❄️💗Януарска радост 2026-та годинa💗❄️- Тема 3

• 7 054
  • 295
  •   1
Отговори
# 225
Момичета, как сте със стриите?
Аз се мажех с бебешко олио и крем до миналата седмица, но вече ми се появиха на доста места. 🥺
Имам на бедрата, както и на няколко места на корема. Днес си взех една мас:
Скрит текст:
Поне мирише приятно, а колко ще има ефект… не знам.

# 226
Аз се мазах с какво ли не, и цялата съм в стрии на бедрата и дупето, както и целулит 😳  според мен е до кожа и го отдавам на това че вече съм 8 кг нагоре

Аз се мажех с бебешко олио и крем до миналата седмица, но вече ми се появиха на доста места. 🥺
Скрит текст:

# 227
Мернах, че някой беше говорил за магнезиев гел. Ефект има ли?
Аз от три дни имам ужасни остри болки в таза при движение 🤐 Движенията ми са като на възрастна жена и търся някакво, дори и минимално, облекчение. Пробвах с повече почивка и с повече движение- все същата история. Пишат че било нормално, ама още 3 месеца така?

Не знам дали е от гола или смяната на магнезия, но минаха схващанията при мен

# 228
Аз се мазах с какво ли не, и цялата съм в стрии на бедрата и дупето, както и целулит 😳  според мен е до кожа и го отдавам на това че вече съм 8 кг нагоре

Скрит текст:

Със сигурност е до кожа, ама и аз съм качила доста 12-13 кг. съм отгоре, а и всички казват, че последните месеци се качва най-много… та сигурно цялата ще се нацепя още повече.

# 229
Аз съм 17кг отгоре и мажа с Палмърс за сега нямам нито една стрия, кожата ми иначе е склонна имам си стари по дупето и бедрата. Но мажа поне по 3 пъти на ден и то обилно.

# 230
И на мен ми го препоръчваха това на Палмърс, но не ми допада как мирише… от както съм бременна много малко миризми ми харесват

# 231
При мен магнезиевият гел е доста мех. Затопля леко първите 5 минути и след това има леко облекчаване на болката около 30мин, но много лепне и не попива в кожата, което общо взето значи задължително минаване през банята след намазване. Satisfied
Изпрах едно от бодитата от Гейт шоп, пускам снимки в скрития текст. Според мен се сви мъничко, но за цената пак поне за мен не е проблем. Не е пуснало боя при прането.
Скрит текст:
Изпрах синьото боди, а лилавото е същото, но не е прано.

Мен тези дни ме е натегнала една мъка и всичко го приемам супер навътре и реагирам доста емоционално. Отделно се притеснявам, че не се справям с планирането на каквото и да е свързано с бебето все едно ще се роди утре. Някакъв хаос е и във вкъщи и в главата ми.
Мъжът ми е абсолютно "незаинтересован" от близкото бъдеще и коментира и мечтае за едни толкова далечни за мен моменти- на какви игри щели да си играят, къде щял да я води да се разхождат, в кое училище искал да учи и на какъв спорт щял да я запише. А аз въобще нямам време да мисля толкова напред в момента. Онзи ден ми праща видео за ЗАХРАНВАНЕ на бебето докато аз се чудя какво адаптирано мляко бих му давала, ако не станат нещата с кърменето и какво да взема против колики. Sweat Smile
Това само в нас ли е така? Аз знам, че не го прави от лошо, ноо ме оставя без думи понякога No Mouth

# 232
Аз съм +13 кг, като качих около 5 за няма и три седмици към края на шести и началото на седми месец. Видимо целулита по краката се е увеличил, ядосвам се на себе си, че въпреки че се старая да се храня здравословно, с протеин на всяко хранене, напоследък си позволявам повече пакетирани сладки неща, като за десерт, а понякога ги ям и от скука. Движението ми е сведено до обиколки от стая в стая, повече лежа и въобще не съм активния човек, който бях.
За стриите се мажа сутрин с чиста щраусова мас, не мирише много приятно и трябва повече време да попие, но доста омекотява кожата, все още нямам стрии.
Skupocenna, разбирам те, аз също приемам някои незначителни неща доста навътре. В главата ми е хаос, мисля за предстоящо раждане на бебетата, опитвам се да изгледам целия ютуб със обучителни клипчета как да се грижим за бебе, мисля за кърмене и т.н., а таткото ме пита след колко месеца може да отидем на почивка на планина с бебетата. Отделно сега е на тема покупка на нов автомобил, понеже сме с по-стара кола и количката на влиза, нито може да сместим столчета за кола на задните седалки. Та е в еуфория и заради това, а аз гледам тъпо и го обвинявам, че е супер ентусиазиран за една кола, а аз видиш ли какви по-важни неща мисля… та смятам, че е нормално. Хормоните продължават да ни въртят във водовъртеж, а и наближаваме периода на “гнездене”.
Какъв дълъг пост по никое време, но какво да правя като ме е налегнало безсънието, заради поредна вечер с изригващи киселини…

