Сдобряване

• 3 643
  • 55
  •   1
Отговори
# 45
  • Някъде там
Струва ми се, че се опитваш да убедиш всички писали в темата, че с него ще ти е по добре, дали нас, дали себе си..

Ти година и 9 месеца си живяла така и сега си тръгнала да се връщаш при някой, който цели само да те използва..
Защо отново искаш да се забучиш там където нито ти, нито пък някой друг в схемата ще е щастлив, не е ясно, но не четеш ли коментарите, които ти сама поиска ?

# 46
Струва ми се, че се опитваш да убедиш всички писали в темата, че с него ще ти е по добре, дали нас, дали себе си..

Ти година и 9 месеца си живяла така и сега си тръгнала да се връщаш при някой, който цели само да те използва..
Защо отново искаш да се забучиш там където нито ти, нито пък някой друг в схемата ще е щастлив, не е ясно, но не четеш ли коментарите, които ти сама поиска ?

Най-вероятно сте права… но защо изобщо си мисля да се завърна при него?

# 47
Има ли някакъв минимален шанс да си виждала нещата пресилени поради бременността и раждането?
Или си говорим за реален тормоз?
Тук ти казват, че не те обича, но ти обичаш ли го и имаш ли изискване да те обича?

По- скоро до бременноста бях с розовите очила и след това започнах да осъзнавам, защото това е наистина един от най-важните периоди за една жена.

# 48
Да, но и най-изтощаващите - и емоционално и физически.
Да си много чувствителна е неприложимо за възрастен човек.
Щеше ли да направиш тази голяма стъпка с развода, ако я нямаше подкрепата на родителите ти?

# 49
Да, но и най-изтощаващите - и емоционално и физически.
Да си много чувствителна е неприложимо за възрастен човек.
Щеше ли да направиш тази голяма стъпка с развода, ако я нямаше подкрепата на родителите ти?
Сигурно нямаше

# 50
  • Някъде там
Като ти прочетох следващите постове,  май се надлъгвате един друг в това кой да гледа детето повече.
Ти се надяваш, че той ще гледа детето наравно с теб, той иска да избяга от това, като сте в една къща.
Искаш родителите ти да помагат повече, искаш той да го гледа повече....
Пак казвам, детето ще порасне, само че ти няма да си на 25 вече.

# 51
Скрит текст:

Защото си млада, защото си самотна, защото виждаш другите майки имат мъже и на теб ти липсва човек до теб. Но, както всички са ти писали, няма да стане както по филмите с щастлив край.

Този човек те е пуснал да си отидеш със бебето му на ръце и си е хванал някаква нова любовница. Той не заслужава твоето внимание. Да си изпълнява бащинските задължения и до там.
Ти ще си намериш достоен човек за себе си. Сигурно няма да е сега или в близките няколко години, но ще го намериш.
Не се връщай при боклука да ти губи времето.
Пускай малкия на ясла, ти на работа и щурмувай живота смело. Ония да си търси ново гадженце. Дано намери.

# 52
И от мен не. Окуражи го да поема детето и са прекарват време заедно. На 25 си, не си гори още години от живота с човек, който не те обича.

# 53
Скрит текст:

Защото си млада, защото си самотна, защото виждаш другите майки имат мъже и на теб ти липсва човек до теб. Но, както всички са ти писали, няма да стане както по филмите с щастлив край.

Този човек те е пуснал да си отидеш със бебето му на ръце и си е хванал някаква нова любовница. Той не заслужава твоето внимание. Да си изпълнява бащинските задължения и до там.
Ти ще си намериш достоен човек за себе си. Сигурно няма да е сега или в близките няколко години, но ще го намериш.
Не се връщай при боклука да ти губи времето.
Пускай малкия на ясла, ти на работа и щурмувай живота смело. Ония да си търси ново гадженце. Дано намери.

Права сте… едната причина да ми липсва е това… а гаджето си го хвана година след раздялата ни. Проблемът е, че съм доста притеснителна и все си мисля, че няма да де грижи за детето както желая ако не съм до тях. Много мисли ми се въртят в главата и не знам кой път да хвана. Родителитеми са против да се върна при него, защото именно те бяха свидетели колко съм страдала за него. Много съм объркана, даже не мога да си подредя коментара както трябва.

# 54

Права сте… едната причина да ми липсва е това… а гаджето си го хвана година след раздялата ни. Проблемът е, че съм доста притеснителна и все си мисля, че няма да де грижи за детето както желая ако не съм до тях. Много мисли ми се въртят в главата и не знам кой път да хвана. Родителитеми са против да се върна при него, защото именно те бяха свидетели колко съм страдала за него. Много съм объркана, даже не мога да си подредя коментара както трябва.
Страдала си, минало е. Даваш напред.
Детето ще порасне, скоро ще може да говори и да ти казва, кое как.

Ако сглупиш да се съберете, ще се наложи да си страдаш пак. Струва ли си?

# 55
Здравейте! На 25 години съм. Със съпруга ми се разделихме, когато бебето ни беше на 3 месеца, сега вече е на 2 годинки. Бяхме във връзка почти 6 години, но аз ту страдах, ту бях щастлива. Това зависеше от неговото настроение. Можеше да ме качи на седмото небе, както и много бързо да ме свали. След като родих се отдръпна от мен и аз най-после събрах куража и реших да го напусна, защото това решение не беше никак лесно и то с 3 месечно бебе. Случиха се лоши неща като дела и други глупости. След 6-тия месец след раздялата той започна да ми намеква за сдобряване, но аз не го приемах на сериозно до преди два месеца. Започнах да си мисля, дали няма да е по-добре ако сме тримата заедно , да ми помага с детето и т.н. Започнахме комуникация с него вече почти два месеца комуникираме постоянно, но едно гласче отвътре ми шепти, че той ще продължава да се държи даже по-гадно и от преди. Каза ми, че ме искал заради детето, имал е чувства, но не са били като преди, точно това ме притеснява много, защото той преди се държеше зле като ме обичаше повече, а сега след като не ме обича като преди ще се държи по-зле. Аз смея да твърдя, че го обичам както преди и това, че той не ме ,ме наранява много. Чакаме да се прибера с детето при него, но дали си струва да съм с него заради детето и заради малко помощ от негова страна, не знам. Чувствам се много зле, защото той има време за себе си, а аз нямам тъй като съм 24/7 с детето. След раздялата той се разхубави, а при мен стана обратното. Това адски много ми влияе на самочувствието и от друга страна се дразня, защото е много несправедливо, докато той се чуди какво да прави, аз да нямам никакво време даже и да хапна като нормален човек. Някак си тези чувства ме накараха да почна комуникация с него, но имам чувството, че той ме разиграва говори едно, после друго . Много съм объркана , ако го нямаше детето нямаше да го погледна даже, но това за помощта и за това, че никой мой бъдещ партньор не би се отнасял добре с детето така както баща му, ме кара да се замислям. Да допълня, че  си хвана гадже и живяха в апартамента, в който имахме мечти заедно. Това също не мога да го преодолея, защото той чувства към нея имаше. Тя го заряза и започна да прави опити пак да се сдобрим.  Помогнете ми да си събера мислите. Дайте ми съвет. Благодаря Ви предварително!

Ти сама казваш нещо много важно:

„Ако го нямаше детето, нямаше да го погледна даже.“

Това изречение казва всичко. Не искаш него — искаш помощ, сигурност, баланс. Но тези неща не идват от човек, който вече е доказал, че не може (или не иска) да ги даде. Ако се върнеш при него „заради детето“, детето няма да има двама щастливи родители — а двама нещастни хора под един покрив. И това се усеща много по-силно, отколкото си мислим.
Децата имат нужда не от родители, които са заедно, а от родители, които са добре — дори и поотделно.
Ако ти си спокойна, уверена, обичана и уважаваш себе си, детето ще расте в тази енергия. Ако се върнеш в токсична динамика, то ще усеща напрежението, дори когато не се карате.Това изречение, което е казал той, е ключово. То не носи любов, а удобство. И показва, че не е променил начина си на мислене — просто сега му е самотно и удобно ти да се върнеш. Истинското сдобряване идва с поемане на отговорност, признание на грешките и желание за промяна. При него има само думи.Разбираемо е, че ти тежи да го виждаш „разхубавен“, а ти изтощена. Но това е моментно.
Ти си дала живот, оцеляла си след раздяла, отгледала си бебе сама. Това не е слабост — това е сила, която тепърва ще ти даде светлина.
Тялото, самочувствието и усмивката се връщат, когато си на място, където ти е спокойно. Не когато се върнеш в бурята.
Понякога любовта не свършва — просто променя формата си. Може би вече не е „ние двамата“, а „аз и детето ми“. И това е напълно достатъчно, докато се изправиш отново.

Общи условия

Активация на акаунт