Априлски бебета ❤ 2026 (Тема 2)

• 11 848
  • 558
  •   1
Отговори
# 555
Честитоо 🩵🩵 и аз бях на преглед и ми каза след месец да отида на ФМ, демек ще съм някъде 21 седмица, иначе всичко е наред 🙏 дадох кръв за антитела. Чудя се за втората фетална дали да не отида на друго място. АГ все ми говори за д-р Марков, някоя била ли е при него?

# 556
Честитоо 🩵🩵 и аз бях на преглед и ми каза след месец да отида на ФМ, демек ще съм някъде 21 седмица, иначе всичко е наред 🙏 дадох кръв за антитела. Чудя се за втората фетална дали да не отида на друго място. АГ все ми говори за д-р Марков, някоя била ли е при него?

Аз ходих при него с първата бременност и имам много добри впечатления. С тази бременност на първата ФМ не успях да запиша час при него и бях при друг и не бях очарована. Някак ми вкара излишно напрежение, за това втората (следващата седмица) съм записала час пак при Марков.

# 557
  • София
Момичета ползвате ли нещо за проверка на козметиката която ползвате ? Аз наскоро изтеглих едно приложение - = Little bean /платено е , но  е 1,79лв еднократно /  ,  и показва дали има вредни съставки за плода в продукта.

- другото е за състава на продуктите просто, но не конкретно вреди ли на плода. Като парфюма го засича като вредна съставка.

Аз се чудя да се психясвам  ли толкова, половината ми козметика / декоративна особено / показва,че има по нещо не препоръчително ...

Пускам това за пример -

# 558
Аз не го мисля чак толкова, просто гледам да няма в състава наистина вредни съставки от типа на ретиноиди, бакучиол или нещо такова. Макар че дори при тях рискът според химици е минимален и не е достатъчно доказан, просто се препоръчва да се избягват, защото няма достатъчно информация. Ако просто влезеш в сайтове за проверка на състави, почти 95% от козметиката ще има някакви съставки, дето не са много ок. Но това не значи, че при всеки ще има един и същи ефект - просто са длъжни да предупредят, ако има индивидуална непоносимост. Така че според мен това е по-скоро формалност

Мисля че плацентата е много умно нещо и има доста по-сериозна защитна бариера, отколкото можем да си представим ☺

Общи условия

Активация на акаунт