ? Аз малко се притесних, бях на ЖК и ми казаха предна ниска плацента, преди две седмици беше задна. Ще се побъркам до петък …

# 492
  • Melmak
Аз бях на лекар последно преди две седмици - женска консултация и пак ми казаха, че е ниска. Очаквали да се вдигне, но не го мисля. Не вдигам тежко.

# 493
Момичета, мъжете май винаги са по-дипломатични. ММ винаги, когато става напечено вече и нещата не стават с добра дума ме пуска мен. Действа безотказно - в рамките на няколко часа до 2 седмици (зависи за какво е) нещото, което сме чакали прекомерно много време преди това, се е осъществило. LaughingLaughingLaughing

При нас с мъжа не стоят нещата така. Мм винаги е бил супер емоционален, пали от най-малкото, ядосва се за всякакви глупави неща и той е фурията в нашето семейство, абе общо взето постоянно е бременен с хормони 🤣🤣 Аз от друга страна съм една идея по сдържана, премислям малко повече нещата преди да избухна, гледам да не си троша нервите за глупости, а откакто съм бременна май още по-спокойна съм станала. Да не мога да кажа, ме не се ядосвам понякога и не съм емоционална, но трябва да има наистина много важна причина. Не съм имала някакви емоционални изблици без основание. Единствено още в началото в нас имаше една пеперуда и мм ми я показа и вдигна нашето йорки до пепередудата да я видя, и то реши, че ще я изяде… голям рев ревах тогава, защо кучето изяде пеперудата 😃😃😃 това беше при мен за тези месеци

# 494
То си е до характер - аз определено съм змия. Laughing Обикновено не крещя почти никога, но мога с равен тон и добре подбрани думи да изнервя максимално човек. Laughing Вижте - сега си и подвиквам, защото явно не ми издържат нервите, но това е положението. Satisfied

Общи условия

Активация на акаунт