Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 20 950
  • 1 138
  •   5
Отговори
# 360
Какъвто и да е мъжът, майката на съпругата  не може и  не е редно да го замества.

Така е, но точно този мъж няма капацитет да отстои позицията си и да помогне на жената да пререже пъпната връв с майка си. Това изисква определено ниво на зрялост и самочувствие, каквито авторът няма.

Още в първото си мнение казах - пропуснал е момента да се заяви като мъж и глава на семейство. Вече е твърде късно. Влязъл е в чуждия филм, а оттам изходите са само два - или излиза сам, или остава и го играе по техните правила.

Доколкото чрез темата го "опознах", ще остане, и ще се превърне в копие на безгласния си тъст. Ще мърмори, но ще изпълнява. Жена му и тъщата ще се научат да пропускат покрай ушите си малките му бунтове, както правят и сега, и така до края на света Smiley Сякаш не познавате такива семейства Smiley

# 361
Бая кофти квалификации имаше от ЛГ за тъстовете, бях цитирала назад. Този сюжет далеч не е "интелигентен и възпитан, попаднал на селяци".

# 362
Разбирам, че ви прави лошо впечатление авторът въобще да говори за пари, понеже той трябва да плаща всичко, да не иска пари от жена си, нейните пари тя да си ги прави каквото си иска и да не и се сърди като го обижда, обаче да ви кажа, в живота рядко става така.

Какво имаме по същество - човек с добра заплата и хубава работа, която му позволява мобилност, притежаващ жилище още преди да  срещне жената, което няма проблем да изплаща.
От другата страна - току що завършила жена, която тепърва трябва да поработи няколко години за стаж,  може да стане добар специалист, може и не, но в момента се нуждае от финансова подкрепа, тъй като половината от малките си доходи е затворила в ипотека за апартамент, в който не се предвижда да живее.

Това е доста голяма неравнопоставеност и отношението на мъжа трябва да се  цени, вместо да го тъпчат.Ако вземе да избяга ще ги постави в твърде кофти положение.

# 363
Абе, колко да му е скъпа колата, излагате се. Взел си е някое БМВ на старо за престиж и "лукс" и се чуди какво да прави, като се развали. Чак 2 дни анализира в кой сервиз да го закара.

# 364
В смисъл, тя е някаква голтачка и трябва да кротува ли, как?

Смисъл може да си позволи да плаща ипотека и да кара скъпа кола, плюс да покрива нейния масраф.

За голтачки ти говориш, не аз.
Не, не, аз искам да знам според теб тя какво трябва да прави. Той пита защо тя, вместо да дава на него парите си, дава за ипотека за личен апартамент. Интересно ми е да знам защо според теб тя не трябва да има жилище и свои пари, освен че явно я смяташ за голтачка без пари и без кола и затова да мълчи. Точно твоето мнение искам да знам защо е такова.

# 365
  • София
Официален сервиз не предполага БМВ на 25 години.
Не проектирайте собствените си усещания върху други.

# 366
Това е доста голяма неравнопоставеност и отношението на мъжа трябва да се  цени, вместо да го тъпчат.Ако вземе да избяга ще ги постави в твърде кофти положение.

Е, то много може да се каже за мъжете, които избират за партньорки жени в подобна "неравнопоставеност". Точно, за да ги "ценят". Дълга тема, за друг вид дефицити.

# 367
  • Далечният изток
Ама защо трябва да бяга?! Защото не може да си тръгне с достойнство ли?

# 368

Смисъл може да си позволи да плаща ипотека и да кара скъпа кола, плюс да покрива нейния масраф.

Не, не, аз искам да знам според теб тя какво трябва да прави. Той пита защо тя, вместо да дава на него парите си, дава за ипотека за личен апартамент. Интересно ми е да знам защо според теб тя не трябва да има жилище и свои пари, освен че явно я смяташ за голтачка без пари и без кола и затова да мълчи. Точно твоето мнение искам да знам защо е такова.

Ами, например, защото няма да живеят в това жилище и на практика купува апартамент на родителите си. В едно семейство дори личните придобивки трябва да са справедливо разпределени и да  гарантират сигурност и за двамата, както заедно, така и поотделно, но в случая хич не изглежда така.

Това е все едно мъжът да  изплаща ипотека  за жилище в град, в който сте се разбрали, че няма да живеете, за да живее в него свекървата. Познай...

Ама защо трябва да бяга?! Защото не може да си тръгне с достойнство ли?

Ми според мен не може. Достойнството му е отдавна заминало в момента, в който жена му му е обяснила, че не е мъж. Той чувства, че това не е справедливо, но вместо да им тегли една майна се напъва да стане лош...
Кауза пердута, общо взето.

Но и показно, как има глупави жени, скапващи си семейството под давление на лоши съвети от майките си. И също така, илюстрация на безброй вицове за тъщи.

Последна редакция: пт, 24 окт 2025, 12:11 от Iris04

# 369
Ирис, не е все едно. Той през цялото време говори, че тя не дава, от което той изкарва, че е лично ощетен. Няма как да е лично ощетен с неговия доход и имане, в което жената пръст няма въобще.

Пари не дава, не му ги и искат, да напомня.
Ремонт не прави.
Дребни поправки не върши.
Наем не плаща.
Материално той няма да загуби нищо, ако сега стане и си тръгне. Психически би трябвало да грейне, че се е отървал от простаците.  

Проблемът е, че ще се върне в оригиналния си град сам и там ще го спукат от подигравки и одумване. Той това иска да избегне. Да не се върне там, където всички го знаят що за стока е, в ролята на загубеняка.

# 370
  • София

Ако обичаш мисли в главата и думи в устата не ми слагай.

Тя трябва да обсъди решенията с мъжа си, спокойно да преценят и изберат апартамент, кое е най-добре спрямо техните възможности и заетост, кое колко би струвало и кой как ще поема и плаща.
Той не е против тя да има апартамент, против е, че го правят страна по решение, което той не е одобрил.
Още повече, предложил и е имуществена раздилност, за да е сигурна, че си е изцяло за нея.

Искам да ми цитираш, къде е казал, че тя трябва да дава на него парите си.

# 371

Еми да избяга, така както е описал нещата си е за бягане работата...Ама не бърза нещо да бяга и се чудя защо. Може да я обича, но някак не си представям мъж, който обича жена си да говори за нея така снизходително-осъдително:

Цитат
Тези пъти, в които тя е сгрешила, вече са 4-5 откакто сме заедно, вече сякаш започва да се научава, че не винаги е права и че понякога трябва да послуша мен.

# 372
Лесно. Той може да си го позволи, тя не.

И защо не може да си го позволи? Явно може, щом са й дали ипотека и си я плаща.

# 373
Той повтаря в темата, че нейните пари отиват за неща, с които той не е съгласен, вместо в семейния бюджет.
Хайде кажете вие, майка ви, баба ви, ако някой ви каже защо си купувате апартамент, вместо да му дадете парите си, как ще реагирате. Дотука само философстване на празни ясли.

# 374
Най-странното в тази тема е, как се мерят нещата по различен начин. Неговите пари са негови - той може да си плаща неговата ипотека, може да си кара неговата кола, обаче - нейните пари трябва да са общи и тя не може да има собствен апартамент?

Общи условия

Активация на акаунт