Боледуване на децата ни - тема 92

• 14 651
  • 663
  •   2
Отговори
# 585
Имам познати, които целогодишно спят на отворен прозорец, дори и като се роди бебето, вече попораснала девойка. Но те са доста хард във всяко едно отношение Blush Планинари са, детето от бебе е по преходи, ходи на катерене и подобни Simple Smile Пътуват до далечни и екзотични дестинации. Ние не смеехме да тръгнем на 3-часов път, защото каката ореваваше света. Бяхме закотвени една година в София, имахме 3 пътувания за тази това време. Освен това ме беше, и все още много ме е, страх да екзотични вируси и няма да смея да мръдна до по-екзотична дестинация докато децата не станат поне на 20 Joy

# 586
  • София
Каляване го водят... Не знам обаче как да го направя. И двете спят с чували. Вчера се пробвах докато заспя .. еми замръзнах Grinning Но факт, че на студено се спи най-добре. Ние още не пускаме парното.

# 587
С РСВ като бяхме, лекар препоръча спане на отворен прозорец, защото се свива лигавицата и става по-лесно дишането. Ние сме с конвектори в спалните и нощно време се изключват.

# 588
Барбалена все още не съм ходила на почивка с детето именно поради не спиращи ревове,писъци ,тръшканици и т.н ..на 6 г и все още всяка сутрин имаме задължителен 10 минутен рев преди градината ..🙈

# 589
  • София
Почивка е силно казано. Децата ходят на почивка пък ние ги придружаваме просто 😂
Иначе 7 годишната е станала голяма мрънкалница… Тя като бебе не беше такава. Но ходим де… Последно я заведохме в Рим ми тя спря да мрънка и реално да и харесва вече като трябваше да си ходим😀

# 590
И ние пътуваме с детето, и в България и в чужбина. Нямаме проблем. Случва се да мрънка вече накрая на пътя (примерно до Гърция или Пампорово/Велинград/София - от Варна сме), но е за кратко. Иначе какво беше: почивка с дете е да крещиш ама на друго място 😂

# 591
Момичета, малката от три дни няма температура, но от вчера се засили кашлицата и секретите от носа и от жълти и гъсти станаха течни бели и прозрачни... Не мога да разбера наново ли се разболява какво се случва 😔 Бяхме вечерта вчера на преглед, който не установи нищо притеснително, гърдите са чисти, гърлото не е червено, но тази кашлица и сополи ме влудяват.

# 592
  • София
Момичета, малката от три дни няма температура, но от вчера се засили кашлицата и секретите от носа и от жълти и гъсти станаха течни бели и прозрачни... Не мога да разбера наново ли се разболява какво се случва 😔 Бяхме вечерта вчера на преглед, който не установи нищо притеснително, гърдите са чисти, гърлото не е червено, но тази кашлица и сополи ме влудяват.

Ами би трябвало да означава подобряване вече, нормално е на опашката на вируса да има кашлица. Щом е чисто на слушалка значи е всичко точно. И моето както вчера му беше спряла кашлицата, днес тръгна сополето и се засили и стана влажна кашлица. Сопола сменя ту жълто, ту прозрачно. Ама няма температура, енергичен е и така

# 593
  • София
Добър вече момичета! Пиша рядко защото нямам време не че дъщерята не боледува. Тази година е втори клас и пак е най - болнавата.
Тъкмо намерихме лекар в Исул да я лекува,  че носа и лигавицата са все зле. (Много съжалявам, че не махнах третата сливица.)
В сряда ми се обади класната да я взема ,че повърнала. Какъв е тоя вирус по това време не знам , но се бях отчаяла . Много повръща цял ден и се виждах вече в болница с нея ,но тя спря изведнъж. В четвъртък взе да кашля сухо и днес на прегледа вече е с лошо дишане и дадоха АБ.
Какво стана та така бързо се влоши не разбрах.

# 594
Да се оправят всички болни дечица.

И ние сме в кюпа (очаквано след като 9 от 16 деца са болни и на антибиотик). Детето се разкиха във вторник. Днес го взех от градина вече с хрема и зверски запушен, с промен глас и заглъхнали уши.
Заведохме го на преглед - възпалени уши, червено гърло и леко възпалени лимфни възл, запичващ и кашлица. Директно му изписаха Антибиотик.

Цитирам думите на педиатърката: Ако не започнеш Антибиотика днес, в неделя пак ще го заведеш в спешното, защото ще се е влушил и пак ще започнеш антибиотик. Започвай го да не стане по- голяма беля.

Да подчертая, че тя го лекува вече 4 години и половина и знае като го види кога е за симптоматично лечечение и кога за антибиотик.

Вече сме вкъщи и съм в чуденка какво са правя. Да чакам или да давам...

# 595
  • Sofia
Да се оправят всички болни дечица.

И ние сме в кюпа (очаквано след като 9 от 16 деца са болни и на антибиотик). Детето се разкиха във вторник. Днес го взех от градина вече с хрема и зверски запушен, с промен глас и заглъхнали уши.
Заведохме го на преглед - възпалени уши, червено гърло и леко възпалени лимфни възл, запичващ и кашлица. Директно му изписаха Антибиотик.

Цитирам думите на педиатърката: Ако не започнеш Антибиотика днес, в неделя пак ще го заведеш в спешното, защото ще се е влушил и пак ще започнеш антибиотик. Започвай го да не стане по- голяма беля.

Да подчертая, че тя го лекува вече 4 години и половина и знае като го види кога е за симптоматично лечечение и кога за антибиотик.

Вече сме вкъщи и съм в чуденка какво са правя. Да чакам или да давам...

Давайте антибиотика и не чакайте. Чудя се аз къде са тези лекари, които ги изписват антибиотиците понеже все попадам на такива за които антибиотик е мръсна дума и само се мъчат децата и рискуват да има усложнения. Може и да ми пишете на лично за име на лекар ако сте в София понеже съм вдигнала ръце вече от неглижиране на състояния.

# 596
  • shumen
Да се оправят болните.
Емилия,ти си познаваш детето най-добре.Но щом лекар е казал започвай АБ,че с уши шега не бива.
Пуфето,тоя вирус с повръщането е ужасен.
Мими,аз също съм давала на моя телефон докато чакаме при педи.Сега вече като е по-голям отивам аз и чакам и като наближи нашия ред му се обаждам да дойде,а като беше по-малък пак так съм правила,но ми го водеха.
За почивки-до 4-5 годишен не ходех с него никъде сама,защото много мрънкаше.Заведох за 1 път на Трявна като стана на 5 и му хареса и спря да мрънка.

Последна редакция: пт, 21 ное 2025, 20:50 от danaeka

# 597
Каляване го водят... Не знам обаче как да го направя. И двете спят с чували. Вчера се пробвах докато заспя .. еми замръзнах Grinning Но факт, че на студено се спи най-добре. Ние още не пускаме парното.
Това каляване трябва да се практикува от бебе. Скандинавските бебета ги оставят на снега отвън да спят при минусови температури. Аз когато родих въобще не знаех как да го гледам това бебе и го оставях в родилното под отвореният прозорец 🤭 Три дни не бях разбрала, че е отворен..но вкъщи си го затварях защото не мога да спя на отворен. В спалня/детски стаи никога не пускам парно. Иначе в София е толкова мръсен въздуха, че не съм сигурна какъв е смисълът от отворен прозорец (може би по-малкото движение) или близост до Витоша при някои домове.

# 598
Емилия, аз не харесвам прекомерната употреба на антибиотици и ги ползвам в краен случай, но при вас май ще се наложи. Сама каза, че повечето деца се лекувят така, т.е. явно не е лек вирус, може да е рсв или нещо подобно. А и възпалени уши със силно възпалено гърло...добре, че температура няма. Друг вариант в да наблюдаваш до утре и да прецениш.

# 599
Това каляване трябва да се практикува от бебе. Скандинавските бебета ги оставят на снега отвън да спят при минусови температури. Аз когато родих въобще не знаех как да го гледам това бебе и го оставях в родилното под отвореният прозорец 🤭 Три дни не бях разбрала, че е отворен..но вкъщи си го затварях защото не мога да спя на отворен. В спалня/детски стаи никога не пускам парно. Иначе в София е толкова мръсен въздуха, че не съм сигурна какъв е смисълът от отворен прозорец (може би по-малкото движение) или близост до Витоша при някои домове.

Аз го практикувам това каляване и мога да кажа, че има ефект. Освен това, винаги сме най-леко облечените, направо ми става лошо, като гледам как се навличат всички ( и децата им )..
Просто трябва да се действа по-смело - разходки зимата на минусови температури, по- ниска температура в помещенията и така..

Общи условия

Активация на акаунт