🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 5 (16.10 - 23.10) 🎭

• 31 329
  • 598
  •   1
Отговори
# 495
И на мен много ми хареса епизодът снощи. Смятам, че Мая ще се справи много добре в новата си роля. Тя е доста обрана откъм показване на емоции. Според мен се изненада като видя, че Бачорски е предател. Но просто не успя да покаже външно какво чувства вътрешно.
Хареса ми как разсъждава Оля. Дано да се позадържи в играта. Очаквах Бачорски да избере нея за предател..
Хареса ми и Глория снощи. Ходът да каже, че тя има щит, беше топ!
Венци Венц е от онези опасно глупави хора, които плямпат без спирка... Как може да издаде пред всички за щита на Тино?! Ужас!

# 496
При повторно равенство май се теглеше жребий кой да остане или бъркам? Със сигурност е помислен вариант за разбиването му.
А и равенството не се връзва с балканския елемент.
Нещо друго ще е.

# 497
Хрумнаха ми още два начина за счупване, не знам дали са прецеденти.

Някой от Предателите да бъде изобличен, но не на Кръгла маса, а по време на разговорите в имението и той да вземе да си признае, защото няма накъде.

Да не бъде извършено показно убийство поради невъзможност и/или нежелание, но предполагам че за това е помислено и просто няма да има убийство.

А имало ли е случай Предател да се откаже да продължи ролята си?
Не виждам как това би счупило играта, защото просто ще прелъстят някого на негово място... Но пък от друга страна той и Праведен не може да стане, защото ще знае бившия си съотборник и ще трябва да напусне предаването.

Не знам дали е имало отказал се, но и да има със сигурност си тръгва.

Че аз какво написах? Simple Smile

# 498
Не съм изненадана, че Бачорката избра Мая за предател - според мен е добър избор. Мая си беше сивият кардинал и в ОСГ, и тук добре ще изиграе тази роля. Пък и е много обрана, спокойна и не бие на очи.
Епизодът страшно много ми хареса! За първи път видяхме Бачорката разклатен - личи си, че ролята на предател вече му се отразява. Хареса ми, че показа и емоционалност, че не е толкова хладнокръвен, колкото беше досега. Главата му определено пуши и има нужда точно от човек като Мая в момента.
Това, което за първи път не ми хареса у Бачора, обаче, е, че показва прекалено силни симпатии и започва да разпределя играта си заради авторитети отвън - a.k.a. Владо Николов Колоса. Не знам дали го казва за пред камерите или наистина иска да го държи в играта, защото е българин, постигнал много. Ако го държи, защото Владо му е гръб - съм съгласна. Но ако го държи заради авторитета му - не.
Мисля, че разклащането и сълзите или там каквото беше на синхрона на Бачо, бяха истински. Не мисля, че беше преиграване. И този момент много ми хареса.
Следващият момент, за който се сещам, е тоталната излагация на Венцарата, който още от началото ми е много ръбест, но сега още повече затвърди тези позиции. Този човек отива към нивото на Владо Николов. А Владо какво да го коментирам, той тотално не знае къде се намира и сам си го знае. Малко се получава “Аз знам, че нищо не знам, но другите и това не знаят”. Слепи до безобразие. Но пък започна да усеща някакви неща и ми е интересно дали ще имаме развръзка в тази посока в следващия епизод.
Много хора плюят Анна Мария за изказа ѝ, че била глупава и че не е нацелила предателите, но момичето разсъждава много логично върху това, което вижда. Ако аз бях вътре, може би щях да виждам нещата по същия начин. И евала ѝ, че изказва доводи и мисли последователно, въпреки че не е в правилната посока. Това показва, че тя е за сериозна игра там и не е просто фикус като масата “играчи”.
Оля също ми харесва с това колко е настъпателна, макар да мисля, че тази ѝ тактика в прав текст не е особено подходяща, защото бързо-бързо ще бъде изфичкана и това е точно, което Бачора иска да направи, въпреки че се познават и отвън. Но явно авторитетът на Владо е по-голям от познанството и връзката, която имат Оля и Бачорски извън предаването.
Кръглата маса много ми хареса - беше много емоционално. Дори аз се разчувствах на моменти. На мен също ми допада, че Бачорски леко изпусна контрола. Той искаше да си почине през този ден, но не му се получи. А за напред в играта мисля, че ще му става все по-тежко.
Според мен доста хора вече започват да мислят в посока на играчи, към които досега не са имали подозрения - и това е много правилно и естествено. Между другото, това винаги се случва към последните епизоди. Винаги има едни хора, към които не се обръщат очите на праведните, и в един момент всички се светват, че може точно те да са предателите.
И в повечето случаи добрите предатели, които оцеляват до към края, като Бачорски, биват заподозрени точно на финалната права. Но все пак не мога да направя предположение дали ще го изловят.
Относно промото за следващия епизод - снощи дълго време не можех да мигна и се чудех какъв ще е прецедентът. За писмата, които четат Мая и Бачорски - да, това ще е убийство очи в очи, както вече писах. То може да стане по няколко начина.
А за самия прецедент… не издържах и влязох в темата за спойлери да прочета. Както някой беше писал - добре, че няма почти никакви други мнения за Трейтърс там. Видях мнение, което съдържа спойлер за прецедента - и все пак не се знае дали е вярно. Само бих казала, че не е нещо, което ме учудва.
Исках да коментирам и Жорката Лицата. От него очаквах наистина много, защото ми беше любим играч в Гривните. Но тук е прекалено тих. Или не знам - може би в монтажа не го показват достатъчно. Все пак и за мен той е един от фикусите в имението. Въпреки това, тази вечер за първи път го чухме да се изказва на кръглата маса и се надявам да се завърти някаква сюжетна линия и около него.
Глория още от началото си я харесвам. Харесва ми, че не се опира сляпо на авторитети при изборите си - като цяло в играта, не само при гласуването на кръглата маса. Да, много е емоционална, но определено интуицията ѝ работи. И ако започне да мисли малко по-логично, изхождайки от нея, има голяма вероятност да открие предателите.

