❄️💗Януарска радост 2026-та годинa💗❄️- Тема 3

• 21 394
  • 736
  •   2
Отговори
# 630
Взех от барбарони порт, който става на одеало след това да си го ползваме Simple Smile

# 631
Имам едно питане към мамите вече преминали през раждане, тъй като на мен ще ми е първо.
Тази нощ се събудих със силно напрежение ниско в корема и в таза, под кръста на дупето, където е опашката, усещах подобно на напън. Най-вече го усещах като си легна и то само отдясно. Беше си на интервали, даже си помислих, че ми се ходи по голяма нужда ама не, не беше това. Пих две нош-па и ме облекчи и пак си заспах.
А днес пак при спане отдясно се събудих само с напън отзад на опашката. Чудя се, ако утре пак се повтори да се обадя на АГ. Защото аз тъкмо влязох в 8 месец...

# 632
Аз за роднините съм много раздвоена. Първо внуче е и за двете семейства и учудващо още никой не си е правил устата да идва във вкъщи. Майка ми даже онзи ден ми вика “Ти не ме искаш у вас веднага, нали?” понеже живеем в различни градове и няма как без да останат във вкъщи. За мен това са радостни моменти, които искам да преживея с тях и знам че много ще ми помогне присъствието им. Било то да ни сготвят вечеря или да напазаруват, за да може ние да сме с бебето.

За изписването, аз напоследък редовно засичам други бебета когато ходя на преглед ии повечето не им се виждат очите 😅 Гледам едни огромни комплекти по 20 части, които ми се струват страшно излишни. Аз мисля да купя боди, ританки, камизолка, шапка и ръкавички. И отгоре одеалце или порт. Ние пеша ще си я приберем, че живеем на 2 минути от болницата и е излишно освен ако не вали пороен дъжд или нещо подобно.

Най-накрая успях да се спра на помпа за кърма. И отделно са ми останали някакви малки покупки за бебето. За себе си не искам да коментирам, че и една нощница не съм си купила още 🥲

# 633
Аз прерових всички сайтове и нито едно порт бебе не ми хареса .Случайно намерих една страница във фейсбук ,имат и сайт и си поръчах от тях зимно порт бебе(което си е одеало с панделка)  и със същия десен ще ми направят чаршафче и възглавничка за количката ,както и чаршаф с ластик за креватчето .Всички това за 80лв ,което ми се стори добре ,като се има предвид ,че само порт бебето струва 50-60лв по сайтовете .

# 634
Аз прерових всички сайтове и нито едно порт бебе не ми хареса .Случайно намерих една страница във фейсбук ,имат и сайт и си поръчах от тях зимно порт бебе(което си е одеало с панделка)  и със същия десен ще ми направят чаршафче и възглавничка за количката ,както и чаршаф с ластик за креватчето .Всички това за 80лв ,което ми се стори добре ,като се има предвид ,че само порт бебето струва 50-60лв по сайтовете .
Добре звучи, може ли линк да разгледам и аз Smile

# 635
Имам едно питане към мамите вече преминали през раждане, тъй като на мен ще ми е първо.
Тази нощ се събудих със силно напрежение ниско в корема и в таза, под кръста на дупето, където е опашката, усещах подобно на напън. Най-вече го усещах като си легна и то само отдясно. Беше си на интервали, даже си помислих, че ми се ходи по голяма нужда ама не, не беше това. Пих две нош-па и ме облекчи и пак си заспах.
А днес пак при спане отдясно се събудих само с напън отзад на опашката. Чудя се, ако утре пак се повтори да се обадя на АГ. Защото аз тъкмо влязох в 8 месец...

Изглежда като напрежение от отпускане и разширяване на таза. Щом се е облекчило от нош па със сигурност не е родилна болка. Аз имам две нормални раждания и винаги са започвали с контракции, болезнени, различни от бракстън Х. Не може да се сбърка. Все пак за твое спокойствие, ако продължава може да попиташ АГ.

# 636

От този модел е нашето и ми е супер семпло и симпатично. Взех просто плетен комплект от хм блузка и панталонче, отдолу боди, чорапки и шапка и това е

# 637
За изписването съм приготвила боди с ританки, майка ми изплете жилетка и терлички и имам пухкав космонавт от Olx. За всеки случай ще приготвя и одеалце, също домашно производство, ако случайно мъжа ми е паркирал по-далеч. Най-вероятно ще трябва и шапчица, а ръкавички още така и не съм купила, накрая сигурно ще забравя. Според мен готовите комплекти по сайтовете са напълно излишни, аз ще мина с комплект ританки и боди от Синсай за 5-6лв.

