Априлски бебета ❤ 2026 (Тема 2)

• 20 801
  • 778
  •   1
Отговори
# 555
Честитоо 🩵🩵 и аз бях на преглед и ми каза след месец да отида на ФМ, демек ще съм някъде 21 седмица, иначе всичко е наред 🙏 дадох кръв за антитела. Чудя се за втората фетална дали да не отида на друго място. АГ все ми говори за д-р Марков, някоя била ли е при него?

# 556
Честитоо 🩵🩵 и аз бях на преглед и ми каза след месец да отида на ФМ, демек ще съм някъде 21 седмица, иначе всичко е наред 🙏 дадох кръв за антитела. Чудя се за втората фетална дали да не отида на друго място. АГ все ми говори за д-р Марков, някоя била ли е при него?

Аз ходих при него с първата бременност и имам много добри впечатления. С тази бременност на първата ФМ не успях да запиша час при него и бях при друг и не бях очарована. Някак ми вкара излишно напрежение, за това втората (следващата седмица) съм записала час пак при Марков.

# 557
  • София
Момичета ползвате ли нещо за проверка на козметиката която ползвате ? Аз наскоро изтеглих едно приложение - = Little bean /платено е , но  е 1,79лв еднократно /  ,  и показва дали има вредни съставки за плода в продукта.

- другото е за състава на продуктите просто, но не конкретно вреди ли на плода. Като парфюма го засича като вредна съставка.

Аз се чудя да се психясвам  ли толкова, половината ми козметика / декоративна особено / показва,че има по нещо не препоръчително ...

Пускам това за пример -

# 558
Аз не го мисля чак толкова, просто гледам да няма в състава наистина вредни съставки от типа на ретиноиди, бакучиол или нещо такова. Макар че дори при тях рискът според химици е минимален и не е достатъчно доказан, просто се препоръчва да се избягват, защото няма достатъчно информация. Ако просто влезеш в сайтове за проверка на състави, почти 95% от козметиката ще има някакви съставки, дето не са много ок. Но това не значи, че при всеки ще има един и същи ефект - просто са длъжни да предупредят, ако има индивидуална непоносимост. Така че според мен това е по-скоро формалност

Мисля че плацентата е много умно нещо и има доста по-сериозна защитна бариера, отколкото можем да си представим ☺

# 559
Здравейте, покрай лудницата на черния петък в много сайтове, може ли да споделите какви (и откъде) колички и по-обемни покупки си взехте / набелязахте? Аз живея в някакво пълно спокойствие, че април е далече, но видях някои големи намаления на колички, и почнаха да ме сърбят ръцете да не изпусна нещо, хаха Blush

# 560
Привет! Ние поръчахме Cybex Balios S Lux в бежово. Миналата седмица в Raya Toys този комплект беше по-евтин с около 100 лв, но виждам, че и сега има много добра отстъпка. Но ние го поръчахме от babymatters, защото в техния комплект беше включена и исофикс база, така че цената излезе доста по-изгодна. Поръчката ни ще дойде чак през декември. Прилагам линкове и към двата сайта, можете да разгледате и други добри предложения. Друго по-голямо още не сме купували

https://rayatoys.com/bebeshka-kolichka-3-v-1-cybex-balios-s-lux- … -box-almond-beige

https://www.babymatters.bg/promotsionalen-paket-4-v-1-balios-s-l … g-i-baza-g-11103?

# 561
  • Melmak
Аз поръчах прахосмукачка! Хаха! За бебето още нищо, защоот почваме ремонта. Днес ще дойде свекър ми да махне с мм едни мебели, неща. Разглобяваме едната стая буквално цялата, ще спим на дивана. Свекърва ми каза, че ако искам нещо за бебето мога да поръчвам кутиите в тях и там да трупам. В голяма къща са и няма проблем. Но предстои ламинат, плочки, баня. Искам съдомиялна и сушилня да сложа. По-скоро такива неща гледам, защото няма време за друго. А и работя на 100%, вчера съм разчиствала в нас до 2 ч нощес.

# 562
Здравейте! Вчера вечерта бях на частен и се оказа,че ще имаме момче 💙💙💙 ММ е мнооого щастлив,аз в розово си рисувах всичко и сега трябва да се адаптирам към новината! 😂😂😂
Една позната ми предлага нейната количка,която е на Bugaboo от преди 3 години много запазена и много хубава и скъпа (не мисля,че бих дала 1800€),но…..хем се изкушавам да в взема,хем ми се иска ние да си купим при положение,че толкова дълго сме го искали това дете и сме си мечтали как няма да му липсва нищо! Вие как мислите? Да се възползвам или да си купя?

# 563
  • Melmak
Денимира, честито! Аз бих взела количката! Желано дете ще е и с тази количка и с всяка друга.

# 564
Dennymira88, и аз бих взела. Bugaboo е една от водещите марки на колички, а останалите пари по-добре ги инвестирайте в нещо друго за бебето ☺

# 565
Честито Dennymira88, според мен приеми количката. Все пак детето няма да прави разлика дали количката е нова или не, за него ще са важни вниманието на родителите и обичта им 😊

# 566
  • София
Аз също бих взела количка, достатъчно неща има които могат да се купят за бебе. Ние нашата я дадохме и майката много се зарадва. Сега ще вземем защото няма кой да ни даде, особено ако е хубава количка, защо не ? Може да инвестирате парите в самото раждане и във вашият комфорт по това време.

Аз също минах преглед. Донторката сега каза, че е профилактичен, не ФМ, но прегледа премина като фатална и го заплатихме като такава 😂
Плацентата е започнала да се вдига, бебока е 190грама и за сега всичко е наред. Смених магнезия тъй като от магнерота, ми се разстройва стомаха. Каза, че това с усещането на бебето е строго индивидуално и да не се филмирам ако до 22ра седмица не съм го усетила.
Следващ преглед 12.12 💙 До тогава ще гледам да съм спокойна и да се вкарвам в излишни размисли и страсти.

# 567
  • Melmak
Аз имам чувството, че почнах да усещам много бебето. Лекичко е, но се усеща.
Ако намеря кой да ми даде количка, ще я взема. Склонна съм и да я купя от близка, после няма да я мисля ако нещо ѝ се случи. Ще видим до тогава в компанията какви неща ще предложи да менкаме.
Моя приятелка ми даде цяла торба с дрехи за бременни, изпрах половината да ги освежа. Дънките са супер. Скоро почвам да ги нося, за сега още съм с нормалните си дънки.

# 568
Аз пък възползвах се от намаленията в Sinsay и си поръчах чорапогащи за бременни – разбрах, че ми е най-комфортно да си ходя с поли и рокли. Взех си и клин за бременни, но изборът на размер ми беше най-труден – накрая взех S, но дилемата между него и M буквално ми разби мозъка

# 569
Аз пък поисках мултикукър и мм ми поръча 😄 Готвя всичко по старите начини и мисля, че е време да си улесня работата. За бебето още нищо не сме взели, но и това ще стане. Пак ще има намаления. Просто още е рано да трупаме кашони с вещи, които ще се сглобяват след 5 месеца.

Между другото, онзи ден ходих до центъра в моя град и се отбих до любимия ми магазин втора употреба. Такъв джакпот ударих с едно палто... чисто ново с етикета още на него. Якето ми няма да може да се закопчава много скоро.
Освен това и една рокличка и една плисирана пола. Така че... вторите употреби са също вариант за готини дрешки. 💃🏻

Общи условия

Активация на акаунт