❄️💗Януарска радост 2026-та годинa💗❄️- Тема 3

• 21 444
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
Аз тези дни съм с много полюсни настроения.
Първо намерихме така желаната количка, която в БГ изчезна лятото и сега уж доставиха, но на сериозна цена и без половината аксесоари. Много ми беше легнала на сърце, иначе не е нищо особено (нуна). Ноо в немски сайт я намерих на черен петък, излезе с 600 лв по-евтина и сега чакам да дойде с превозвач.
Но пък на прегледа малко се разстроих, не е нищо уж притеснително, но бебето върви много голямо, към 2 кг в края на 30та седмица. Така и не ми направиха обременяване, повечето време гледам да се храня без бързи въглехидрати, но последната седмица-две се отпуснах и явно това е резултатът. Ще спирам вече да работя и ще гледам да не изперкам вкъщи.

# 571
В 31+0 бебето е 1980 така че … хем е момиче…. А аз нямам гд и не бих казала че се тъпча с храна …. Така, че не се притеснявай излишно. Ако това ще те успокои си справи обременяване с глюкоза

# 572
В 30 г.с. бях на фетална морфология /преди 2 седмици горе долу/ и ми казаха, че бебето е около 1950 грама и върви с 2 седмици напред. Аз също нямам ГД.

# 573
  • Бургас
Аз миналата седмица бях на трета фетална в 33+4/5 дни и бебо беше 2.074кг. С гестационен диабет съм и на бавен инсулин заради кз сутрин на гладно 5.4-5.8

# 574
Ама гледайте и по кои измервания точно се пада голямо, мен така адски много ме ядосаха на третата фетална. Било над 90 персентил, трябвало задължително консултация с ендокринолог и обременяване, щото свети в червено. Е отидох, направих, разбалансараха ми яко и физиката и психиката, накрая ми казаха, че нямам, но въпреки това ми дръпнаха лекция как захар не трябва да виждам през живота си и още сто неща. Накрая отидох при следящата и тя го мери и вика е, ама то най-напред при измерването ти е бедрената кост, то тва ако ставаше от захар, аз щях да съм 5 метра. Абсолютно генетично си е и си е напълно очаквано с оглед колко съм се родила и аз, и мъжо. А при ГД даже било по-често срещано фемурът да изостава. И за какво трябваше да минавам през всичките тия глупости, като има ясен знак, че няма общо... И това, че вече смятат бебе 4 кг за прекалено голямо, дори и в 42 седмица се пада над 90 персентил... е ше ме извинявате, ама тва е супер нормално тегло за нашите ширини. И историите за най-леките раждания са все с големи бебета. И ми искат да го вадят по-рано, само щото било „голямо“ и да не съм се мъчела (как точно, като с индукция неизбежно мъките са в пъти повече, не знам). Направо побеснявам като се сетя.
В 33 г.с. според ехографа е 2500 гр. По медицински направо ще мине за доносено. Само дето това по никакъв начин не значи, че не му трябва същото време за развитие, като на по-малките бебета.

# 575
  • Бургас
Момичета, днес бях на тонове в 35г.с и изведнъж си оказа, че имам силни контракции(които аз не усещах, но сега вече ги) и изгладена шийка. Приеха ме за задържане на системи и ми изместиха секциото по-рано. Има ли и други лежали в болница за задържане?

# 576
Как ги усещаш контракциите? На мен бая ми се втвърдява корема и се шашкам, но пък днес бях на тонове и казаха, че са супер. Аз лежах за задържане, но беше в 21 г.с и тогава ми вливаха магнезий, за да се успокоят нещата и подейства. На каква терапия си? За коя седмица изместиха секциото?

# 577
  • Бургас
Аз вчера влязох в 35та, лекарката иска да избутам и 36та седмица. Секциото го измести към 12.12, най-късно 15.12. Термин по цикъл ми е 07.01, по растеж на бебо 03.01.

Усещам ги като стягания на една зона по корема и втвърдяване на целия корем

# 578
Стискам палци да се успокоят нещата и да избуташ до 36 седмица. 🍀 Всичко ще е наред, щом са взели мерки 🙂 При мен усещанията са същите, но днес нищо не казаха, но пък и не съм получавала такива стягания по време на тоновете. При теб колко често са?

# 579
Стискаме палци всичко да е наред!
Аз съм 33 седмица, но от известно време почти всеки ден имам втърдяване на корема и разминава. Още не съм започнала да ходя на тонове обаче.

# 580
  • Бургас
Стискам палци да се успокоят нещата и да избуташ до 36 седмица. 🍀 Всичко ще е наред, щом са взели мерки 🙂 При мен усещанията са същите, но днес нищо не казаха, но пък и не съм получавала такива стягания по време на тоновете. При теб колко често са?

Не са много начесто. При мен излязоха по време на записа на тонове е през деня започнаха да се усещат

# 581
Стискаме палци всичко да е наред при теб Simpliicity

Болка усеща ли се при контракциите или само втвърдяване. Аз напоследък усещам нещо като опъвания на корема ниско долу и толкова ниско усещам бебето чак най/отдолу. Също имам и воднисто течение, което се филмирах да не са околоплодни води, но ми каза аг че е нормално.

# 582
Спокойно, всичко ще бъде наред Simple Smile
И аз лежах за задържане в 30та седмица, влезнах заради скъсена шийка, на тоновете имах и  контракций за които знаех но не предполагах че са толкова силни. При мен банките с магнезий не дадоха резултат, но ми изписаха друга терапия и сега всичко е наред.

# 583
  • Sofia
Симплисити, аз в момента съм от два дена в болница, на системи магнезий, да успокоим контракциите. Влезнах по някаква пътека за 5 дена, но сега ме уговарят да остана до раждане. 33гс съм от днес и искат да ме добутат до 35гс, което се пада някъде 10-12.12 и ще е ден за ден.
Аз болки не усещам, но и при първото раждане пак на апарат имах силни контракции, при които пак не ме болеше, само стягане. Поне шийката ми е с топ показатели /цитирам доктора/ 4,8.
Не знам при вас въртят ли се бебетата, но моят ансамбъл изпълнява съчетания и през два дена са в различна поза. Почнаха да ми бият кортикостероиди за дробчетата на бебоците и ми следят тоновете. Пуснаха ми захарен профил, той е супер, явно диетата е оказала влияние.

# 584
здравейте, в момента съм в началото на 8ми месец, правила съм тестве за тромбофилии и всички мутации са отрицателни. Днес си пуснах все пак изследвания и Д-димера излезе много висок - 2066, а доколкото четох трябва да е до 1700...

иначе другите показатели са ок:
протромбиново време: 95 (80-130)
ИНР - 1.03  (о.8-1.3)
фибриноген - 2.67 (2-4)
аптт - 32 (граници 26-40)

Феритина също ми е нисък доста - 6.8 нг/мл или мг/л (11-306)
Незнам сега колко е притеснителен този димер, преди няколко месеца беше ок... Писах и в темата за тромбофилии, но все пак реших и тук да попитам ако някой е бил е подобна ситуация

Общи условия

Активация на акаунт