🌿 Градината на Демет Йоздемир - Тема № 13 за обсъждане 🌿

• 36 550
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Кате, то това е сигурно че всеки който има общо със сериала, ще се опита максимално да го използва за да блесне колкото се може повече.
Иначе и аз много не се връзвам на подобни подсказки, именно защото личи с каква цел се прави.

Вчера с мъжо го прегледахме отново епизода, защото той от няколко епизода насам ми обяснява,че подозира че Динчер има общо със смъртта на баща си.
Започнах и аз да мисля в тази посока...
Дали Динчер не е знаел какво прави баща му с Нисан, а ако го е правил и с него? Възможно е  той да го  е довършил...
Динчер изпадна в истерия и видя себе си като дете, което го попита дали е умрял мръсника.Докато Динчер беше над трупа на баща си.
Може майка му да го е видяла, че убива баща си и за това да е изпаднала в състоянието в което е.
Обаче ако е така, защо той така силно иска да нарани Нисан и Ешреф?
Какво ли питам, той човека очевидно не е със всичкия си де.🫣
Още първия път обаче, когато показаха сцената с бащата и малкия Ешреф, на мен честно казано не ми изглеждаше като смъртоносно това пробождане с ножа...

Да не излезе наистина,че Динчер и той е влюбен в Нисан и е довършил баща си заради нея? Още едно психо в сериала, Чийдем не ни стигаше.😀

Ингересното е,че Ешреф пробожда бащата на Динчер в гърба , а статията във
вестника пише ,че му е прерязано гърлото.
Още доста от сериала от миналото им не сме видели

# 676
Лайк за Керем и Баръш от Демет: Hands Plus1

Аслъ:Heart

Зейнеп:Heart

# 677
Момичета благодаря за всичко споделено.  После ще пиша , сега ви оставям тези прекрасни снимки с Демет  и подсказки от снимачната площадка. Movie Camera Отново ще има зрелищен  екшън с бой и карате и  пистолети съдейки по специалиста в тази област Уур Йелдаръм , който е от най -   добрите.

Да Обичаш, като Фарук Broken Heart

Последна редакция: нд, 14 дек 2025, 00:27 от femmi2

# 678
Най-високо оценените сериали за деня от понеделник до петък:

Списание MAG: "Pantone обяви цвета на следващата година - Cloud Dancer ☁️✨":
Nature Cloud https://www.instagram.com/p/DSK_3LOCJ55/?hl=bg&img_index=1Nature Cloud
Heart

Демет/Фара:
Heart

# 679
# 680

Цитат
Дивата Нисан е зашеметяваща във всяка визия от епизод 25. 🥰🥰
Ешреф е прав да ревнува... Каква красива жена!!

#EşrefRüya #EşSan
#ÇağatayUlusoy #DemetÖzdemir

Неофициална информация.
Доста се съмняваме да има Сезон 3 въпреки добрите и високи рейтинги . Всичко е възможно щом има потенциал и народа Обожава да гледа Главните актьори , като тандем и екранна двойка . 40 - 50 епизода са достатъчни да се завърши историята и да се разкрият нещата  ако забързат темпото разбира се щото засега не бързаме. Ако продължи с нов сезон без някой от главните актьори и герои не се знае какъв ще е рейтинга и дали ще има спад. Продуцентите са интелигентни и няма да съсипят продукцията с нещо такова или с напълно нови актьори без Чаатай и Демет. Тогава сериала ще е обречен и няма смисъл да се занимават независимо от екипа зад камера. Тогава може и режисьора да не се съгласи и напусне.   

🆕Сериалът „Мечтата на Ешреф“ има договор за 40 епизода и ще продължи до края на сезона. Ако рейтингите са добри, ще продължи със сезон 3.

Последна редакция: нд, 14 дек 2025, 17:50 от femmi2

# 681
"Реплика от популярния телевизионен сериал „Ешреф Руя“ се превърна в обект на критики в социалните мрежи."
Movie Camera https://www.instagram.com/p/DSKKI-YjJuY/?hl=bg&img_index=1

Някои коментари:
Скрит текст:
"Турските телевизионни сериали са един от най-важните комуникационни канали за гражданите на страната. И чрез тези сериали се дефинират много норми. Много е ценно хората, които пишат сценариите, и актьорите, които вдъхват живот на репликите, да оценяват работата си с това осъзнаване."
"Това е неприемливо. В нашата страна, където хората пръскат репелент против мухи в устата си, само защото е влязла муха, не можеш да изпращаш подсъзнателни съобщения чрез харизматичен и силен главен герой по телевизията."
"Те на практика дават тактически съвети, четат ни лекции. Те по същество казват: „Не бъди убиец, накарай го да изглежда като инцидент!“
"Нека ви кажа веднага защо: защото хората, които са написали този сценарий, са МЪЖЕ."

