Априлски бебета ❤ 2026 (Тема 2)

• 20 571
  • 778
  •   1
Отговори
# 675
Не се вижда Simple Smile Саши се роди с доста коса, но ден преди това на ехографа не се виждаше такова нещо 🤣

# 676
  • Ботевград
При мен пък се е виждало и е споменавано, че бебето има косичка(в Щерев на последна фетална в 32 седмица 😊)

# 677
  • Melmak
Много яко, _мама_! Аз се надявам да има косичка, не знам защо. 😁😁😁

# 678
Здравейте, искам да споделя положителен опит. Преди време писах, че поръчах от UK, но чаках да получа пратката, за да споделя повече опит от първо лице.
Няма митници, доставката направих с ggbg, но gapco предлагат същите условия. От сайта нямат проблем да съдействат в рамките на гаранцията на продуктите.
Аз поръчах от сайта: https://www.babipur.co.uk/
Имат огромно намаление на многократни пелени и раници/слингове за бебеносене. Покрай черния петък има интересни опции.

Вече не се търпеше и с дрехите, но не ми се даваха много пари и поръчах от shein. Поръчах гащеризон, дънки, рокля и два чифта панталони за вкъщи. При пристигането не бях очарована, но с времето май се оказаха находка сравнявайки цена-качество.
Размерите отговарят на таблицата им. Като качество на плата са въз тънички, но няма стърчащи конци. Регулират се на корема с копче и ластик, което е удобно. Изпрах ги поне 3-4 пъти преди първо носене, защото много пускаха цвят + исках да премахна  аромата на китайска фабрика.

Оказа се, че на първото дете бащата пази количката и мисля да използвам нея, защото е висок клас и има следи от употреба само. Но пък съм в търсене на столче за кола, като съм се насочила към all in 1, от бебе до края. Споделете вие към какво сте се насочили?

# 679
Да ви кажа честно, на ехограф няма начин да се види дали бебето има коса. Ултразвукът показва главата, ръцете, краката, но не и финия косъм. Всичко, което ви казват за косата, е просто предположение - истината ще я видите на живо след раждането.

# 680
За столчетата за кола - имахме кошница, която можеше да се слага на количката, но при първо посещение при Фурлакис той каза, че бебето не трябва да прекарва повече от два часа в нея, така че се обезсмисли използването й и бързичко я продадохме. С Isofix излезе към 600+лв преди 4 години и се оказа доста излишна покупка. Купихме Cybex Sirona S2 с подложка за новородено за едната кола и малко по-късно за основната кола взехме Axkid One+. Моите впечатления са, че Axkid напълно си заслужава парите. При Cybex трябва да се натисне една идея по-стабилно, за да се захване добре Isofix-а на възможно най-стегнатото положение. Ако не се направи, се лакатуши столчето настрани на всеки завой, нищо, че свети зелено все едно е добре закрепено. Като цяло за по-бюджетен вариант е окей, стига да се имат предвид особеностите. Минусът и при двете столчета беше, че детето доста се потеше. Не съм слагала подложки против изпотяване, защото мненията относно безопасност са доста противоречиви за тези подложки. Сега ще използваме отново тези столчета (производителят дава гаранция 8 години). За столче 4+ избрахме Britax Romer, като всички столчета не сме купували от България и разликата в цената е около 25-30% надолу.

# 681
Ilieva_i, благодаря за информацията. Simple Smile Може ли да споделиш конкретни линкове какво си избрала от многократните пелени и слингове, че точно от това имам нужда и аз. Може и на лично, ако предпочиташ. И знаеш ли до кога са промоциите?
Благодрая

Последна редакция: нд, 23 ное 2025, 18:24 от ВаНиЛа

# 682
Ilieva_i, благодаря за информацията. Simple Smile Може ли да споделиш конкретни линкове какво си избрала от многократните пелени и слингове, че точно от това имам нужда и аз. Може и на лично, ако предпочиташ. И знаеш ли до кога са промоциите?
Благодрая

ilquor, много благодаря за изчерпателния отговор! Ще погледна моделите, аз съм в голяма чуденка, защото на голямото дете столчето е от преди 12 години и всичко е много различно 😅

Надявам се да не досадя на бъдещите майки, като споделя тук. Имам опит при първото дете с многократните пелени и ще повторя. Моделът е на close pop-in all in one и става от бебе до гърне. Аз лично съм доволна и се радвам, че не генерирах тонове мръсни еднократни пелени, но трябва да се пере. С първото имах 15 бройки и избутах само с тях до края. Имат 3 части, като вътрешните (попиващите) стават и за сушилня. Горната излиза почти суха след центрофуга, но не се суши в сушилня. Въпрос на навик е. Все пак при по-дълги пътувания по хотели съм използвала еднократни.
https://www.babipur.co.uk/products/pop-in-one-size-printed-nappy … nt=54614264840517

