❄️💗Януарска радост 2026-та годинa💗❄️- Тема 3

• 8 576
  • 354
  •   4
Отговори
# 330
Аз стартирах бременността с 10 кг. повече от моите (които бяха около 58-60кг.) - предишната година имах много проблеми с шийните прешлени и бях на терапия от кортикостероиди. Сега съм качила още 12-13 кг. и ми тежи страааашно много. Корема също ми е голям, нищо не ми става, взела съм си няколко дрехи за бременни и ходя с едно и също общо взето…

# 331
И на мен ми е интересна темата с килограмите. Стартирах около 60кг като тренирах с тежести 5-6 пъти в седмицата и правех по около 10хиляди крачки на ден, независимо от времето. Поради усложнения в начална бременност спрях тренировките, но от гаденето (повръщала съм само 4-5 пъти общо) и от свалянето на мускулна маса стигнах 57кг края на първи триместър. От тогава качвам по малко и то само в корема, ръцете и краката са ми по-слаби от всякога поради липсата на тренировки. Сега съм около 62-63кг и ми е интересно как броя качените килограми? От началното тегло 60,5кг или от най-ниското тегло през бременността - 57кг? На преглед не ме питат нито за килограми, нито ми измерват корема, само АГ и личния ми се карат, че не съм качила и съм слаба.

# 332
Колко малко сте качили .. аз вече съм почти 8 отгоре а съм едва края на 28 гс. По разни таблици чета че толкова в нормално качване но АГми каза, че е малко много Sad почнах от 57 и сега съм почти 65.  Иначе според мен трябва да се броят спрямо датата на забременяване

https://ohnamama.bg/teglo-pri-bremmenost

Последна редакция: пт, 07 ное 2025, 18:49 от annonymous 18

# 333
Аз също имам драма с килограмите. Забременях 84, свалих до 80. Вече съм в 29 седмица и продължавам да свалям, въпреки че се храня. При мен проблема е ГД, без почти никакви въглехидрати съм и качването е сложно. АГ вече не знае какво да ме прави....

# 334
Ако бебето се развива и наддава добре, няма повод за притеснение, дори майката да не качва, така зная аз поне. Всичко е доста относително.
Мен ми е мъка също, не съм качила много, но корема ми върви много голям и знам какви ще са последствията.
Започнах иначе на 56,5, бях свалила до към 55 с гаденето, сега съм 61-62.
И аз преди спортувах актвино - фитнес и пилатес, както и доста крачки, наплашиха ме в началото и спрях тотално и сега се чувствам зле. Движа се със скоростта на ранен охлюв Simple Smile Дано успея да си възвърна тонуса, за фигурата не се надявам особено...

# 335
И аз мисля, че си се брои от забременяването все пак , без значение че е имало свалени килограми след това, реално от качените си килограми трябва да извадим теглото на бебето, водите, плацентата, и гърдите са уголемени също, а  панталони и блузи ми стават и отпреди забременяването, като само коремът пречи за носене на повечето дрехи всъщност, затова аз карам с два анцуга, дънки и от роклите ми, които са много еластични като материя
Колко малко сте качили .. аз вече съм почти 8 отгоре а съм едва края на 28 гс. По разни таблици чета че толкова в нормално качване но АГми каза, че е малко много Sad почнах от 57 и сега съм почти 65.  Иначе според мен трябва да се броят спрямо датата на забременяване

https://ohnamama.bg/teglo-pri-bremmenost

# 336
  • Sofia
С баткото забременях 48 кг. и влязох в родилното 63.5 кг. Сега почнах от 64, в момента варирам 67-68. Краката ми станаха на клечки, ръцете също, а задните части и гърдите направо се стопиха. Половинката се чуди всеки ден в кое подкожие да ми бие инжекцията, че всичко се е стопило. Иначе АГ каза, че е добре, че не напълнявам, но заради ГД също не мога да ям въглехидрати, захари и т.н. 
Също нося два чифта панталони и един клин, които не ми висят като торба и ми стават на търбуха.

# 337
  • Бургас
Аз също съм с ГД и съм свалила над 6-7 кг. Едвам едвам съм качила 1 килограм(даже няма и килограм 😂). Затова ми беше интересно как се чувствате. Бебо е 1800кг, назначихме и дата за секцио, която ще се потвърди на следващия преглед

# 338
Да живеят дрехите на ММ - карам с негови тениски и стари панталони (като в бил тинейджър  🤣). Добре че работя от вкъщи и ходя до офиса много рядко, там съм със едни и същи панталони и блузи, които ми се качват над корема, но не ми се дават пари само за 2 месеца.

Забременях 64 кг, на последният преглед на 16.10 бях 68.7 с дрехи и обувки и ме записаха 67 кг. Сега не знам колко съм, че кантара не ми е точен вкъщи.

# 339
Аз вече съм минала +10, а ми се искаше да са по-малко. Купих 2 панталона от Тему и дадох май към 40лв за тях. Отделно успях да вляза в едни стари дънки, които по грешка бях купила 2 размера по-големи преди време и не бях върнала. И общо взето се въртят тези 3 варианта за обличане Smile Предстоят ни няколко по-официални събития и се ядосвам, защото въобще не ми се дават пари за едно носене...

# 340
Аз вече съм минала +10, а ми се искаше да са по-малко. Купих 2 панталона от Тему и дадох май към 40лв за тях. Отделно успях да вляза в едни стари дънки, които по грешка бях купила 2 размера по-големи преди време и не бях върнала. И общо взето се въртят тези 3 варианта за обличане Smile Предстоят ни няколко по-официални събития и се ядосвам, защото въобще не ми се дават пари за едно носене...

Аз взех рокли от about you , който не изглеждат конкретно за бременни и може да се носят и след раждането/кърмене

Виж този продукт в ABOUT YOU:

https://www.aboutyou.bg/p/mamalicious/roklya-mlmivana-tess-21168 … _campaign=product

# 341
Преди няколко дни ми казаха че ще вадим бебоците в 36та седмица и единственото нещо с което не съм готова са дрешките за изписване. Нямам абсолютно никаква идея  какво да взема, вие обмисляли ли сте го вече?  Дали само боди, ромпър, шапка  и дебела пелена са достатъчни или трябва и да ги облека и с нещо връхно?

# 342
За изписването ли говориш или по принцип?

Преди няколко дни ми казаха че ще вадим бебоците в 36та седмица и единственото нещо с което не съм готова са дрешките за изписване. Нямам абсолютно никаква идея  какво да взема, вие обмисляли ли сте го вече?  Дали само боди, ромпър, шапка  и дебела пелена са достатъчни или трябва и да ги облека и с нещо връхно?

# 343
Ние вече взехме комплект от бебе мания - имаше много приятен щанд. Едното е комплект с боди, шапка, ръкавички, чорапчета и ританки а другият комплект е одеалце за увиване

# 344
За изписването съм планирала боди, ританки, тънка плетена жилетка с терлички към нея и пухкав гащеризон. Имам и одеало от преждата Ализе пуфи, което е леко на дупки да завием бебето, понеже в болницата където се следя няма паркинг и се паркира около блоковете, съответно се върви повечко.
Само че ми е първо дете и също не мога да преценя много ли е, малко ли е.
Не съм купувала готови комплекти, едните неща са от синсей с надпис "I'm new here", другите ги оплетоха бабите.

Общи условия

Активация на акаунт