# 638
Деси, и аз не мисля, че са родилни болки това.
Контракциите си започват с болки, при мен си бьха точно като при МЦ, като са горе-долу на равни интервали и с продължителност около минута.
Може бебето да притиска някой нерв и от там и тези усещания.

За изписването - моето май ще е “най-разголено” , хаха. Ама ми е трето и явно съм претръпнала.
Взех от H&M рипсен комплект от боди с дълъг ръкав, ританки и шапчица, отделно пак от там взех блузка в същия цвят, която да му облека върху бодито. Не е ватирана, но не е и от най-тънките. За крачетата взех пантофки и имаме пухена пелена, не е много дебела, но е доста пухена. Това е. Bowtie

# 639
Добре звучи, може ли линк да разгледам и аз Smile

# 640
Аз направих точно това, съчетах си боди, ританки , шапка и ръкавички,
Само одеяло още не съм намерила за изписване, като е увито зимно бебе няма да се вижда нищо, така или иначе
Аз за роднините съм много раздвоена. Първо внуче е и за двете семейства и учудващо още никой не си е правил устата да идва във вкъщи. Майка ми даже онзи ден ми вика “Ти не ме искаш у вас веднага, нали?” понеже живеем в различни градове и няма как без да останат във вкъщи. За мен това са радостни моменти, които искам да преживея с тях и знам че много ще ми помогне присъствието им. Било то да ни сготвят вечеря или да напазаруват, за да може ние да сме с бебето.

За изписването, аз напоследък редовно засичам други бебета когато ходя на преглед ии повечето не им се виждат очите 😅 Гледам едни огромни комплекти по 20 части, които ми се струват страшно излишни. Аз мисля да купя боди, ританки, камизолка, шапка и ръкавички. И отгоре одеалце или порт. Ние пеша ще си я приберем, че живеем на 2 минути от болницата и е излишно освен ако не вали пороен дъжд или нещо подобно.

Най-накрая успях да се спра на помпа за кърма. И отделно са ми останали някакви малки покупки за бебето. За себе си не искам да коментирам, че и една нощница не съм си купила още 🥲

# 641
Ние сме взели комплект за изписването (тънко боди, ританки, шапка, ръкавички) + един по-дебел космонавт.

# 642
Купих комплекти с порт бебе, което също мисля да ползвам като одеалце след това (от Вис Виталис марка Rainy), много са приятни на допир и са българско производство. Готова съм с покупките на 95% и мисля следващия уикенд да си събера багажа за болницата, тогава ще започна 34 г.с. Направо ми е нереално кога дойде това време…
Иначе за имена и дата на раждане (още нямам такава) също съм предупредила ММ да не коментира с никого. Знам поверие, че майката на родилката не трябва да знае, когато започне да ражда. Така или иначе не искам да знае никой, ще се притесняват и ще подпалят телефоните от звънене. Предпочитам да мине всичко успешно и тогава да се похвалим, както писа една мама по-напред нито могат да помогнат, само ще се усеща напрежение и очакване дори от разстояние. Дори родителите ни не са ни питали какви имена сме измислили, но има други познати, които се оказаха доста любопитни и настояваха дя знаят предварително. Е, не задоволих любопитството им, защото за мен това си е чисто любопитство, което не разбирам как ще им се промени живота ако знаят имената няколко седмици по-рано, а не загриженост.

# 643
Здравейте, момичета,
Аз съм вече в 34 г.с. - нито ми е удобно да лежа, нито да седя, нито да ходя. Нощно време се чудя как да се обърна и на коя страна да застана. Освен това имам и доста стягания, макар че на тоновете нищо не показа. Терминът ми е за 7 януари. Струва ми се страшно далече тази дата. Баткото го преносих 6 дни, та хич не ми се щете и сега да е така. Не знам как ще издържа.
Относно името - предния път избрахме името към 6-7 месец. Сега ми допадаха имена само с буквата А, но пък от фамилията на моя баща всички с М и А и аз не исках да продължавам тази традиция, защото не съм в добри отношения с тези хора. Та, съвсем скоро се спряхме на име. И тъй като терминът ми е за Ивановден, какво мислите за това, че детето си идва с името? Ако се роди на Ивановден, трябва ли да е Иван/Йоан?

# 644
Аз все си мисля, че е така както го усети майката. Иначе и на мен ми казаха многократно, че ако си “дойде” с името би трябвало да го кръстя така, но Иван не бих го кръстила, Йоан ми харесва повече, ама сякаш пак не ми звучи като за моето бебе, ако ме разбирате хахаха

Общи условия

Активация на акаунт