Сдобряване

• 3 643
  • 55
  •   1
Отговори
# 15
На път си да направиш голяма грешка. Когато приключиш нещо - никога не се връщай назад. Голяма грешка, огромна!
Тъкмо си поотгледала детето, на градинка ще го пуснеш и да вземеш да направиш такава глупост да прибереш тоя, който само за себе си е мислил през това време.

# 16
  • Варна
Ами че той сам си е казал как ще се отнася с теб:

Каза ми, че ме искал заради детето, имал е чувства, но не са били като преди
Директно си е казал човека, че ще се държи зле, чети малко между редовете.

Относно това, че никой няма да се държи с детето по-добре от баща му, това откъде дойде?!?! Бащата сега много ли се грижи, много ли му пука? Манипулира те чрез детето, а ти кълвеш. Кълвеш, защото си сама, уморена, депресирана. Не пишеш, че не се справяш финансово, значи не си зависима от неговите пари. Нека и аз да кажа същото - ще стане по-добре. Казвам го като майка, която гледа сама дъщеря си вече повече от 10 години. Щерката вече е тийн, имаме уникална връзка двете, баща й присъства в живота й само по нейно желание. За всички се оказа удобно.

# 17
Аз лично,не бих го направила. От всички двойки,които познавам и си дадоха уж втори шанс,само при едни се получи. Мъжа е доста над 40 години,беше закратко с доста по-млада и после се събра с жена си и още са си заедно от няколко години. При останалите-по едно събиране,или няколко и накрая нищо. Едни си намериха нови и се омъжиха/ожениха,някой си останаха сами,или в неангажиращи връзки. Това,че се събирате не е гаранция че ще помага за детето. Много мъже просто "съществуват" в дома и само им чистиш и ги гледкаш,като все едно са ти още едно дете,или максимум помагат финансово. Ако още от сега се гледа на връзката "дай да се съберем,заради детето",нищо добро не се очаква,освен ако не сте готова да правите компромиси до безкрай. От личен опит знам,че на 20 години,това е почти невъзможно. И все пак,щом сте решила дано се получи. Успех!

# 18
  • София
Още един глас да не се връщаш назад.

# 19
Съберете са, макс няколко месеца и пак ще си в същото положение, ама поне няма да имаш колебания и носталгии. Знам, че момичетата си падат по лоши момчета дето се държат зле с тях, но да си направиш бебе с такъв вече е наистина глупост.

# 20
Тя не го е решила. Именно за това се допитва до форума. Ако си го беше решила твърдо до сега да се беше върнала при него. Явно все пак вътрешно осъзнава, че не е редно това и иска да разбере какво е нашето мнение. Авторке, не си похабявай младоста, нервите и живота с този. На 25 г. си, ще намериш човек, който повече да те уважава.

# 21
Тя изобщо не трябва да го обмисля. Думите и поведението на мъжа би трябвало да убият и малкото колебание. “…той ме разиграва говори едно, после друго . Много съм объркана , ако го нямаше детето нямаше да го погледна даже, но това за помощта и за това, че никой мой бъдещ партньор не би се отнасял добре с детето така както баща му, ме кара да се замислям”.

Мъжът дори в момента я разиграва и я манипулира с някаква измислена помощ и как никой нямало да се държи добре с детето й. Това го говорят само хора, които трудно понасят деца, какво остава за чуждите.

Напълно разбирам авторката, не я съдя, че е уязвима и се поддава, но ще направи огромна грешка.

# 22
  • София
Тя не го е решила. Именно за това се допитва до форума. Ако си го беше решила твърдо до сега да се беше върнала при него. Явно все пак вътрешно осъзнава, че не е редно това и иска да разбере какво е нашето мнение. Авторке, не си похабявай младоста, нервите и живота с този. На 25 г. си, ще намериш човек, който повече да те уважава.

И да не си намери, голям праз!
По-добре да си вземе 2 котки и 2 кучета, отколкото да търпи неуважението на някакъв си пут*о.

# 23
  • В полите на Пирин планина
По-добре сама, отколкото зле придружена...
Изобщо не е приятно да се живее в съмнения и горчивина с идеята, че ще е по-добре (евентуално) за детето. Ами, няма да е по-добре. И детето усеща, когато родителите му са нещастни заедно.
Важно е човек да се запита: какво печели от тази връзка и дали си струва тоя компромис?

# 24
  • София
Mи... щом искаш да се грижиш за повече от 1 дете сама, да се съсухриш повече, че не получаваш това, което би трябвало като една жена от обичащ я и държащ на нея партньор и да си отрежеш шанса за пълноценна връзка (с всеки ден, или месец това вариант намалява) - давай. И най-лошото - детето ти да расте в нездрава среда. Аз не мисля, че имаа цена, която да заслужава това!

# 25
да се съсухриш повече, че не получаваш това, което би трябвало като една жена от обичащ я и държащ на нея партньор
Абсолютно. По-добре без партньор, отколкото този, който предварително ти е казал, че не те иска и не желае да е с теб. Какво ще е това съжителство без флирт, топлина, комплимент? Ще почне да й казва “Махни ми се от главата, казах ти, че съм тук заради детето…”, ще си цъка на телефона и ще си излиза, когато му скимне и с която му скимне. Ако тя измрънка той ще й каже, че нищо не й е обещавал.

# 26
  • Някъде там
Userrrrr, по такива теми винаги има разнородни мнения, в твоя случай обаче, един няма който да те съветва да се върнеш при този човек. Това трябва да ти е достатъчно, да разбереш че ще направиш грешка, ако не послушаш толкова единодушното мнение на съфорумките.

# 27
Най-много да се съберат, колкото да направят още едно дете и после жална и майка. Той пак ще си живее живота спокойно и настрани.

# 28
Отгледала си сама бебето, в най- трудната му възраст до 2 години. Справила си се без него и сега, когато си си стъпила на краката, ще приемеш тоя плужек да му търпиш неуважението и неглижирането, което отново ще се случи неминуемо.
Тука семейство няма отдавна. Не се заблуждавай.

# 29
Категорично не.

Той ти казва в прав текст, че не те обича… колко нагло от негова страна да си играе така…

И понеже имам 2 двойки пред очите си, които си дадоха втори шанс, горе долу по едно и също време се развиха историите:

1. Двойка едно работиха с терапевт в продължение на месеци, имаха ясни стъпки и тн преди да се преместят отново заедно. Дете     на 8 г което веднъж преживя раздялата. Сега жената се чуди как да го причини отново на детето, и от месеци всеки път като се видим все това ми се жали.

Двойка # 2 мъжът имаше проблем с алкохола. В момента не пие, но продължават да се карат. Не са ми толкова близки, но от отношенията им и начина по който се държат един с друг, не виждам двойка, която се обича.

Общи условия

Активация на акаунт