Боледуване на децата ни - тема 92

• 14 626
  • 663
  •   2
Отговори
# 600
С каляването ми се получаваше първата година от раждането им, нямаха шапки и чорапи, дрехите им бяха само космонавти и пижами. С пижамата в космонавта и като отворя ципа едни гледат одобрително, други цъкат къде ги разнасям голи, нямах време и сили за повече.
После само разходки в студ, дъжд, по тъмно,  с отиване на градина всичко се промени и почнаха да боледуват.

Вече са тренирани да ходят и смятам като одитем за празниците при роднини да си правим разходки пеш до водопада, около 2км е от вкъщи.

За почивка, единствено помага по  един възрастен с тях да се разхожда, иначе няма да се махнат от водата, ако е морето.

Не бих се заела да планинарствам високо в гората с деца, мъжа ми е от равнината и не обича да ходи, няма представа от ориентация и изненадите на времето.

Носната сливица, която извадихме преди малко повече от месец има наченки да тръгва да расте според доктора.
 УНГ ни изписва антибиотик да имаме в запас при спешна нужда, преди да тръгнем на море сам предложи, сега отново даде рецепта за да имаме вкъщи по празниците.

Бързо оздравяване на всички, много вируси и е неизбежно, все се върти по нещо

# 601
Ами нашата педиатърка му го изписа, защото знае какво следва при него специално. Тя по принцип си го познава (почти 5 години ходим при нея) и знае кога е за и кога не е, още като го види. Например на детето на една моя приятелка е изписвала само два пъти за 3 години откакто ходят при нея.

Аз му го дадох снощи. Днес е омърлушен, с лека Т вече, но поне хремата спря и нослето му леко хърка. Продължава да му гъгне гласа.

Аз също съм на антибиотик - Клацид. Снощи го започнах, че се измъчих цяла седмица с болки в гърлото, хрема и кашлица. ЛЛ не ми го изписа - свидят му се за мен, на мъжът ми изписва, мен ме тормози и нелегално си го взех. Днес съм една идея по-добре.

# 602
Възможно ли е толкова бързо да израства сливицата? Абсурдно ми звучи честно казано. По-скоро тъканта там още да не се е възстановила напълно?

# 603
Възможно ли е толкова бързо да израства сливицата? Абсурдно ми звучи честно казано. По-скоро тъканта там още да не се е възстановила напълно?

От нашият УНГ знам, че ако не е отстранена цялосто, а е оснало малко тъкан се възстановява и се налага нова интервенция.

# 604

От нашият УНГ знам, че ако не е отстранена цялосто, а е оснало малко тъкан се възстановява и се налага нова интервенция.

Така е, но чак за един месец…..

# 605
Тони, няма ли възможност да се потърси консултация за 2ро мнение ори Унг?

Забравих да Ви кажа. Миналата седмица водихме детето на ортопед в Пловдив - д-р Арнаудов. Детето има еластично плоскостълпие -2ра степен. Попутаме дали неговите колеги не са ни предлагали операция, защото им било практика. Бях в шок. Изписа едни сепаратори за плоско стъпало, твърда и равна подметка обувки, една терапия, коятк трябва да правим всяка вечер, тъй като кинезитерапевтите не се занимават с толкова малки деца. След 2 месеца сме пак на преглед, но едното му стъпало е много зле.

# 606
Емилия а вие виждахте ли да има проблем или то се установи на прегледа?

# 607
Емилия а вие виждахте ли да има проблем или то се установи на прегледа?

Проблемът е откакто е проходил и е видим. Първо го заведохме при 3ма ортопеди в Стара Загора , че ни е на 30км от мястото на което живеем. После го водихме при д-р Фурлакис в София. После го водихме 2 пъти при д-р Янакиев в Пловдив. Писледно разбрахме, че д- р Арнаудов е детски ортопед и се занимава със стъпала и го заведохме при него. От Арнаудов съм най-доволна. Детето ми е на 4 години и 9 месеца. Всички с изключение на Арнаудов препоръчаха да ходи само бос и че е много малък за каквото и да е и да се ходи на преглед за наблюдение всяка година. Никой не ни е предлагал операция (явно не сме нацелели такъв ортопед, при който всичко се решава оперативно).

# 608
На едната ми дъщеря краката са по абсолютно същия начин. Но тя се роди с друг проблем и ходим по 2 пъти в годината на ортопед и знаем за плоскостъпието.  Като цяло препоръчват ако няма болки в краката или коленете да се изчака до 7 г. и тогава да се слагат стелките. За операция пък за първи път чувам.

# 609
Каляване го водят... Не знам обаче как да го направя. И двете спят с чували. Вчера се пробвах докато заспя .. еми замръзнах Grinning Но факт, че на студено се спи най-добре. Ние още не пускаме парното.
Това каляване трябва да се практикува от бебе. Скандинавските бебета ги оставят на снега отвън да спят при минусови температури. Аз когато родих въобще не знаех как да го гледам това бебе и го оставях в родилното под отвореният прозорец 🤭 Три дни не бях разбрала, че е отворен..но вкъщи си го затварях защото не мога да спя на отворен. В спалня/детски стаи никога не пускам парно. Иначе в София е толкова мръсен въздуха, че не съм сигурна какъв е смисълът от отворен прозорец (може би по-малкото движение) или близост до Витоша при някои домове.

Аз го практикувам това каляване и мога да кажа, че има ефект. Освен това, винаги сме най-леко облечените, направо ми става лошо, като гледам как се навличат всички ( и децата им )..
Просто трябва да се действа по-смело - разходки зимата на минусови температури, по- ниска температура в помещенията и така..
Аз и без да практикувам такова каляване сме тънко облечени. Зимата няма чорапогащници. Имат бельо от мерино вълна, топли много. Като видя в моловете как ги разкарват бебетата и децата и на мен ми става лошо. После защо са изнервени децата.

# 610
Емилия, не става въпрос за моето дете за третата сливица а за Щефи.

Иначе и аз не навличам детето. Въобще даже. И друг път съм казвала, той е навън без значение какво е времето - само ако вали много силно пропуска. Но той е като баща си, не може да седи в нас. Ходи на футбол и лека атлетика от месец Май. Понякога му писва ама се надявам да не се откаже.

# 611
Хора аз съм притеснена,зажелязвам че синът ми много бързо забравя ..днес го питах за нещо което сме правили вчера със 10 жокера се сети за това нещо ..а е нещо което прави за първи път и беше впечатлен ..и за други неща забелязвам че бе може да се сети ..дали е нормално ?

# 612
Емилия, не става въпрос за моето дете за третата сливица а за Щефи.

Извинявам се, не съм разбрала кого съм цитирала.

# 613
Като дете моите стъпала бяха подобни. Дълги години носих ортопедични стелки по поръчка и проблема се реши. Не помня имена на лекари. Благодарна съм на майка ми че не ми позволяваше да не си ги нося.

Последна редакция: сб, 22 ное 2025, 22:55 от FrozenBubble

# 614
  • shumen
Емилия,да се оправяте скоро.Добре,че си започнала АБ,че да не става по зле.
Щефи,толкова бързо ли?
Тони,дано му харесва и не се отказва.
И ние сме в кюпа.Моето дете се оплака от гърло,носа запушен и хъка.Започнах го с Тайлол и Витамин С.Мен пък гърло ме боли,кихам,подсмърчам и ухото ме боли.Започнах аз Фервекс и Витамин С.

Общи условия

Активация на акаунт