Темата за фемицида е силно чувствителна в Турция.
Скрит текст:
DW: " През първите девет месеца на 2024 год. платформата "Да спрем убийствата на жени", регистрира 295 убийства на жени и 184 подозрителни смъртни случая. За подозрителни се смятат случаи, в които например жени са паднали от балкон или се твърди, че са се самоубили, без да е известна конкретна причина. Броят на подозрителните смъртни случаи се е увеличил с 82% в периода между 2017 г. и 2023 г.
За да създаде място в препълнените затвори, през последните години Анкара няколко пъти промени закона за изпълнение на наказанията. Много от извършителите на престъпления, свързани с насилие, се освобождават бързо. По време на пандемията от коронавирус правителството освободи почти 100 000 затворници поради риск от заразяване - с изключение на политическите затворници. За голяма част от обществото тази практика означава безнаказаност.
Бивш полицай например отвлече бившата си приятелка и я измъчва в продължение на дни, като накрая я пусна с предупреждение, че ако той не може да я има, никой друг не може. 51-годишният мъж бе осъден на две години и шест месеца затвор. След само два месеца обаче той бе освободен условно. В началото на тази година мъжът отново заплаши жената, която публикува зов за помощ в социалните мрежи. Но бившият ѝ приятел успя да свали публикацията, защото нарушавала неприкосновеността на личните му данни."

# 682
Доста се коментира тази прословута реплика на  Ешреф по време на вечерята за предателството към любимата жена . Да си говори каквото ще нищо няма да й направи . Казва го от страх , безсилие. Ако инсценира инцидент и наистина умре ще го гризе съвестта и няма да си го прости .  Ако е искал наистина да убие Чийдем вече да не е между живите отделно че е и полицай .

Ето и мнението на Дениз Турал по въпроса . И аз така мисля и не само .

Цитат
Преведено от турски
#EşrefRüya, да го обявиш за женомразец само заради една реплика в сцена, каква липса на визия! Гледаме ли различен сериал? Ешреф е специален герой, който цени както жените, така и децата. На фона на многото социални упадъци в турските сериали, Ешреф е като цвете. 👌

В този профил яко са  подпалили   С гугъл превод всичко се разбира.
https://x.com/DeliGurdal4f/status/1999450664334676031

Последна редакция: нд, 14 дек 2025, 23:01 от femmi2

# 683
Аз още, докато гледах епизода се изненадах от думите, които Етем е сложил в устата на Ешреф... Писала съм вече скромното си мнение, че главните герои трябва да са неприкосновени и никой сценарист да не си позволява да пипа настройките им, само защото не знае как да си продължи историята. Разбира се, че това е най-лесният начин да създадеш драма и да печелиш време, но звучи и изглежда неестествено Hands Thumbsdown

Между другото, нашата приятелка Йозге Арслан, която играеше нямата Сепиде във Фара е приключила доста скандално участието си в "Това море ще прелее". Не гледам сериала и не съм много запозната, но доколкото разбрах, героинята ѝ е убита брутално...

Минавам на по-хубава тема - и тази седмица сме окупирали първите места в класацията на Mevcut:

# 684
— Жената, която Обичам, не може да ме предаде.
— Би ли я убил?
— Няма да я убия. Но една нощ тя може да седне пияна зад волана... и да претърпи инцидент.
— Значи, би я убил?
— Не, можеше да е претърпяла инцидент.

Това са думи на сценариста и той казва и играе това, което му напишат и не е възразил съгласен или не .

Цитат
Дори не можеше да се накара да докосне Нисан; дори не протегна ръка, докато не беше напълно сигурен, че тя иска да прави секс с него. Сега хората казват, че я е заплашил със смърт 😏 Самият Ешреф каза: „Ако Нисан стане информатор, ще се застрелям в главата.“

Eşref Bey ✨
„Когато  Нисан ми е ядосана, ме нарича Ешреф Бей''.

