❄️💗Януарска радост 2026-та годинa💗❄️- Тема 3

• 11 439
  • 476
  •   5
Отговори
# 450
  • Бургас
Виолетка и при мен се пада 37 и малко

# 451
Виолетка и при мен се пада 37 и малко

Да и при мен , 37+4,5. Питах няколко пъти моя доктор , категорично отказва за 38 г.с. понеже съм с усложнения, но каза че бебчето ще си е към 3 кг, с разтворени дробчета, доносено и няма от какво да се притеснявам.

# 452
FT4 ми е под долна граница
11.40 при долна референтна граница 11.90
Ще започна еутирокса надявам се всичко да се нормализира до някаква степен. Иначе ми препоръча ендокринолога и диета ограничаване на тестото и сладкото.

Момичета, малко съм се притеснила.
Миналата седмица си правих кръвните изследвания за началото на третия триместър. И ми излезе TSH 3.20
АГ ме изпрати на ендокринолог и днес бях на консултация и ми каза, да пия еутирокс 25 мг и че тсх има влияние върху
 развитието на плода.
Изплаших се толкова ли е проблемно, че трябвало да е под 2.5, при положение че съм чела че 3.5 е ок по време на бременност, не искам да се тъпча с лекарства излишно.
Фт4 как е? По принцип на този етап от бременността бебето вече има работеща своя щитовидна жлеза и влиянието си е главно за вас. Не се притеснявайте, аз цяла бременност не можах да го сваля под 2.5, а пия по 100мкг. Тези седмици се забелязах, че съм малко по-депресирана и естествено ТСХ е на 3.

# 453
Днес бях на преглед при АГ в 32 г.с. бебето е 2030 грама, седалищно разположено  ... има шанс да се обърне, има шанс и да не се. Ако не се обърне ще пробваме с варзио,  краен вариант секцио :/

Тонове започвам от 34 седмица, спиране на магнезий от 37ма.

Пуснахме пкк и видях че имам нисък белтък,  тъй че започвам и протеин на прах (АГ ми изписа pregnaCO) Някой да е пил и да даде мнение за вкус ?

# 454
Днес бях на преглед при АГ в 32 г.с. бебето е 2030 грама, седалищно разположено  ... има шанс да се обърне, има шанс и да не се. Ако не се обърне ще пробваме с варзио,  краен вариант секцио :/

Тонове започвам от 34 седмица, спиране на магнезий от 37ма.

Пуснахме пкк и видях че имам нисък белтък,  тъй че започвам и протеин на прах (АГ ми изписа pregnaCO) Някой да е пил и да даде мнение за вкус ?
Аз пих Прегнако шоколад. Вкусен е.

# 455
Ванилията на мен ми беше ужасна, а ягодата много ми хареса.

# 456
А в какво го разтваряхте - вода или мляко ?

# 457
  • Бургас
Аз си взех с карамел, но е много сладък... въпреки, че е без захар. С банан ми звучи много добре. За разтварянето - в безлактозно прясно мляко.

# 458
Аз го разтварям в прясно мляко. Пила съм ягода и шоколад, препоръчвам шоколада.

# 459
  • Бургас
Момичета, какво мислите да правите с косите и за изписването? 😂 На мен ми е голяма мъка, пет дни ако не я изкъпя и оправя прилича на нищо...

# 460
  • Sofia
В понеделник съм при АГ, ще коментираме секциото. Дано да захвана декември.
Протеин пия на своя глава, след като ми наложиха диетата за ГД

Количката ни е тъмно зелена, да става и за момиче и за момче.
Косата съм си боядисала тия дни, дано издържи, пък за къпането след секцио, по спомен от предишния път, беше на 5 ден. Ама всичко ми беше мъгла, тогава лежах 15 дни общо в болницата и си станах част от персонала направо.
Днес мисля да си приготвя документите и чантата за болницата, да не го мисля в последния момент. Даже си купих едно криминале, да се разсейвам, докато лежа 😁...

# 461
Момичета, четох че почти всички сте оправили чантите за болницата или ще ги оправяте, аз още отлагам, защото ме е много страх. 😄 Няма логика, знам. На феталната мф, докторката ми каза че може да тръгна да раждам по-рано, защото моя мечо върви две седмици напред.. идният вторник съм на лекар и ще го изговорим и секциото.

# 462
Аз го разтварям в прясно мляко. Пила съм ягода и шоколад, препоръчвам шоколада.

Аз приемам Фрезубин, но го разбърквам в скир, чия и овес. Понякога си слагам и боровинка.

# 463
Момичета, четох че почти всички сте оправили чантите за болницата или ще ги оправяте, аз още отлагам, защото ме е много страх. 😄
И при мен е нещо подобно- нагласянето на багажа за болницата прави прекалено реален факта, че раждането наближава 😮💨 Аз съм много раздвоена, хем ми писна бременността и всички придатъци дето идват с нея, хем още не се чувствам готова за родителството и се заливам с притеснения.

# 464
Момичета, четох че почти всички сте оправили чантите за болницата или ще ги оправяте, аз още отлагам, защото ме е много страх. 😄
И при мен е нещо подобно- нагласянето на багажа за болницата прави прекалено реален факта, че раждането наближава 😮💨 Аз съм много раздвоена, хем ми писна бременността и всички придатъци дето идват с нея, хем още не се чувствам готова за родителството и се заливам с притеснения.
Не съм оправила багажа, а имам раждане в 35г.с първата бременност.
Купила съм нещата, но не са в куфара.
Не съм изпрала дрешките и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт