Сдобряване

• 3 646
  • 55
  •   1
Отговори
# 30
Не се събирай с него, няма да ти помага, ако е за помощ може и сега да го прави и ще ти е предостатъчно и без да сте заедно. Лъже те, не му се връзвай. Млада си, имаш време и шанс да срещнеш по-читав човек, не си пропилявай времето с кофти хора.
Аз си пропилях 8г с неподходящ човек и много съжалявам за това. Ти си била 6г от най-хубавите ти, недей му дава повече.

# 31
Има ли някакъв минимален шанс да си виждала нещата пресилени поради бременността и раждането?
Или си говорим за реален тормоз?
Тук ти казват, че не те обича, но ти обичаш ли го и имаш ли изискване да те обича?

# 32
  • София
Въпросите, които ми изникват как така те иска заради детето, а сега ти си 24/7, т.е той сега не полага никаква грижа за детето, ама теб те иска заради него? На какво основание очакваш някаква помощ  от него ако се съберете? Искам да кажа, като толкова те иска заради детето, какво му пречи да полага грижа и сега за него? Той и сега е негов баща. Или те иска, за да продължаваш ти да се грижиш за детето а той да се води баща и семеен?
Гласчето ти много правилно ти говори, не се връзват нещата и няма да има положително развитие, най-много да си загубиш още време и нерви. А ако той не полага грижи сега за детето, ти си помисли въобще за какво водиш разговори за събиране с такъв човек и реални ли са ти очакванията.

# 33
По добре сама отколкото с такъв човек.Той до сега не е вземал детето поне за 1 ден а ти искаш да се събирате. Помисли за ясла щом е на 2 годинки и ще имаш време за себе си.

# 34
Не, не, и пак не.
Дали човек, който не те обича достатъчно, ще ти помага и подкрепя, за да ти стане "лесно", и да живееш различно от до сега? Ще те отменя, за да се погрижиш за себе си, да отидеш на разходка, на фитнес, на танци, на шопинг с приятелки? Ще ти купи нова рокля и ще те изведе на ресторант? Ще го е грижа колко си изморена, и ще ти каже "Я си почини, че си много бледа, аз ще направя вечерята и ще пусна пералня."?

Детето ти в момента е в най-трудния период, нормално е да се чувстваш изморена, самотна и безпомощна. Но това ще мине. С порастването на детето много неща стават по-лесни. Не казвам съвсем лесни, но определено ще имаш глътка въздух. Устояла си откакто бебето е било на 3 месеца до сега, когато е на 2 години. Стисни зъби още съвсем малко, и нещата ще се променят.

Забравих да допълня, че 4 пъти в месеца след навършването на втората годинка започна да го взема за цял ден. Да, аз знам, че ще полага грижи за него и ще се чувствам по-добре в кожата си, ще излизаме често тримата, ако се съберем, но неговото отношение ме притеснява, защото той е много импулсивен и се пали за най-малкото и после се държи все едно нищо не се е случило, а при мен е обратното.

# 35
Ами че той сам си е казал как ще се отнася с теб:

Каза ми, че ме искал заради детето, имал е чувства, но не са били като преди
Директно си е казал човека, че ще се държи зле, чети малко между редовете.

Относно това, че никой няма да се държи с детето по-добре от баща му, това откъде дойде?!?! Бащата сега много ли се грижи, много ли му пука? Манипулира те чрез детето, а ти кълвеш. Кълвеш, защото си сама, уморена, депресирана. Не пишеш, че не се справяш финансово, значи не си зависима от неговите пари. Нека и аз да кажа същото - ще стане по-добре. Казвам го като майка, която гледа сама дъщеря си вече повече от 10 години. Щерката вече е тийн, имаме уникална връзка двете, баща й присъства в живота й само по нейно желание. За всички се оказа удобно.

Нямам проблеми с финансите, живеем с нашите, но това, че работят по 14 часа без почивка и, че нямат време да обърнат внимание на детето ми идва в повече. Въпреки, разбира се толкова часове работа се занимават с малкия, просто на мен не ми е достатъчно, тъй като е хиперактивен .

# 36
Според мен събирането ви би било единствено в негов плюс и в твой ущърб.
Да се събереш с него би затворило всички врати да откриеш нов човек, който да те обича истински и да те уважава. Само на 25 си.
Би затворило и всички възможности да изглеждаш по-добре - ще се занимаваш с домакинството за още един човек, който се държи лошо с теб и ти срива самочувствието, и съвсем няма да ти остане време за спорт, разходки, процедури. (Дори често такива мъже ти убиват мотивацията.)
Да го прибереш обратно не ти дава никаква гаранция, че ще имаш време да хапнеш и да седнеш. Дори мисля, че е обратното. В крайна сметка той е баща на това дете и в момента, въпреки, че сте се разделили. Взима ли го да го гледа, участва ли в отглеждането, в какъв режим сте?

Естествено най-добре е дете да се отглежда от двама участващи и обичащи се родители, но първоначалната му заявка “заради детето, не заради теб” звучи като голям червен флаг. Заради детето, за да не плаща издръжка? Заради детето, за да го вижда без да се налага да чисти, готви, пере, приспива, къпе, развежда, обучава?

4 пъти в месеца след втората годинка започна да го взема за цял ден, с детето се държи добре. Мен ме притеснява неговото отношение към мен, защото той е доста импулсивен , казва неща, които аз после не мога да ги забравя с месеци. Аз съм доста чувствителна и притеснителна.

# 37
  • София
Чудесно, да продължаваш да го взима и да се грижи за него. Така ти ще можеш да си почиваш, без да се налага да съжителстваш с импулсивен мъж, който доказано ще ти създава психически дискомфорт. Нямаш нужда да се събирате да живеете заедно, за да се грижите за детето като родители, които имат нормална комуникация. Ако толкова имаш желание да излизате тримата, може и сега да го правите без да се налага да живеете заедно. Още повече, че ти е казал директно какво му е отношението към теб. Ако и преди е имало психически тормоз, не разбирам защо е този зор да се връщаш. Грижи се за детето си и за спокойствието си, нека той участва до колкото е възможно без да има ситуации на напрежение, ако искаш излизате тримата, ако не искаш, не.

# 38
Мило момиче, слушай си вътрешното гласче. Веднъж си направила много трудна стъпка, при това със съвсем малко бебе, което явно означава, че си била много засегната. Не прави стъпка назад. Ако той иска да е добър баща, може да бъде такъв и без да се събирате. Разбирам, че живееш при родителите си. Подкрепят ли те? Какво мислят те за евентуално събиране?

# 39
Махай го тоя.
Бягай с 200.

# 40
Не си го причинявай на теб и на детето! Да си шанс, грижи се за себе си и контактувай с хора!

# 41
От описанието на въпросния мъж, не бих напирала и даже за по-чести срещи с детето от тези 4 дни в месеца. Както се държи сега добре с него, след време ще си покаже рогата и пред детето. Този избухлив характер не можеш току така да го изключиш. Рано или късно и детето ще е потърпевшо. Авторката да гледа напред и хубаво да си отваря очите как се отнася с детето бащата.

# 42
  • Варна
В първия пост пишеш, че детето е на 2 годинки вече, а той е започнал да го взима четири пъти месечно за по цял ден след като е навършило две годинки. Значи съвсем отскоро е тази схема с четирите дни и нека те светна нещо - много е вероятно това да е просто усилие за да те впечатли и да те донавие да се събирате. Чакай да минат година-две-три и да видим дали ще е все така ангажиран плътно с четири цели дни в месеца. Аз не бих залагала на това.

Откъде дойде това за хиперактивното дете? Имате ли диагноза за това? Не е ли твърде малко още за да е категорична подобна констатация? А твоите родители не са длъжни след 14-часов работен ден да сядат с детето, то е твое, не тяхно. Работят, помагат ви, осигуряват ви дом, вероятно и финансово помагат. Бъди благодарна на това. А детето защо не ходи на ясла?

П.п. И не се надявай, че ако заживеете пак заедно с този и той веднага след работа ще грабва детето да се занимава с него. Бас ловя, че ще бъде супер скапан и ще топли дивана с телевизора и телефона дори след 8-часов работен ден, камо ли след 14-часов.

# 43
Забравих да допълня, че 4 пъти в месеца след навършването на втората годинка започна да го взема за цял ден. Да, аз знам, че ще полага грижи за него и ще се чувствам по-добре в кожата си, ще излизаме често тримата, ако се съберем, но неговото отношение ме притеснява, защото той е много импулсивен и се пали за най-малкото и после се държи все едно нищо не се е случило, а при мен е обратното.
Доколкото разбрах, ти си напуснала този мъж, когато детето е станало на 2-3 месеца. Хайде сега си спомни защо го напусна, точно когато беше най-трудно - с новородено. Защо ти беше непоносимо да си с мъжа? Това, което те е накарало да го напуснеш тогава, променило ли се е, или си е пак същото?
Като си отговориш на тези въпроси, ще знаеш какво да правиш.

# 44
Авторке, колко пъти го е взимал общо досега всъщност? На каква база реши, че това ще продължи и че ако живеете заедно ще ходите по разходки и той ще е ангажиран всеки ден с детето?

Като се държи добре с детето и иска да го вижда по-често, се разберете да го взима за повече дни в месеца. Защо трябва да живееш с него, като не те обича и не те иска?

Общи условия

Активация на акаунт