Последна редакция: нд, 14 дек 2025, 20:13 от femmi2

# 685
Аз още, докато гледах епизода се изненадах от думите, които Етем е сложил в устата на Ешреф... Писала съм вече скромното си мнение, че главните герои трябва да са неприкосновени и никой сценарист да не си позволява да пипа настройките им, само защото не знае как да си продължи историята. Разбира се, че това е най-лесният начин да създадеш драма и да печелиш време, но звучи и изглежда неестествено Hands Thumbsdown
Това е наистина голям гаф!
Сцената е много неприятна, и режисьорът се е постарал да засили ефекта.

Изненадана съм, че Демет не е реагирала.

# 686
Само ще припомня, в случай, че някой е пропуснал да види...
Твърди се, че днес са снимали сцена с автомобилен инцидент:

Дали под формата на кошмарен сън или иначе, изглежда доста вероятно да видим продължение на темата в сериала... Т.е. това си е нишка, която сценаристът е решил да развива. Знаем, че актьорите имат информация само за епизода, който снимат и евентуално един напред. Те са последната брънка по веригата, други много повече трябва да се замислят какво и защо ни показват...

И в този ред на мисли ще повторя една от любимите ми поговорки, че "В дома на обесения за въже не се говори". Тук въпросът е принципен и изобщо не става дума за сериала Х или У, а за изострената чувствителност на хора, на които им е писнало всеки ден да слушат за брутални убийства на жени, затова и най-малкият намек в тази посока се приема емоционално и като червен флаг Sign Triangular Flag On Post Толкова от мен по този въпрос.

Когато една сцена е написана и режисирана добре, даже думи не са необходими Hands V

# 687
Здрава и успешна нова предпразнична седмица на всички.

"Ще бъда навсякъде, където погледнеш" Sunglasses

От снимачната площадка . Хотела отново е в играта, както началото и той също е емлематичен и специалебн в историята на сериала и ЕшСан , както и домът на Нисан до Кулата Галата и беше грешка да го сменят и местат .  Сега няма такива тълпи като преди но има време може да се натрупат . Там е баровско и скъпо място и отдалечено и не е така просто .  

Ако някои знае подробно къде е локацията на новата къща да свирне и сподели моля.
 Също и заведението, където снимаха прословутата сцена с Огърлицата е любопитно .

Ешреф отново си намери повод да се обади на Нисан и да чуе гласът й с типичните техни закачки пожежду си .

„Какво има за вечеря?“ „Ами, каквото и да донесеш, е за вечеря. Аз съм работеща жена, не мога да готвя всяка вечер.“

„И като типичен мъж, бих искал да ям храната, която приготвяш.

https://x.com/arx787776/status/1998838090341703871

Последна редакция: пн, 15 дек 2025, 15:00 от femmi2

# 688
Най-добрият профил за дизи локациите е всеизвестен. Конкретно за ресторанта https://www.instagram.com/reel/DR28mkRDP4f/ и в maps-a https://maps.app.goo.gl/3SPFgDMrPoN8bjPU8 Sarıyer, Kütüphane Çk. No:7-3, 34450 Sarıyer/İstanbul, Турция

Иначе Демет и днес не ни забравя:

Плюс страничните ѝ занимания:

От журналистката Йомюр Сабунджуолу:
Представям ви втората ми книга, озаглавена „На майка ми и на сина ми“. В първата книга от поредицата, „На майка ми и на дъщеря ми“, известни личности написаха писма до майки и дъщери, а сега отново все скъпи имена написаха писма до майки и синове. Изминаха две години от земетресението на 6 февруари 2023 г. и този регион все още се нуждае от нашата помощ. Протегнахме ръка към Хатай с нашата книга „Вашата история“. Приходите, получени от продажбите на книгата „На майка ми и на дъщеря ми“, достигнаха до Кахраманмараш.
Надявам се, че няма да преживеем повече такива тъжни моменти и че с написването на тези книги ще осъществим първата си цел, която беше и причината да тръгнем по този път - да осигурим образование за децата в регионите на Източен и Югоизточен Анадол, които не могат да учат поради финансови затруднения. С нашата книга „На майка ми и на сина ми“ ще се върнем към тази наша цел.

Ето ги и ценните имена, които за тази наша прекрасна цел се хванаха за хартията и химикала, и написаха красиви и смислени писма...

# 689
Мерсаж искрено за локацията от ресторанта. Не съм в част с тези подробности. Знам Гугъл мапс  добър помощник е но другото не ми е всеизвестно.

Радваме се че сме Номбър Уан от класацията, която споделихте. Заслужено е колкото и нескромно да е.

Ето и прясно от Сомера.

Нашият Цвят на годината е Шамфъстък🙂🤩🥰 💚💚💚

Общи условия

Активация на акаунт