❄️💗Януарска радост 2026-та годинa💗❄️- Тема 3

• 9 343
  • 391
  •   6
Отговори
# 375
  • Бургас
Засега съм си записала:

Еднократни гащи и превръзки(напълниха половината куфарче 🤣)
2 пижами - рокли. Една с къс и една с дълъг ръкав
Жилетка
Чехли
Бельо и чорапи
Хавлия
Козметика
Помпа за кърма и крем за зърна
Вода
Мокри кърпи

На бебо съм приготвила 2 биби. Пише, че всичко за бебето дават от болницата и няма нужда да се носи каквото и да е. Дрехите за изписване ще ни ги донесат

Аз ще раждам в Софиямед, има ли и други за там?

Последна редакция: пн, 10 ное 2025, 13:41 от Simpliicity_

# 376
Благодаря, много полезно! Аз имам повечето нещата вече, само помпа за кърма и нощници нямам все още.

# 377
На мен ми даде списък АГ.
Общо взето доста неща трябва да си нося.
В момента съм в 29 седмица, почти всичко съм купила, много малко неща останаха. Последно си поръчах разни неща за родилното, превръзки, лигнин и подобни, нощници си бях взела още предния месец, пижама за кърмене също. С нея смятам да съм през деня, защото сутрин на визитация държат да си с нощница и лигнин.
Но не смятам да глася багажа преди началото на януари, термина ми е на 25.01, до 05.01 мисля да съм го стегнала.

# 378
  • Бургас
Лили, имаш доста време. Няма нужда отсега да се тормозиш.

За пижамите - със сигурност рокли са най-удобни. Лежах миналата година пак в Софиямед за гинекологична операция и тези рокли бяха най-хубавото нещо 😃

Жилетка може би не е задължителна. На мен или ми е много студено, или много топло и за всеки случай винаги си взимам нещо за намятане

# 379
На мен ще ми е първо раждане, но от болницата бяха категорични, че не ми трябва нищо. Така че аз освен чехли, бельо и помпа за кърма, и к-та за изписване на бебето, няма да нося нищо.

# 380
Ts_vv, ей благодаря много, че ми напомни за съществуването на Wooden Spoon. 🥰

Много грозни коментари са това за коремчетата. Всяко тяло е различно.

Аз нищо не съм купила за болницата, даже и чанта нямам 😃 Много се натоварвам напоследък да ги мисля нещата и накрая нищо не измислям.

# 381
здравейте, аз нищо не съм гласила, но съм в 29та седмица и мисля, че е рано. Днес бях на преглед и незнам защо BPD пак върви многоооо напред - повече от 2 седмици ..... а иначе бебо е 3 дни напред

# 382
На мен ми даде списък АГ.
Общо взето доста неща трябва да си нося.
В момента съм в 29 седмица, почти всичко съм купила, много малко неща останаха. Последно си поръчах разни неща за родилното, превръзки, лигнин и подобни, нощници си бях взела още предния месец, пижама за кърмене също. С нея смятам да съм през деня, защото сутрин на визитация държат да си с нощница и лигнин.
Но не смятам да глася багажа преди началото на януари, термина ми е на 25.01, до 05.01 мисля да съм го стегнала.

Аз съм с термин по документи като теб. Но мисля другата седмица да стегна куфара. Предния път родих по-рано реално предния ден си качих багажа в колата. Всичко съм купила и само трябва да го прибера (тамън ще разчистя) Grinning

# 383
Има ли мама, която ще ражда в Надежда в София?
Ще раждам секцио, вероятно средата на януари, но нещо съм до никъде с пазара.. омотах се с черни петъци, коледни подаръци и грижи около малкия. Наляга ме паника, въпреки, че има време.
За дамите с по- големи деца вкъщи, ще ги спирате ли предварително от градина/училище?

# 384
berezinna3, аз ще съм секцио в Надежда също, още не знам кога точно, термина ми е за 30ти.
Нищо не съм приготвила аз, количка не сме купували, има само кошара и това е. Така че тепърва започвам.

# 385
Аз си записах час за консултация за раждане в Надежда, ще ходя в 35 г.с., понеже не се следя там. Силно се надявам да не почнат и те да ми говорят за индукция или секцио, само защото бебето е голямо, щото тогава ще трябва да търся друго място и още повече компромиси с моя план... Persevere

# 386
Засега съм си записала:

Еднократни гащи и превръзки(напълниха половината куфарче 🤣)
2 пижами - рокли. Една с къс и една с дълъг ръкав
Жилетка
Чехли
Бельо и чорапи
Хавлия
Козметика
Помпа за кърма и крем за зърна
Вода
Мокри кърпи

На бебо съм приготвила 2 биби. Пише, че всичко за бебето дават от болницата и няма нужда да се носи каквото и да е. Дрехите за изписване ще ни ги донесат

Аз ще раждам в Софиямед, има ли и други за там?
Аз ще раждам в Софиямед. Стегнала съм багажа, че знам ли всичко става.

# 387
  • Бургас
За кога ти е термина или си назначено секцио? И при кой лекар?

Ти какво си приготви за болницата, аз лежах в гинекологичното отделиние и всичко си ползвах общо взето

# 388
Има ли мама, която ще ражда в Надежда в София?
Ще раждам секцио, вероятно средата на януари, но нещо съм до никъде с пазара.. омотах се с черни петъци, коледни подаръци и грижи около малкия. Наляга ме паника, въпреки, че има време.
За дамите с по- големи деца вкъщи, ще ги спирате ли предварително от градина/училище?

Живот и здраве и аз щв съм в Надежда, там си се и следя. Първият път също родих там, та по спомен почти нищо не използвах от приготвеният багаж - само еднократните гащи/превръзки. Още не съм купила нищо за мен ...

Не мисля да спирам детето преди раждането, а след това и все още не знам за колко време. Терминът ми е на 07.01, тъй че ще съвпадне с коледната ваканция на градината...

Не знам вече какво ми остава да взимам, купя за бебето... тази бременност въобще през пръсти я карам (даже име на сме измислили, а съм 31+седмица)

# 389
А някой знае ли как се съхранява кърма в болницата, от лекциите, които слушах не спряха да повтарят “дори бебето да не е при вас цедете се и му давайте след това”
“Коластрата я събирайте ако сте в реанимация и след това му я дайте “ 😳 трябвя ли да си нося пликчета за кърма, помпа? Или да питам в конкретната болница. Въобще всичко свързано с кърменето там ми е неясно как протича за да започне процеса.

Общи условия

Активация на акаунт