# 233
При мен магнезиевият гел е доста мех. Затопля леко първите 5 минути и след това има леко облекчаване на болката около 30мин, но много лепне и не попива в кожата, което общо взето значи задължително минаване през банята след намазване. Satisfied
Изпрах едно от бодитата от Гейт шоп, пускам снимки в скрития текст. Според мен се сви мъничко, но за цената пак поне за мен не е проблем. Не е пуснало боя при прането.
Скрит текст:
Изпрах синьото боди, а лилавото е същото, но не е прано.

Мен тези дни ме е натегнала една мъка и всичко го приемам супер навътре и реагирам доста емоционално. Отделно се притеснявам, че не се справям с планирането на каквото и да е свързано с бебето все едно ще се роди утре. Някакъв хаос е и във вкъщи и в главата ми.
Мъжът ми е абсолютно "незаинтересован" от близкото бъдеще и коментира и мечтае за едни толкова далечни за мен моменти- на какви игри щели да си играят, къде щял да я води да се разхождат, в кое училище искал да учи и на какъв спорт щял да я запише. А аз въобще нямам време да мисля толкова напред в момента. Онзи ден ми праща видео за ЗАХРАНВАНЕ на бебето докато аз се чудя какво адаптирано мляко бих му давала, ако не станат нещата с кърменето и какво да взема против колики. Sweat Smile
Това само в нас ли е така? Аз знам, че не го прави от лошо, ноо ме оставя без думи понякога No Mouth

И аз съм супер емоционална. Последните дни ревах няколло пъти, с мъжа ми се скарах, имам чувството че нищо не ми е готово. После рева, че вредя на бебето и дали ще си докарам контракции и е някакъв омагьосан кръг. Яко са ме треснали вече хормоните. Чувствам че не съм подготвена изобщо, притеснявам се от кърменето, как ще държа бебето, кога ще спи, изобщо всичко, всичко. По цял ден съм на тръни вместо спокойно да си почивам и да се любувам на последните дни. Абе с една дума - откачила съм

# 234
  • Sofia
За стриите 100% е до кожа, но и до качване на килограми. Мажа се с едно олио на Кларанс, което ползвах и с баткото, на билкова основа е и мирише много приятно. Не съм имала стрии тогава. Аз не мърдам от 4 кг. нагоре и получавам упреци, че не се храня. Сега и с този ГД, съвсем се ошашавих какви храни имам право да ям. Поне млечните продукти са ок, аз основно тях ям, но никакви плодове, мед и т.н. Взех си стевия и сега с нея си подслаждам кафето и чайчето.
Почнах да взимам по малко дрешки, защото нямам идея кога ще се случи чудото, но им взех от Джъмбо бодита, шапки и чорапки на джудженца /за всеки случай, че нали все ми казват, че няма да дочакаме януари/.
Чудя се днес дали да отида до Майчин дом на лекция, ама не знам къде се провеждат и на каква тема ще бъдат. Просто трябва да имам движение, че и аз меря квадратурата на апартамента по цял ден.
Ако някой ще ходи, може да се засечем.

# 235
Аз все още нямам стрии, в началото се мажех с Палмърс, но честно казано не ми е достатъчно мазно. Преминах на масло от ший на икаров и ми спря всякакво опъване и дискомфорт по кожата, а сега с напредване на времето мисля да мина на кокосово масло и зехтин или чист вазелин.
Та тая някакви надежди да се разминат стриите, макар че надали Grinning Уж съм качила към 5 кг (не мога да преценя с тия проблеми с тоалетната), но тепърва ще се качва още. Последните дни и ми е много трудно с ограничението на сладкото - преди не ми се ядеше изобщо, но от няколко дни всеки ден все нещо се отчитам... гледам уж да е след протеина ама си се отразява със сигурност.

# 236
Дълго стана...

Аз все още се мажа от дъжд навятър с ikarov. За момента нямам стрии, но не се знае останалите 3 месеца какво ще се случи.
От ученическите си години имам стрии по задника, а оттогава изминаха едни 17-18 години... По принцип ми е много трудно качването на кг и никога не съм си мислила, че ще имам такъв проблем, но след инвитрото/48кг/, което преминах и забелязах 5кг отгоре/53кг/ се оказа, че все пак мога да кача, хаха. Сега при бременноста имам едни 12кг качени, еми майната му, какво да направя. Не се движа много, даже спя повече отколкото преди. Още от самото начало ми тежи и не ми е приятно да се движа много. Разтягането на мусколите ме принуждава да лежа повече, освен това при лошо време ми се обаждат болки от сраствания от стара операция и нещата излизат извън контрол. Тоест не мога да легна, да седя седнала, понякога дори да дишам, а какво остава за движение... Така че, слушайте си тялото и това какво пише в книгите не винаги важи. Все пак всяка бременност е различна.

Относно гнезденето... съвсем наскоро засякох този термин в една книга и се усетих, че аз го правя от поне 2-3 месеца, като вече почти приключвам с покупките и това само може да ме радва.
Сега може някои от вас да ме сметнат за луда или да си отнеса хейта, обаче ще си изкажа мнението.
Половината неща, които съм купила са нови, а другата не.
Купих си доста неща от Temu, като термометър за 14лв, аспиратор, който ще ми излезе буквално за 0лв, нагревател за шише, когато си в движение/да поддържа температурата/, машинка за бял шум и други звуци, ел. пиличка за нокти, някои дрешки, които се оказаха страхотно попадение, бельо за мен /гащи и сутиени/, включително и панталони, закачалки /ще прикача снимки/, лампа - мека светлина.
Повечето дрешки, които си закупих са втора употреба и са буквално нови. Два космонавта в два различни размера буквално нови и буквално за без пари.
Чаршафи за количката и за леглото са ми нови, вече изпрани и приготвени. Ако имате сушилня - няма да ви се налага да гладите, ако пък чак толкова искате - причинявайте си го. Аз предпочитам по-бързо да става всичко.
Относно стерилизатора... той ми е комбиниран с нагревателя за шишета, но едва ли ще го ползвам постоянно. Както каза една акушерка на една лекция - макс 2-3 пъти седмично, а ако пък имате 2-ро или 3-то дете няма да имате време за това. Тия деца трябва да се каляват все пак Grinning Освен това, ако имате и домашен любимец става още по-интересно, както ще е унас Grinning

Качвам снимки да дрешките/те са в по-голям размер, малките са прибрани в кутии и ще бъдат подредени в чекмеджетата на леглото/ в гардероба и вида закачалки.

# 237
Аз все още нищо не съм купувала, чакам си черния петък и коледните намаления.
Иначе и аз живея с мисълта че “закъснявам” и нищо не съм свършила, но според мен и всичко да купя пак ще е така - чувство на “свърших ли всичко, ами сега какво”
Чета книги и гледам клипчета в ютуб, главно за кърменето , което най ме притеснява как ще се справя. Моят мъж също е ентусиазиран за адски далечни неща, а аз съм още на фаза каква да е количката, шишетата и спирта за промиване на пъп (правя списък, набелязвам).
На всичкото отгоре се депресирах, че всички около мен започнаха да не ме търсят за виждане, все едно съм болна.
Като ги питам и ми се казва “е ти нали си бременна, къде ще ходиш по мола, къде ще ходиш по кафета, заведения и екопътеки”. Което си  ме подтисна. Явно от бушуването на хормоните го преживявам в пъти по депресиращо.
Попринцип съм контрол фрийк човек и си обичам зоната на комфорт и тази мисъл за, че предстои нещо толкова важно, толкова ново, че малко същеество ще зависи от мен и аз дали знам какво да правя, дали съм подготвена - ми внася напрежение. Иска ми се да усещам нещата по-леко, да вярвам в себе си и просто да си щастливея.

# 238
Ние сме накупили повечето неща, освен козметиката и още 2-3 по-важни, но вкъщи всичко е миш-маш - в кашони, пликове, само прескачаме някакви неща. Чакаме гардеробче и повивалник, за да започнем да подреждаме и се надявам другата седмица вече да можем да подредим, че много ме напряга тази лудница. Взехме всичко на промоция, а до колкото виждам вече са напускали намаления за черен петък и мисля да поръчам останалите неща.

Според мен е нормално мъжете да не се вълнуват от сънят на бебето, кърмене и подобни, те не мислят на тази честота 😄 Моят също ми обяснява как ще го води по писти и какво ще правят, а пък аз мисля за козметика и кърмене… Всеки с неговото си общо взето. Относно кърменето -купих книгата ‘Всичко за кърменето’, понеже приятелки много ми я похвалиха. Също се чудя дали да не запиша курс за съня на бебето или да го карам на клипчета и усет в началото. До колкото разбрах е важно да започне да се създава режим от самото начало и малко ме напряга, че нямам представа как се подхожда.

Стрии още нямам, ама съм се примирила с идеята, че най-вероятно няма да ми се размине. Мажа се с олиото на Палмърс, което облекчава сърбежът, ама колко помага за стрии.. божа работа.

# 239
  • Бургас

Аз подредих нещата на бебко, но още не съм ги изпрала. Но не бях сигурна дали скрина ще събере всичко без да се намачкат... В 31+4г.с съм. Вие кога мислите да ги перете?

Общи условия

Активация на акаунт