Априлски бебета ❤ 2026 (Тема 2)

• 18 388
  • 778
  •   1
Отговори
# 765
BeeLover, благодаря за информацията! Аз се чудех, ако има нещо малко, какъв е смисъла да се знае от толкова рано. Не може ли след раждането да се направи този преглед, вместо сега да се следи и нищо да не се предприема освен това, че се знае?

# 766
This time, вписах те на първа страница! Вече сте 6 мами с термин за 24.04!

За първата фетална и моята беше 20-30 мин.. даже не знаех, че при някои дами е повече. Но аз като цяло съм спокойна, просто не мисля лоши неща.
За ехокардиографията, следящата ме АГ каза да си отида на втората фм при Патрикова и ако нещо види, недай си боже, ще ме насочи.

Аз винаги стоя по повече, но това е, защото бебето трябва да се завърти - винаги е застанал в много странна позиция. На втората ФМ бях 2 часа и 30 мин, като от тях сигурно 40-50 при Искилиева, другото по коридорите Laughing Наистина ме огледа подробно и ми даде препоръка третата да е в 28-29 г.с., а не както ги правихме до момента - в най-късния възможен момент. Това е заради риска от прееклампсия.
Иначе аз вече си усещам стабилно бебчо, дори и външно, тоест вече и таткото успява да го усети. Чак от миналата седмица, тоест 22 г.с., започна да се усеща външно с тази предна плацента Laughing

# 767
BeeLover, благодаря за информацията! Аз се чудех, ако има нещо малко, какъв е смисъла да се знае от толкова рано. Не може ли след раждането да се направи този преглед, вместо сега да се следи и нищо да не се предприема освен това, че се знае?

Да си призная, не съм разпитвала доцента дали вътреутробно има какво да се направи, но в частни случаи (при сериозни проблеми), знам, че се предприема операция веднага след ваденето на бебето. Силно се надявам да не ми се налага да разбирам. Като влязох в кабинета на доцента,  той ме попита защо съм там- дали профилактично, дали с находка от ФМ/ следящ АГ. Аз му казах, че е профилактично, заради моя си проблем и той ми каза, че така е правилно, а не постфактум, след като детето се е родило- да се откриват проблеми 🤷♀. Докторът също препоръчва преглед на бебето след раждането. Ние първото дете не сме го водили, защото всичко беше наред (раждах в Токуда и там правят обстойни неонаталогични прегледи). Сега с второто ще видим как ще процедираме, след като се вижда малък пробем.

# 768

Да си призная, не съм разпитвала доцента дали вътреутробно има какво да се направи, но в частни случаи (при сериозни проблеми), знам, че се предприема операция веднага след ваденето на бебето. Силно се надявам да не ми се налага да разбирам. Като влязох в кабинета на доцента,  той ме попита защо съм там- дали профилактично, дали с находка от ФМ/ следящ АГ. Аз му казах, че е профилактично, заради моя си проблем и той ми каза, че така е правилно, а не постфактум, след като детето се е родило- да се откриват проблеми 🤷♀. Докторът също препоръчва преглед на бебето след раждането. Ние първото дете не сме го водили, защото всичко беше наред (раждах в Токуда и там правят обстойни неонаталогични прегледи). Сега с второто ще видим как ще процедираме, след като се вижда малък пробем.
BeeLover, много ти благодаря за информацията. Аз си записах час за идния вторник при доц. Румен Маринов в ДКЦ Св. София. В Супердок видях, че преглежда на няколко места, ти къде ходи? Ако правилно съм се ориентирала ехокардиографията прави в Св. София, така ли е? И последно колко струва прегледа?

# 769
Мерси, BeeLover, стискам палци всичко да е наред при вас и бързо да го израсте!

# 770
  • Melmak
This time, вписах те на първа страница! Вече сте 6 мами с термин за 24.04!

За първата фетална и моята беше 20-30 мин.. даже не знаех, че при някои дами е повече. Но аз като цяло съм спокойна, просто не мисля лоши неща.
За ехокардиографията, следящата ме АГ каза да си отида на втората фм при Патрикова и ако нещо види, недай си боже, ще ме насочи.

