Бързи здравословни въпроси и отговори – 54

• 27 532
  • 766
  •   1
Отговори
# 660
  • София
27-28 след последен прием на антихристамини може ли да се направи изследване ALEX?
На мен пулмиложката единствено ме предупреди кортикостероид да не приемам. Със или без антихистамин алергиите си ги има.

Алерголозите никога няма да кажат такова нещо. Алергиите ги има, но степента на реакция е различна и оценката няма да е коректна. Трябва да има достатъчен интервал от време и от прием на антихистамин. Това важи за всички видове тестове за алергии.
Винаги стискам зъби поне седмица от последния прием, ако мога и две.

------------------------

Гърне, предполагам знаеш, но да подсетя. Спри алергенните храни - яйца, ядки и т.н.
Наблюдавай се и си пий антихистамина.

Здраве на всички!

Да си споделя от опит. Никакъв смисъл няма, ако конкретната храна не е алерген за човека.
Смисълът го казах в предишен коментар, урбазон му е майката на по-тежката реакция.  Ако трябва и няколко поредни дни с инжекции. И после антихистамини, или ако трябва, комбинирани с кортикостероиди, докато отшуми.

Питай патило, нали знаете. Simple Smile
Ами с атхистамин пак си излезнах алергична към каквото смятахме… Колко пък да я подтисне тая реакция ако в момента е бурна?

# 661
  • София
От известно време - около 2 - 3 седмици имам някакви спорадични екстрасистоли ако не всеки ден, то през ден.
Първо при ендокринолог или при кардиолог?

С по-малко от половин щитовидна жлеза съм от 3 години и половина, като не съм на хормон, поне към февруари 2025 нямаше нужда. И дали изобщо е възможно да е от жлезата?
Също съм с есенциална хипертония, на лекарства за кръвно от 10 години.
Страшно неприятно е, и плашещо.

Благодаря Flowers Hibiscus

# 662
От известно време - около 2 - 3 седмици имам някакви спорадични екстрасистоли ако не всеки ден, то през ден.
Първо при ендокринолог или при кардиолог?

С по-малко от половин щитовидна жлеза съм от 3 години и половина, като не съм на хормон, поне към февруари 2025 нямаше нужда. И дали изобщо е възможно да е от жлезата?
Също съм с есенциална хипертония, на лекарства за кръвно от 10 години.
Страшно неприятно е, и плашещо.

Благодаря Flowers Hibiscus

Не разбирам от тези неща, но според мен, кардиолог. Нека се види там как е, а ендокринолог - след това.

# 663
Кардиолог и после ендокринолог. При мен се оказаха паник атаки, които все още не знам как да контролирам. Пия леко успокояващо на билкова основа, но пак ми се случва. Не е като да живея супер спокойно, но пък и не съм нещо стресирана.

# 664
Здравейте, родих с цезарово сечение преди две години и от тогава постоянно имам запек и задържане на газове. Не знам дали има общо с операцията или промяната на хормоните, но до преди това не съм имала такъв проблем. Постоянно съм подута, от няколко месеца даже и се случва като задържа повече газове да получавам остри болки. Пия еспумизан и ми минава, но до там и после пак същото. Моля дайте съвет 🙂

# 665
  • София
Посетете гастроентеролог

# 666
Миамим, може от жлезата да е, неточно дозиране. Пробвай с магнезий, ако не се оправи, на кардиолог. Да види какви са. Има значение за лечението.

# 667
Здравейте, родих с цезарово сечение преди две години и от тогава постоянно имам запек и задържане на газове. Не знам дали има общо с операцията или промяната на хормоните, но до преди това не съм имала такъв проблем. Постоянно съм подута, от няколко месеца даже и се случва като задържа повече газове да получавам остри болки. Пия еспумизан и ми минава, но до там и после пак същото. Моля дайте съвет 🙂
Не е от цезаровото, аз родих така преди 7 години, но не съм имала проблеми с тази функция, посетете гастро лекар, не е ОК да се самолекувате.

# 668
Възможно е да са сраствания след секциото. По принцип след коремни операции се получават.

# 669
  • София
Миамим, може от жлезата да е, неточно дозиране. Пробвай с магнезий, ако не се оправи, на кардиолог. Да види какви са. Има значение за лечението.

DeVa, благодаря.
Не съм на хормон все още, може би е дошло време.
Доколко са опасни? Аз че ще запиша кардиолог тази седмица, е ясно, да не взема да се гътна преди часа? Отвратително се чувствам.
Иначе ендокринолог си запазих час за утре.

# 670
Не всички са опасни, затова трябва ЕКГ, да се видят какви са. Не се шашкай предварително, сигурно са безопасни. Но и жлезата виж.

# 671
Здравейте някой дали знае доктор Маргарита Кюркчиева (гинеколог) в коя болница преглежда в момента или телефон за връзка ..

# 672
  • на последния етаж
Благодаря ви за отговорите! А за колко време излизат резултатите от ALEX? Ако вземат кръв в понеделник, в сряда дали ще са готови (Цибалаб)?

# 673
Звъннете направо в Цибалаб и питайте

# 674
Здравейте знаете ли на кой ден от прием на антибиотик трябва да започва да действа. Пия го от вчера в 15 часа на 8 часа и още имам силни болки и не усещам подобрение в болките ми, започвам да се притеснявам. 😥

Общи условия

Активация на акаунт