# 499
Бачорски избра Чая, не защото е много умна, а защото може лесно да я манипулира и да налага своя избор за убийствата. Плюс нова тя е популярна сред една групичка и лесно ще може да ги настройва според инструкциите на Бачорски.

# 500
Четох, че на третия ден вътре Глория и Петканов са се влюбили и станали двойка. После след предаването са заживяли заедно. Супер сладки са ми двамата заедно.

# 501
Изгледах епизода, беше по-добър от обикновено. Вече съм категоричен, че Даяна е сгафила някъде с продукцията и е получила наказание "изрязване от монтажа". Няма начин просто ей така да я забравят. А това, че я пуснаха нарочно в разговор с Оля за щита означава, че точно нея ще убият. После Оля ще изгони Петканов - нещо, за което тя самата намекна в онова интервю на двамата по бТВ преди шоуто.

Познах и че в следващия епизод идва убийството на открито, точно такива писма с инструкции им дават на предателите. Повече ме притеснява, че бройката в момента (13 души) е доста голяма и трябва някъде да си тръгват по повече от 2-ма на епизод за да останат в последния петима.

Относно правилата: не е прецедент някой да си тръгне доброволно, случвало се е неведнъж. При равенство в гласуването на кръгла маса се прегласува, ако и тогава има равенство се тегли жребий! Има такова правило, май в една от неанглоезичните версии се е случвало.

И накрая относно Мая - не съм я гледал в другото риалити, някой може ли с 1-2 изречения да обясни какво точно е правила? Честно казано, от това което виждам, не ми изглежда нито кой знае колко умна, нито кой знае колко хитра. Та нещо не разбирам какво имате предвид.

# 502
вчера не помня коя беше но каза че вече са на ден 8ми. Така че да гонят по двама има резон.

# 503
  • София
Епизодът беше страхотен снощи, ако някой има спойлер дали Бачорски остава докрая или го разкриват, ще се радвам да ми сподели на лично. Нямам търпение да разбера.

С удоволствие бих гледала това предаване повече дни в седмицата, мрън, че е само по един епизод.

# 504
  • Другата България
13, без един “убит“ остават 12.
Подходяща бройка за равен вот, аз все пак си мисля, че групите ще са повече от две, вероятно три /4 човека гласували за един/.
Но щом се тегли жребий....
При повторно равенство май се теглеше жребий кой да остане или бъркам? Със сигурност е помислен вариант за разбиването му.
А и равенството не се връзва с балканския елемент.
Нещо друго ще е.
Балканското може да е да се сбият двама например. Joy
Шегувам се, но не е невъзможно.

# 505
  • София
И то ще са равен брой само ако убият Даяна.

# 506
  • Другата България
След снощи и аз съм за Даяна - че ще я разкарат, май го писах след поредния епизод с нейно “отсъствие“ и онзи разговор с Оля, но ако не е тя, ще е друг.
Или ти имаш предвид, че споменатите Оля и Мирела са със щитове?
То промото може и да е подвеждащо.

Има и вариант да посочат една от двете, да се окаже, че е с щит и да си остане тази бройка, да.

# 507
  • София
След снощи и аз съм за Даяна - че ще я разкарат, май го писах след поредния епизод с нейно “отсъствие“ и онзи разговор с Оля, но ако не е тя, ще е друг.
Или ти имаш предвид, че споменатите Оля и Мирела са със щитове?
То промото може и да е подвеждащо.

Има и вариант да посочат една от двете, да се окаже, че е с щит и да си остане тази бройка, да.

Ако опитат да убият Оля или Мирела, няма да има убийство- да, но иначе и аз мисля, че ще е Даяна.

# 508
Ще съм благодарен и да ми бъде обяснено за Мая в другото риалити.

От каквото помня: беше в тежка коалиция с няколко човека, не й пука за никой, който не е в нейната групичка, помня че беше по-скоро груба с аутсайдерите. Готова е на всичко тя и нейните хора да стигнат напред. Не помня подробности и стратегически ходове. Най-добрия й ход беше, че се огради с лековерни популисти, които бяха готови да я пазят на всяка цена. Ако нещо пропускам или помня грешно, поправете ме.

# 509
Реално вчера щит взеха Глория, Мирела, Тино, Йордан, Оля и Анна-Мария.

Общи условия

Активация на акаунт