Защо да не бързаме да се омъжваме.

• 7 569
  • 275
  •   1
Отговори
# 135
Няма жертви тук.
Някакви хора правят кофти избор и след това не им харесва да живеят с последиците. И се започва с прехвърляне на отговорността - то бащата, то майката, то мъжът, бившият, любовникът...

# 136
Няма жертви тук.
Някакви хора правят кофти избор и след това не им харесва да живеят с последиците. И се започва с прехвърляне на отговорността - то бащата, то майката, то мъжът, бившият, любовникът...
Позволявам си да не се съглася. Ще го напиша отново, който няма личен опит с контролиращи родители, трудно ще разбере за какво става дума.

# 137
Жертва е на баща си.
Но можеше и да е по-зле.
Пък тя е достатъчно силна да си започне да си живее живота както иска и с който иска и ето, рискувала и бащата не говори.
То не е голяма загуба, нали казах, трябва да се радва, че отровния човек го няма.

# 138
Някои хора е по-добре да ги отрежеш от живота си, независимо какви ти се водят. Кръвната връзка не прави семейство. Ако няма уважение, разбиране и подкрепа, по-добре да прекъснеш контакт.
Сега, разбира се, идва ред на това тя да осъзнае, че свобода и независимост носят със себе си определени последствия. Когато човек сам прави избор, също така сам носи отговорност. Надявам се да се научи, това е естествена част от порастването.

# 139
Според мен единствената жертва е вече бившият й мъж.
За момиче, което уж е било под постоянен терор от родителите си е живяла доста освободено (цигари, алкохол, мъже, студентство, работа).
Както някой назад писа - "злият баща" явно е виждал спасението на дъщеря си в този брак, ама то като си я влече да прави простотии, никой не може да я спре.

# 140
Добре, тя е лоша, всички други са добри. Тя е злодей, всички други са жертви. Така спокойни ли сте?

# 141
Най-обикновен човек, който не поема отговорност за лошите си решения, а обвинява всички около себе си.
Лошото е за тези наоколо.

# 142
Човек, който не е оставен да порасне.

# 143
Ама да пуши е оставен Joy Ох, чакай, и за пушенето е виновен бащата...

# 144
Живот в периметъра на религиозен фанатик обикновено прави от детето точно жертва.

# 145
Живот в периметъра на религиозен фанатик обикновено прави от детето точно жертва.

Оф хайде пак!
Ако беше фанатик щеше да я прати в манастир, момичешки интернат или за по-сигурно в Сибир.
Тук виждаме една доста свободна жена.
Спрял е да й говори, най-вероятно от срам.

# 146
  • Out of the Mix
На 25 си, каквото и да кажеш на някой мъж, няма да те върне.

Изобщо не е така.
За всеядните баламурници, може би.
Младостта не е гаранция за абсолютно нищо.
Не просто "не връщам", а с много дори и не тръгвам да се занимавам
.

пп. баси тва непушачите....какво правим ако се влюбим в пушач/ка? вземаме си котка?

Всеки си преценява.
Последните ми 3 (три) са непушачки.
Последната ми длъга връзка беше с пушачка.
Предпочитам първия сценарий.
В момента поддържам отношения с прекрасна здравословно живееща и поддържаща се жена, както си трябва - не пуши, не пие, спортува, изглеждаща поне 10 г. по-млада, натурална красавица.
.

Последна редакция: вт, 21 окт 2025, 09:25 от Revoker

# 147
Здравейте🙂
В крайна сметка аз не се имам за жертва, както прецениха някои от читателите тук. Предполагам, че според собствените си преживявания и настроения възприемат написаното по този начин, не ги виня, може да се разпознават в мъжа ми, в баща ми, в по-застарелите колежки, или пък в колегата😀.

Общо взето каквото станало-станало. Баща ми ще се съвземе в някакъв момент и ще осъзнае някои неща. Относно коментарите да алкохол, цигари, мъже - нужно ли е да обяснявам, че винаги е било скрито от родителските тела? В момента само майка ми подозира, че пуша. Някои от вас ще се изненадат, но не ми се извива дим от ушите😀. Така де, това не мисля, че е кардинален въпрос.

Ще оставя темата да се доразвие в каквато посока решите и ще пусна ъпдейт след няколко месеца (моля ви, не правете парични залози по темата, колкото и да сте сигурни в моя неуспех😁).

Хубав ден на всички!

# 148
Дъщерите на религиозните фанатици на обикалят света с гаджета, за цигари, алкохол и заведения да не отваряме дума.

Екстра си е авторката, не е някоя свита и търсеща в себе си причината да "дава зор" за брак на непушещ ранозаспиващ и зиморничав мъж, за когото години по-рано е знаела, че е такъв.

пп - Grinning Харесва ми как обижда потребителите, които я защитават.

# 149
Според мен единствената жертва е вече бившият й мъж.
За момиче, което уж е било под постоянен терор от родителите си е живяла доста освободено (цигари, алкохол, мъже, студентство, работа).
Както някой назад писа - "злият баща" явно е виждал спасението на дъщеря си в този брак, ама то като си я влече да прави простотии, никой не може да я спре.

Ха, да ти имам представата за жертви.
На боклуци и отровни хора викаш жертви Joy
Ама понякога хората се разпознават в нечии черти и ги защитават. Нормално е.

Ама да пуши е оставен Joy Ох, чакай, и за пушенето е виновен бащата...

Що да не пуши.
То с такъв баща как не е почнала да пие Joy
Травмите водят до зависимости.

Общи условия

Активация на акаунт