Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 26 306
  • 1 547
  •   15
Отговори
# 1 530
Човек, който има 2 500 лв., с които да избута месеца, и ги опуква за халати, определено има генерална грешка в базовите настройки. Няма смисъл от оправдания с хипотетичната тъща.

При реалните хора една такава липса - в случая на преценка за финансите, - никога не върви сама, а е само част от айсберг от деструктивен модел на поведение. Но това е при реалните хора, както казах.

# 1 531
  • Далечният изток
Сексът е бил - тя иска, той не може да ѝ насмогне. Тя била много сексуална, щото нещо травмите там в миналото според психоанализите на мъжа ѝ...

Положението е майка плаче, грамофон свири...

# 1 532
Да, имаше там някакви обвинения, че го карала да правят секс, а той смятал, че е твърде много. Трагедия до трагедия.

# 1 533
Абе аз не знам той 8500 ли изкарва, или 2500, или 1500 лв, ама ние с ММ сме били със супер ниски доходи - той асистент, аз студентка с ипотека, местене и не сме стигали до там чак да няма какво да ядем и в супера да се чудим кой ще плати. Човек с някакво мислене ще се сети първо да сметне жилище, кредит, сметки и храна, и после глезотии пък, ако тоя месец няма за покривка от Икеа, ще я вземе следващия, или ако види, че и следващите месеци не става, ще мине на Виденов. Ама и девойката ще се сети, че ако този месец е платил Х пари над нормалното за еди какви си капарота, бензин и прочие, може да купи 2 тарелки пържоли, картофи и грах поне. Положението е хвани единия, удари другия. Реално добре са се намерили. Жалко, че не им е провървяло. Grinning

# 1 534
А как така тъщата ще избира къде да ходят на сватбено пътешествие, тя ли го е платила? А относно това, че той поел 80.на сто от разходите за сватбата, аз знам, че всеки си поема неговата част , тоест за хората които е поканил .
Автора не каза обаче защо не е ходил заедно с жена си в първия град и тя е ревнувала.
И на мен мъжът ми, при това младоженец, ако всяка седмица иска  да ходи сам в друг град без мен,  при това където са моите родители, ще си помисля нещо .

# 1 535
  • Пловдив
Ехоо..... някъде забравихте ли, че лично той написа ,че е платил 80 % от сватбата. Нали са живяли с таз бамбина , има ли са меден месец. Спеставянията му са заминали. ........ Колко пък да е имал .......милион?
Извинявай, ама ай стига глупости. Сватбите горе-долу се изплащат. Всеки от нас, тръгнал на сватба, си смята "абе горе-долу толкова е куверта, за мен и милото прави 2 х, и да има за младоженците нещо отгоре".

# 1 536
  • Пловдив
Ехоо..... някъде забравихте ли, че лично той написа ,че е платил 80 % от сватбата. Нали са живяли с таз бамбина , има ли са меден месец. Спеставянията му са заминали. ........ Колко пък да е имал .......милион?
Извинявай, ама ай стига глупости. Сватбите горе-долу се изплащат. Всеки от нас, тръгнал на сватба, си смята "абе горе-долу толкова е куверта, за мен и милото прави 2 х, и да има за младоженците нещо отгоре".

80 + 20 = 100 / 2 = 2 х 50 ......🙄

Като сметката на мацката преди брака. Моите пари + неговите пари = Нашите пари
Моите разходи = Нашите разходи
Неговите разходи = Да се оправя ( той взима повече)

# 1 537
В последните 2 години бях на на 7-8 сватби на близки приятели и установих, че сватбата се изплаща не повече от половината. Да, хората си покриват куверта горе-долу (не всички), но това е само половината разход от цялата дандания.

# 1 538
  • София
Аз не мога да разбера защо авторът се изхвърля с всякакви плащания, а в същото време реве за разумна инвестиция на жена му. Спестяванията отишли за сватбата, заплатата отишла за кърпи (е, и някакви негови си разходи, споменати мимоходом, включително вноската по неговия апартамент Wink). Видимо нито може да си разпределя правилно бюджета, нито да поставя граници. Интересно ми е жена му знаела ли е колко взима и колко харчи общо той, защото тук излезе, че едва ли не тя трябва да му смята парите и да е готова с картата да плати, когато чукне нулата. И накрая тъщата го учи да прави бюджет. Не съм учудена, че хората са искали да подсигурят дъщеря си в тази ситуация.

А как се женят двама човека без да са наясно от кой какво се очаква финансово, кое е лично и кое е общо? Авторът взима голяма заплати, харчи си за негови неща - няма лошо, разполага - харчи. Обаче харчи и за някакви общи неща, но вместо работата да е имал - дал, вътрешно недоволства, че половинката не се включва достатъчно по неговите стандарти. Имало ли е някога разговор какво се очаква от нея и какво той ще покрива? Или само някакви неизказани очаквания и скрито недоволство? Ако не умее да планира самостоятелно и с половинката си перо финанси, ще си има сериозни проблеми с всяка една жена, не само с шашавите, ако приемем, че бившата вече е такава.

# 1 539
  • Пловдив
В последните 2 години бях на на 7-8 сватби на близки приятели и установих, че сватбата се изплаща не повече от половината. Да, хората си покриват куверта горе-долу (не всички), но това е само половината разход от цялата дандания.
Основния разход е куверта. Булчински рокли има за всеки джоб, мъжки костюми също. Скоро имах младеж с бал, та знам колко струва да се облече мъж от-до. Фотограф, видео, диджей, ритуал в ритуалната зала, украса с цветя - евентуално украса. И друго не се сещам. И да, има един милион изгъзици, които може да се купят покрай една сватба, но от които няма никаква нужда.

# 1 540
Аз останах с впечатлението, че той е опечален и обиден от отношението ѝ. Че тя не е оценила неговото такова към нея и ситуацията. И е прав. Момата се държи като пикла, която смята, че заради любовта той трябва да е готов на всичко.
Малко ми бие на тези провинциални булки дето мамчетата ги учат – маме, той трябва да ти осигури всичко, длъжен е щом си му жена,  научи си го, дръж го на каишка, да не се отпуска много.
Той написа, че не са му проблем плащанията или парите, а е огорчен от липсата на уважение.
И е прав.

# 1 541
  • Пловдив
Ай ся, провинциални. Той зер голям непровинциалист.

# 1 542
Нямам против провинцията, аз самата съм родена в провинциален град. Но имам против манталитета там, да. Често той е точно такъв – дребнав и пресметлив и към мъжа се отнасят като към потенциален ходещ банкомат, който да носи на мамината принцеса от пиле мляко. И тя да го дои и мачка.

# 1 543
Няма как да не са проблем плащанията, когато човек няма пари до заплата.
Самият казус - изхарчих всичко и я поставих пред свършен факт, за да я тествам - звучи неуравновесено.

# 1 544
  • София
За непоискано добро не се търсят компенсации. Авторът сам се бута навсякъде с портмонето и според мен не е случайно, че са му отрязали напъните да плаща плочки и ремонти на тъй омразния апартамент на съпругата. Видяли си, че неговата "щедрост" си има съвсем реална цена. Ако бяха толкова алчни, щяха да го оставят и това да плати. Но като го знаят какви претенции има, хич не са му искали парите.

Общи условия

Активация на акаунт