Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 16 265
  • 874
  •   4
Отговори
# 15
Хаха, и моя мъж говори повече от мен. В един момент просто спирам да го слушам Grinning
Майката на моята майка от 3 години живее при родителите ми. Нямаше как, на 81-2 години е, със здравословни проблеми, и беше в друг град. Много им е трудно с нея. Много е любопитна, много и знае устата... Но нашите налагат граници и двамата. Баща ми е по-строг като човек и като тропне по масата, баба ми се кротва.

# 16
slanchezara, благодаря, добри неща ми написа Simple Smile
По 2 - само да ти кажа, че правихме неща, които тя искаше, и затова се забавих с вратичката, и това го казах, че поради тази причина ще се забави.
По 4 - ами да ама... ми вменяват вина - "Ти ако беше един мъж на място, щеше да направиш еди-какво-си"... Слагат ми на мен модели. И сега съм се подредил да ходя да гледам майсторите какво правят...  Ако откажа да ходя въобще, което ми е най-лесното, ще има и укоряване от майка ѝ и от нея и скандал...
По 5 - доста осъзнаващо ми подейства това, ето затова съм пуснал темата! Това ми провокира замисляне, което ще ми помогне! Благодарности. Има смисъл да пишеш, ето такива гледни точки ми помагат!

ConstructiveDestruction, радвам се, че си ме разбрал. Подобна ситуация имаш ти, но като гледам по-лесно казваш "не". Аз искам да съм винаги добър с всички и ми е по-трудно. Ще препрочета още няколко пъти написаното от теб и ще го ползвам. Провокира също още мислене при мен, което помага.

Иначе да, аз като тръгна - много говоря. Защото по цял ден мълча и пиша. Simple Smile Ама все пак гледам да не съм досаден, понякога не се усещам де... Simple Smile Не за спорове и каране, просто си говоря от тема в тема.

# 17
Не можах да го дочета, обаче не е трябвало да се местите. Тя ако иска да прави семейство с теб ще се съобрази с теб, а няма да купува апартамент с майка си и реално да гради семейство с майка си. Съвсем нормално е да не се чувстваш добре, а и щом тя е тъкмо завършила университет май рано сте се оженили и тъщата ви възприема за деца още. Отделени е най-добре, иначе ще те разведат набързо и те заедно ще гледат детето, надали ще им трябваш, като го имате.

# 18
  • Пловдив
Не можах да го дочета, обаче не е трябвало да се местите. Тя ако иска да прави семейство с теб ще се съобрази с теб, а няма да купува апартамент с майка си и реално да гради семейство с майка си. Съвсем нормално е да не се чувстваш добре, а и щом тя е тъкмо завършила университет май рано сте се оженили и тъщата ви възприема за деца още. Отделени е най-добре, иначе ще те разведат набързо и те заедно ще гледат детето, надали ще им трябваш, като го имате.
И защо неговата професия да е по-важна от нейната?!?! Защо в патриархалното българско общество се очаква жената да се съобразява с мъжа, а?

# 19
А ти какво правиш в целия тоя цирк освен да седиш като фикус и да мълчиш?
Все едно си някаква безгласна буква, която разнасят от точка А до точка Б.
Не си алфа, никога не си и бил.
Майка й вероятно смята, че си се оженил за нея заради парите й и за това демонстративно е купила апартамент само за дъщеря си, за да ти даде звучен шамар и да ти напомни къде ти е мястото.
Още мълчи - после жена ти ще си хареса някой колега (като в съседната тема) и ти ще си вън от картинката.

# 20
Най-много ми харесва как щом тъщата на лирическия герой не давала пари за неговата кола ѝ се тросва "Тихо!", пък когато тя с нейни пари купува, ремонтира и обзавежда апатратамент, задължително трябва да се съобрази с него.

# 21
И защо неговата професия да е по-важна от нейната?!?! Защо в патриархалното българско общество се очаква жената да се съобразява с мъжа, а?
Не става дума за професия, а за това, че той не се чувства добре там и го е заявил още в началото. Няма как да насилиш някого да живее в определен град, ако не се чувства добре. Ако ще правиш семейство с него би трябвало да ти пука и да се съобразиш с това,  и като цяло да избереш него, а не майка си. А от малкото прочетено звучи, че нейният партньор е майката, а не той.

# 22
  • Пловдив
Е и тя ясно е заявила, че иска определено професионално развитие, което явно не може да получи, където живее той. От къде накъде той е по-важния във връзката?!

# 23
Тъщата не ми се струва да се меси нарочно. Дава непоискан акъл като повечето родители и по-възрастни хора.

Доколкото разбирам имаш собствен апартамент, но си се издразнил, че родителите на жена ти са помогнали и тя да си има. На квартира да сте живяли… сакън да не е обезпечена със собствено жилище. Иначе казваш, че като си купуваш нещо “лично” жена ти ти се месила…
Прилагаш двойни стандарти отвсякъде и жена ти го вижда. Слуша роднините си, защото уважава мнението им повече, не защото те умишлено искат да ви развалят връзката. Ще ти кажа една тайна - респект се печели, не ти се полага.

# 24
Е и тя ясно е заявила, че иска определено професионално развитие, което явно не може да получи, където живее той. От къде накъде той е по-важния във връзката?!
Надали в по-малкия град ще може да получи и само там определно кариерно развитие. Нещата са много ясни, само че авторът късно се е усетил. И какво изобщо значи майка й не й позволи да вземе фамилията, ми то е смешно да не можеш да решаваш ти. И този апартамент, ако се купува от тъщата е ясно, че е нейн и тя казва, затова не се живее в такъв имот и не се местиш в такъв имот и изобщо в града, в който живее тя. На мен ми звучи като много властна и контролираща майка, затова и дъщерята девица, и е успяла да ги премести и апартамент да купи. Мисля, че ако не се върнат в другия град, където са живели първоначално ще се разведат, но авторе гледай да не забременее, защото тогава ще видиш как ще измислят още доводи, че е добре да останете там и тъщата всеки ден да идва.
И със сигурност това как някой се чувства в ежедневието е по-важно от работата, независимо на кой от партньорите. Той е казал преди брака, че не желае да се мести, после е направил компромис, и е видял, че е бил прав да не иска да живее там. Човек като се жени избира партньора си, не майка си, да гради бъдеще. Ако беше жена щяхте да й кажете сакън да отиваш там да живееш.

# 25
  • Пловдив
Цитат
Мисля си, че на моменти (най-вече когато е в комуникация с майка си) се опитва да копира техния модел на поведение в тяхното семейство. А той е, накратко: баща ѝ се е предал, не взима отношение по нищо. Майката командва и решава всичко. Баща ѝ изпълнява. Ако се противи - агресия

Стига мисли..............вземи прочети какво си написал. Ти  казваш истината за вашите отношения , обаче не искаш да приемеш ,че е истина.

Или постави границите на всичко и бъди готов за всякакво развитие  или си понеси съдбата ..........

# 26
По принцип има професии, които вървят с разпределение, поне в началния етап на кариерата. Тогава двойката прави избор дали да бъде заедно всекидневно или да живеят отделно в работните дни.

В края на краищата, който не е ОК с професията на партньора си, има избор.

# 27
  • София
Ама, бъди мързелив, не е твоя апартамент.
По-далече от такива семейни кооперации. Ако искат да се сърдят.

Аз съм бягала, като дявол от тамян и от позицията на времето, никой гък не смее да ми каже.

С жена си си говорил, но за мен тия семейни констелации не ти се удават. Откажи се сега и приеми жена си такава, каквато е. Разбира се, манипулации позвовявай, докато те умиляват. По -едри твърдо не.
И не позволявай да те погълнат, зад прагът ви сте ти и тя. Останалите оставяй пред вратата.

# 28
  • Пловдив
Надали в по-малкия град ще може да получи и само там определно кариерно развитие. Нещата са много ясни, само че авторът късно се е усетил. И какво изобщо значи майка й не й позволи да вземе фамилията, ми то е смешно да не можеш да решаваш ти. И този апартамент, ако се купува от тъщата е ясно, че е нейн и тя казва, затова не се живее в такъв имот и не се местиш в такъв имот и изобщо в града, в който живее тя. На мен ми звучи като много властна и контролираща майка, затова и дъщерята девица, и е успяла да ги премести и апартамент да купи. Мисля, че ако не се върнат в другия град, където са живели първоначално ще се разведат, но авторе гледай да не забременее, защото тогава ще видиш как ще измислят още доводи, че е добре да останете там и тъщата всеки ден да идва.
И със сигурност това как някой се чувства в ежедневието е по-важно от работата, независимо на кой от партньорите. Той е казал преди брака, че не желае да се мести, после е направил компромис, и е видял, че е бил прав да не иска да живее там. Човек като се жени избира партньора си, не майка си, да гради бъдеще. Ако беше жена щяхте да й кажете сакън да отиваш там да живееш.
Не, не, конкретно - защо неговата професия и неговия избор къде да живеят и как се чувства да са по-важни от това как се чувства тя? Очевидно тя иска другия град, не неговия роден.

За фамилията казах - аз не съм взела фамилия, нито с тире, никак и горещо подкрепям да не се взима. Той казва, че майка и я е накарала, може да е така, може това да е оправдание за пред него.

А ако жената е лекар например специалност в малък град просто няма как да вземе. По никакъв начин. И колкото и да е нещастен автора от живот в друг град мърдане няма.

# 29
Аз това съм го забравил ама не баш 😄 Навирам и го в лицето всеки път като се скараме 😆 толкова бисери в една тема, евала!

Спокойно може да се прекръсти темата на “Как да манипулирам по-успешно жена ми? Помощ!”

Общи условия

Активация на акаунт