Аз винаги стоя по повече, но това е, защото бебето трябва да се завърти - винаги е застанал в много странна позиция. На втората ФМ бях 2 часа и 30 мин, като от тях сигурно 40-50 при Искилиева, другото по коридорите Laughing Наистина ме огледа подробно и ми даде препоръка третата да е в 28-29 г.с., а не както ги правихме до момента - в най-късния възможен момент. Това е заради риска от прееклампсия.
Иначе аз вече си усещам стабилно бебчо, дори и външно, тоест вече и таткото успява да го усети. Чак от миналата седмица, тоест 22 г.с., започна да се усеща външно с тази предна плацента Laughing

Дарби, твоят младеж много срамежлив! Моето един път на преглед беше застанало с гръб и лекарката каза, ако сега бяхте на фм щяха да ви карат да се разхождатв, да обикаляте, да ядете, да пиете, да напишете стихотворение и да се върнете. Но в повечето време се върти страшно много, непрекъснато, че едвам гледат на ехографа.

При съмнение за проблем относно ехокардиографията, и аз знам, че е важно да се знае преди раждането и ако се налага да се прави операция веднага след раждане.

Иначе аз съм със задна плацента и от 18 седмица усещам със сигурност. И мм усети през корема тогава, много се радва.

# 771

BeeLover, много ти благодаря за информацията. Аз си записах час за идния вторник при доц. Румен Маринов в ДКЦ Св. София. В Супердок видях, че преглежда на няколко места, ти къде ходи? Ако правилно съм се ориентирала ехокардиографията прави в Св. София, така ли е? И последно колко струва прегледа?

Ами аз си запазих час през супердок и там си има специален график за фетални ехокардиографии, които провежда в Диагностичен център Сърце, където всъщност се проведе и моят преглед. Цената е 120лв, като издават и фактури, ако имаш допълнително здравно, което да покрива подобен вид прегледи.

# 772
  • Melmak
Момичета, а какво планирате за зимно яке?
Аз още нямам корем (като преяла съм), но си нося нормалните ми дрехи. Обаче е ясно, че това няма да продължи дълго и големия корем ще е януари, февруари и март. И баш като е студено…

# 773
Момичета, а какво планирате за зимно яке?
Аз още нямам корем (като преяла съм), но си нося нормалните ми дрехи. Обаче е ясно, че това няма да продължи дълго и големия корем ще е януари, февруари и март. И баш като е студено…
Моите връхни дрехи са си oversize и не планирам други. Като гледам и този път ще нося бебето много навътре и не мисля изобщо да купувам дрехи. Според мен изчакай да започнат да ти отесняват и тогава има смисъл да се купува.

Някой може ли да пусне нова тема, защото тази ще ни я заключат 🙏🏻

# 774
Палтата ми, които са мноого леко оувърсайз, спрях да ги закопчавам на корема. Имам и такива, които са си доста оувърсайз и с тях не би следвало да имам проблем. Якетата надали ще ми стават, а и аз по принцип ги нося само в свободно време. Поръчах си едно черно палто с прихлупване, защото ще ми върши работа, а наличните черни в момента не ги виждам след месец. Laughing

# 775
Моите палта вече доста се опъват и трябва да търся ново овърсайз. Някакви препоръки къде мога да намеря такова?

# 776
Моите палта вече доста се опъват и трябва да търся ново овърсайз. Някакви препоръки къде мога да намеря такова?
Аз имам няколко оувърсайз от Зара, сега имат и намаление. По принцип нося С, но палтата обичам да са ми широки и взимам М или Л. И за голямото дете поръчах доста неща за следващата есен и зима.

# 777
Зара и Манго

# 778
https://m.bg-mamma.com/?topic=1833886.msg50525336#msg50525336

Заповядайте, момичета Simple Smile
Позволих си да направя тема 3
Pandora 1 - надявам се, нямаш проблем, че я направих, ако желаеш ти да я пуснеш и регистрираш поста с термините, ще я махна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт