"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори №68

• 6 963
  • 222
  •   3
Отговори
# 180
Няма нищо страшно в трансвагиналния преглед. Той се извършва внимателно и няма основание за страх. Всички сме минали оттам. Simple Smile

# 181
Не разбирам, как 2 месеца мислиш, че си бременна и не си пускаш кръвен тест, а разчиташ на уринарни. Това шега ли е?
8 дена кървене и не е цикъл, и как жена не разбира дали има цикъл или няма. Пак ми се вижда като шега?
Ако не е било цикъл, какво обяснение даде лекаря? Много несвързано сте описали ситуацията - Марияна.

Яница,  всичко ще е наред. До 12 г.с. се гледа вагинално, така се определя по-добре коя е г.с., колко мм, см е ембриончето, измерва се пулса. Желая ви успех!

# 182
На мен от 8 гс взеха да ме гледат коремно, та зависи от лекаря

# 183
Извини ме, но те е страх от "долния" преглед, но ти предстои още раждане.
Мен също ме беше голям страх, но имах проблеми и се страхувах, че ще ме боли още повече от уредите на лекаря, но не беше така.

Помисли си, че това е по-добро и аз сега научих, че първо се следило вагинално, ако има проблем ще си види и ще се отстрани, пък ако няма ще си спокойна. Човек като се разболее, нито уред вижда, нито лекаря, желая ви огромно здраве.

# 184
Какво стана бременна ли сте?

Марияна М. 772869, момичета всеки месец излизате с положителни тестове и липса на бременност. Намерете си добър лекар и си решите проблемите първо, времето е ценно и от само себе си няма да мине.

Положителен ли е 6 дни закъснение

# 185
Не разбирам, как 2 месеца мислиш, че си бременна и не си пускаш кръвен тест, а разчиташ на уринарни. Това шега ли е?
8 дена кървене и не е цикъл, и как жена не разбира дали има цикъл или няма. Пак ми се вижда като шега?
Ако не е било цикъл, какво обяснение даде лекаря? Много несвързано сте описали ситуацията - Марияна.

Яница,  всичко ще е наред. До 12 г.с. се гледа вагинално, така се определя по-добре коя е г.с., колко мм, см е ембриончето, измерва се пулса. Желая ви успех!

Каза, че  може би е хормонален дисбаланс и каза на 3 ден от МЦ като дойде да пусна
LH
Prolactin
Progesteron
FSH
Estradiol

# 186
Здравейте момичета мисля, че бях писала тук.
Еми пак пиша
Последен нормален цикъл имах 02.09.
След това имах ''кървене" много по странно от цикъл на 25.09 продължи 7,8 дни
На 07.10 бях на преглед доктора каза , че не е било това цикъл и ми каза като дойде цикъла на 3 ден да пусна едни изследваня .
Днес е 21.11 цикъл нямам... тестове не съм правила
На 08.11 до 17.11 имах само много леко зацапване в кафяво на моменти и розово ту спираше ту пак се появяваше на 18.11. Реших да пия 10 дни дуфастон по 2 на ден
И на 19.11. Зацапването спря. Днес ми е 4 ден от дуфастон. Знам, че не е правилно да пия лекарства без лекар да е казал , но моя АГ е на работа чак на 08.12.
Та въпроса ми е възможна ли е бременност и ако има знам , че дуфастон няма да пречи на плода. Бях си правила тестове в началото на октомври бяха -
Някоя от вас дали е била в подобна ситуация и извинете за дългия пост.
Успех на всички мами скоро ви пожелавам да видите 2 чертички! 🥰

При хормонален дисбаланс е напълно възможно цикълът да закъснее или да протече по-нетипично, но въпреки това да си остане месечен цикъл. Дуфастонът също има странични ефекти и е странно да се приема без лекарска препоръка. Добре е да се консултирате и с друг гинеколог, защото кървенето при липса на бременност обикновено представлява именно менструален цикъл.

# 187
Понеже имам опит и с прогестерон лекарствата , и проблеми с хормоните, мога да кажа, че е ужасно да нямаш цикъл и е ужасно да имаш само петна. Надяваш се на бременност, а пък е съвсем друго нещо и докато го коригираш...
Ето, при мен минаха колко месеци, коригирани са, но пак няма бременност, щото не съм само аз проблема.

А доколкото пиеш прогестерон заместващото лекарство, мисля, че цикъла ще закъснее още повече. Аз тамън оставям лекарството и хоп ми почва.
Това лекарство колко пъти ме накара да мисля, че съм бременна. Особено последния, толкова повярвах, че отидох да правя кръвен и нищо. Така ми се гадеше, виеше ми се свят, умора имах, даже имаше месеци, когато ни най-малката миризма ме караше да се чувствам зле, особено печен чесън. Пак нямаше бременност, почти всички симптоми съм имала.
Тъй де, с некачествена сперма, то фоликула само се разпадало. А пък толкова плаках, че съм негодна да задържа един ембрион,че бебето не става по моя вина, то се дължало на спермата, не на мен. Оттогава не плача, а оттогава си приемам лекарствата и закъснение няма. Тежко е чувството, но технологиите и медицината е напреднала за щастие.

# 188
По написаното аз виждам, ме жената си е имала цикъл - 7-8 дни кървене. За мен си трябва читав АГ, който да проследи няколко месеца с изследвания и ехограф какво се случва.
А иначе всичката лудница около забременяването и това да не се получава и т.н. го разбирам напълно. Почти всяка една от тук пишещите и по другите теми е била по същия начин. Аз имах месец, в който правих 7 теста и 2 кръвни и напълно разбирам и болка и терзания. Подкрепата е много важна, но и адекватен лекар най-вече.

# 189
Момичета, виждате ли и вие втора бледа черта? Направих два теста Престо сега вечерта.

Вчера сутринта имах кафеникаво зацапване 6 дни преди дата за цикъл. Изненадох се много, защото не ми подранява с толкова много дни никога.

Случвало се е преди да имам леко кафяво зацапване и до 5-6 часа да дойде “истински” цикъл, но сега не стана така и се зачудих дали не е имплатационно зацапване. Реших да направя тест Престо, препоръчан за ранно установяване на бременност.

Утре сутринта ще си направя кръвен тест. Моля, без злобни коментари!

Благодаря! ❤

# 190
Вижда се, да, в указаното време ли са се появили?

# 191
Момичета, виждате ли и вие втора бледа черта? Направих два теста Престо сега вечерта.

Вчера сутринта имах кафеникаво зацапване 6 дни преди дата за цикъл. Изненадох се много, защото не ми подранява с толкова много дни никога.

Случвало се е преди да имам леко кафяво зацапване и до 5-6 часа да дойде “истински” цикъл, но сега не стана така и се зачудих дали не е имплатационно зацапване. Реших да направя тест Престо, препоръчан за ранно установяване на бременност.

Утре сутринта ще си направя кръвен тест. Моля, без злобни коментари!

Благодаря! ❤

Успех на кръвния. Той най-добре ще покаже. Поне научих най-много в групата, че на престо не може да се разчита😀

# 192
Вижда се, да, в указаното време ли са се появили?

Да, още на 2та минута се появиха, но се притеснявам, защото прочетох, че не трябвало да се вярва на Престо. А каква е причината да не се вярва? И ако не престо, то каква друга марка препоръчвате?

# 193
Определено ги има. В темата чета, че престо не ставали, но аз не съм ги ползвала. Кажете какво показва кръвният

# 194
Просто датата на зацапване и теста много обнадеждяват за бременност.
Дано всичко е наред, стискам палци.

Общи условия

Активация на акаунт