Другата покупка ми беше ергономична раница. До сега съм използвала само слинг с халкии, но сега нямам търпение да бебенося по-дълго. Пробвала съм на приятели раниците и ми беше удобно. Те излизаха с раница и количка, като често се случваше да носят децата в раницата и да бутат количката 🤣 Намирам го и доста удачен вариант в София при вида на тротоарите и улиците, стига да нямаш проблеми с носенето. Аз се спрях на тази, защото съм я тествала, но има и други варианти:
https://www.babipur.co.uk/products/ergobaby-omni-breeze-baby-car … nt=49678924710213

Тези намаления са за черния петък, но съм сигурна, че ще има и коледни, великденски.

# 683
ilieva_i, много благодаря! Поръчах и аз 15 броя пелени. Наистина изглежда, че са на страхотна оферта.

Хайде да приключва тоя черен петък, че все нещо се изкушавам да купя...

# 684
Здравейте, малко изпуснах темата за ваксините, но да си кажа и аз. 😅 Живея в Англия и тук на всеки преглед акушерката ми напомня, че мога да се ваксинирам против грип, магарешка кашлица и имаше още една (но не я помня). Та аз всеки път казвам ще помисля и всякъш ме е страх да се ваксинирам. В същото време от училището на децата предлагат противогрипна ваксина и тях съм ги ваксинирала и двамата. Но пък ваксината се впърска в нослето, не е инжекция. Та вече доста се чудя какво да правя, като се знам колко съм кекава... Надявам се на късмет и на това че децата са ваксинирани, та аз да пропусна тази зима. 😃

# 685
Здравейте! Аз съм нова в групата , до колкото разбирам всяка тема е свързана с нещо,  но аз сега откривам групичката. Ще се радвам да чета вашите преживявания и да споделям лични преживявания. На мен това ми е първа бременност и ще се радвам да чета вашите мнения.

# 686
Здравейте, не бях влизала от доста време и сега прочетох всичко, което сте писали в отговор. Моят доктор е предпазлив и въпреки, че всичко уж е наред с плацентата просто не позволява движение и това е. Смятам да питам сега на 01.12 на феталната дали има някакъв проблем и да започна в по-късен етап поне с лека йога. За дихателните и медитацията със сигурност ще ги включа. Масажа на перинеума го препоръчват тук в болницата, в която смятам да раждам, но от 9 месец. Като цяла бременността върви доста тежко при мен. Постоянно има нещо, което ме кара да се чувствам зле. Два пъти бях болна, сега гаденето отново се завърна от седмица, нямам апетит и силно се надявам както казвате раждането да се отблагодари поне и да мине най-вече безпроблемно. Благодаря на всички за хубавите написани неща. ☺

# 687
Здравейте мамчета,днес мина моята Втора фетална морфология ,.Всичко е наред с нашата малка принцеска расте добре ,от минали преглед беше 260гр.,а сега е станала 400гр..Расте си добре и се развива добре .

# 688
  • Melmak
Здравейте и от мен!
В крайна сметка успях да пусна поръчката от амазон с асистирано пазаруване от ggbg, след като амазон ме блокира. Поръчах стъклени шишета, нагревател за тях и стерилизатор.
За бебето друго не съм купувала.

Все повече усещам как ритка, даже успявам да показвам и на мм, който доста се вълнува.

Вкъщи тече ремонт, шпакловат стени, нещо страшно е. Вчера цял ден по магазини за латекс, паркет и т.н.
Днес вечерта съм на преглед ЖК от безплатното по здравна каса. Поне виждам бебето по-често.

# 689
И аз довечера съм на преглед и няма търпение, че после пак ще чакам 1 месец... Иначе аз май единствено не съм купила и нямам абсолютно нищо все още. Laughing
Набелязала съм някои неща - кошара, хигиенен кош, колички няколко, стол за кола (ние ще вземем два броя и мислим да са еднакви с оглед на безопасността), сгъваема вана със стойка... В общи линии си попълвам дългия списък. Най-вероятно ще трябва да купим и овлажнител за въздух. Според мм пречиствателят е излишен, защото като излязло навън бебето нямало пречистватели и трябва да си създава естествен имунитет Smiley Има резон, но ще го мислим допълнително.
Ще ми се да кърмя, но гледам за шишета все пак, като тези на Bibs ми се струват хубави. Цялостно от техните продукти не познавам недоволни покрай мен.
Помпа за кърма ще гледам след раждането - тъкмо да видя и в болницата какво ще ми дадат, дали ще ми е удобно да работя с нея и т.н..
За стерилизатор мисля да се спрем на този на филипс, но още не съм сигурна и ще почета малко за функции и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт