Резултати от микробиология - тема 4

• 6 928
  • 267
  •   1
Отговори
# 255
Момичета, кой вагинален пробиотик ще ми препоръчате след Полижинакс? Без Гинофилус Simple Smile

# 256
То в БГ има 2, които действат или по-скоро действаха. Гинофилус - както се видя, нещо го развалиха. Другият е Лактажин.
Иначе - можеш да погледнеш този:

https://www.amazon.de/-/en/D%C3%96DERLEIN%C2%AE-Vaginal-Capsules … d_rd_i=B0DCW5KT9N

От немския Амазон, моя приятелка с хронични проблеми го ползва и е много доволна. Аз също ще си го поръчам за по-нататък като ми трябва.

# 257
Здравейте! Може ли мнение относно тези резултати от фемофлор плюс? Пуснах го с изразени симптоми на гъбична инфекция, за която беше почти сигурно и тук се потвърждава. Интересуват ме по-скоро другите стойности и бактерии. Благодаря предварително!

# 258
Нещата в сиво обикновено не се лекуват. Хубаво, че имате лактобацили. Кандидата трябва да се лекува.

# 259
Здравейте, момичета. Ще се опитам да бъда възможно най-кратка.
Последните 3 месеца се борех с някаква бактерия + гъбички.
Първа микробиология на 13.11.25, после пак на 09.01.26.
След първата микробиология ме лекуваха с Метронидазол като преди това трябваше да правя душ с Розалгин. След лечението нищо не се промени, само разбрах, че съм направила и гъбички, както се вижда във втората микробиология. Лечението след втората микробиология беше Полижинакс + отново душ с Розалгин преди всяко поставяне на полижинакса. Бях попитала лекаря ми за нещо, което да ми оправи лактобацилите, но той каза “мини първо това лечение и после ще дойдеш пак на преглед”. Казах си ок. През това време сексуалния живот с приятеля ми вече беше мираж. Със или без презерватив, все изпитвах ужасен дискомфорт. На своя глава взех гинофилус и започнах да си слагам, мисля че 5 вечери си слагах по една вечер. Но виждах как течението ми продължава да е странно и се съмнявах, че все още има някаква инфекция. Влязох в този форум и видях част от нещата, които сте писали. Най-много впечатление ми направи, че напълно отричате тези вагинални душове. Реших че ще отида при друг лекар, една жена, при която съм ходила последно преди три години, но съм останала с добри спомени. Разказах й всичко (трябва да спомена също, че съм с ендометриоза и в момента съм на Риеко). Тя реши че е най-добре да пуснем по-разширено изследване (това беше преди броени дни). Днес всички резултати излязоха
Изглежда, че според изследванията всичко е наред, или поне аз така го разбирам?
Още преди резултатите да излязат тя ми предписа Лактобор и тази вечер ще го слагам за 3ти път.
Въпросът ми е - каква може да бъде причината все още да имам някакво странно течение и защо продължавам да изпитвам такъв дискомфорт по време на секс? Може би трябва да продължа по-дълго с Лактобора? Понижените лактобацили ли са причината?
Не знам. Объркана съм. Ще съм много благодарна да споделите мнение.

# 260
Нещата в сиво обикновено не се лекуват. Хубаво, че имате лактобацили. Кандидата трябва да се лекува.
Да, утре е часът ми при АГ и ще изпише лечение за гъбичката. Ще обсъдя с нея и другите показатели, но ми се искаше да чуя и друго мнение. Благодаря!

# 261
Яна,

Според мен резултатът от МБ не е особено достоверен. Личи си, че имаш активна инфекция и нещо не са хванали.
Лечението ти досега е било кошмарно некадърно, а и сегашното не е цветущо.
Според мен - иди да си пуснеш свестни изследвания в НЦЗПБ, защото за мен си с недоизлекувана БВ. И задължително се провери за трихомони, защото това не си го изследвала. Другите неща уж са отрицателни.
И никакви душове повече.

# 262
Благодаря за отговора!

Какви изследвания да си пусна в НЦЗПБ? Трябва гинеколог да ми вземе пак проба и да я занеса там ли?

Също, това Trichomonas vaginalis, което съм изследвала, не са ли трихомони?

Благодаря отново!

# 263
Пусни си МБ + трихомони. Те на PCR не се хващат, тъй че това, че ги пише там, че са отрицателни, нищо не значи.
Там си имат акушерка, която взима пробите, няма смисъл да ходиш на АГ.
Прочети в тази тема, писала съм по-подробно всичко:

https://m.bg-mamma.com/?topic=1801038.195

# 264
За Пловдив Иванчев се споменава като надеждна лаборатория, нали? Аз също съм с впечатлението, че ми излизат различни резултати в различни лаборатории.
София ми малко неудобно, но предвид проблемите, които имам, бих отишла и до там.

# 265
Не мога да кажа от личен опит, но знам, че ако не друго, правят антимикограми.
Другата надеждна в Пловдив е Лина.

# 266
Момичета, вече сйм на ръба на силите си! От три години имам някакви цистиподобни симтпоми, лекувах 1000 пъти гарднерела, плазми и тн.
Последните ми изследвания бяха добри, уви след всеки секс, имам цистоподобни оплаквания. Приятелят ми на всичките последни изследвания излиза отрицателен. Както и аз.Дали не е от лигавицата? Не мога да водя нармален полов живот. 2/3 месеца последно не бяхме правили нищо, сега правихме и бам, пак болки……няма течение, няма сърбеж.

# 267
След много инфекции и лечения лигавицата се скапва много. И се получават такива екстри след секс.
Особено, ако си по-суха.
За всеки случай - пусни си една урина, за да е сигурно, че няма цистит. Защото при секс това много лесно може да стане, чисто механически.
Ако няма нищо - препоръчвам да си направиш един курс с Цикатридина плюс, по една глобула на всеки 3 дни.
Секс - с лубрикант на водна основа. В секс шоповете има много добри, изчистени. След секс - мазане с Бигванеле гел и профилактично си вземи нещо с боровинки и д-маноза.

Общи условия

Активация на акаунт