Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 21 396
  • 1 163
  •   9
Отговори
# 345
Но някак така е представил нещата пред тази жена, че тя да се почувства достатъчно несигурна, че да задейства цялата сделка за закупуване на апартамент за себе си.

100% е така. Аз написах вече, че ако жена му направи една тема, със сигурност ще има какво друго да разкаже, освен колко е добър и съобразителен горкият отстъпчив човечец...

# 346
Цитат
Моят апартамент е купен години преди да се познаваме и си го плащам от тогава лично аз.

Не само преди брака .............автора си е купил имота още преди да знае за съществуването на мацката.

Четене с разбиране ........2ри клас мисля.
Четем с разбиране и се чудим защо той може да има личен апартамент преди брака, но нейният непременно трябва да е или в брака и общ, или да го няма изобщо Simple Smile

# 347
Разгеле....разбра се  ,че проблема не е в апартамента и сметките
Разбира се, че не е.
Проблемът е, че той иска да командва, но нещо не му се получава. Какъв е този зор той да избира плочки и боя за апартамент, в който ще живеят тъстовете.
И според мен явно тази жена му е доста над нивото, за това и гледа да не я изпусне, ама ако може, само той да командва парада, да й помогнел да порасне...
Е, не става така. Да си беше взел бедна и гладна продавачка, че да си я командва.
Бил той да не се купува този апартамент... Че него кой го пита - първоначалната вноска и ремонта от тъстовете, те ще доизплатят апартамента...ама той се натиска той да ръководи ремонта, по негов вкус, и даже той да плати половината разходи по майстори...ама ако може да му прехвърлят и на него половината апартамент, че как така жена му ще ощетява семейния му бюджет, като се дава половината заплата за ипотека.
Ей това най го боли автора, че иска половината от този апартамент, за това и толкова се натиска да избира материали и да плаща на майстори.

Последна редакция: пт, 24 окт 2025, 12:33 от Прекрасная Василиса

# 348
  • Пловдив
Цитат
Четем с разбиране и се чудим защо той може да има личен апартамент преди брака, но нейният непременно трябва да е или в брака и общ, или да го няма изобщо

Защото  апартамента не е причината за тази тема.
 Отношение , държание , уважение , апартамент , вратичка на шкафа , обиди , унижения , компромиси , властна тъща , лоша жена ........................са основните неща. Ама се хванахте за този апартамент и го мятате като някакъв чаршаф една камара страници.
iris Много добре описа ситуацията ама ....................

# 349
Ето ти отношението - той иска тя да няма свое жилище, иска тя да не плаща ипотека извън неговата, иска тя да си дава цялата заплата, за да може той лично да спестява и инвестира, иска тя да не контактува с родителите си, иска роднините ù да не поправят неща, които той не поправя, иска да започнат да му се молят за пари.
Чети и осмисляй.

# 350
Да бе, не е причината, за това всеки пост на автора е свързан с пари хахаха понеже изоооообщо не го интересуват тези неща.

# 351
Скрит текст:
Разгеле....разбра се  ,че проблема не е в апартамента и сметките
Разбира се, че не е.
Проблемът е, че той иска да командва, но нещо не му се получава. Какъв е този зор той да избира плочки и боя за апартамент, в който ще живеят тъстовете.
Скрит текст:
И според мен явно тази жена му е доста над нивото, за това и гледа да не я изпустне, ама ако може, само той да командва парада, да й помогнел да порасне...
Е, не става така. Да си беше взел бедна и гладна продавачка, че да си я командва.

Еми защото му искат участието, без да му искат мнението. Както и да е, той разбра за апартамента и тъкмо три пъти го каза, че вече само ще носи и мъкне, ако го накарат, без да си отваря устата по същество.

Само че колкото и да е интелигентна и учена жената и липсва основното - осъзнаването, че щом се е омъжила, се предполага да гради семейството си с мъж, а не с мама. Приключва се с  търсене на мама при авария с колата, както и по всички други въпроси, време е да се порасне.
В противен случай се получава това, което гледаме в темата със свекървите, но с обратен знак.

Мъжът може да е смотан, бавно да мисли и действа, да е обстоятелствен и досаден, но това е нейният избор за съпруг, а не бездушен придатък към конфигурацията с мама, колкото да има там мъж.
Много малко хора обърнаха внимание, на казаното от автора по отношение на бащата на жена му, който е мъж под чехъл и подозренията, че жена му е била малтретирана като дете и приучена да търси одобрението на майка си. Това ми звучи крайно вероятно, предвид факта, че авторът е склонен да обмисля, разсъждава и наблюдава.

Какъвто и да е мъжът, майката на съпругата  не може и  не е редно да го замества.

# 352
Това са хипотези, които се промъкват между постоянно, постоянно повтаряните оплаквания, че тя според него не участва материално и финансово в достатъчна степен, защото …прави същото, което и той, но с много по-малко пари от него. Е как на него му е позволено да отклонява пари и усилия от семейството и да не си мръдва пръста, а на нея не е позволено?

# 353
Това са хипотези, които се промъкват между постоянно, постоянно повтаряните оплаквания, че тя според него не участва материално и финансово в достатъчна степен, защото …прави същото, което и той, но с много по-малко пари от него. Е как на него му е позволено да отклонява пари и усилия от семейството и да не си мръдва пръста, а на нея не е позволено?

Така е. Показва какъв сметкаджия е всъщност.

# 354
Лошото отношение е предмет на темата, но примерите, които авторът дава за лошо отношение към него са ми малко съмнителни.

Това за апартамента беше представено като "ето, виждате ли как ми нямат доверие и как се отнасят към мен, взеха този апартамент преди сватбата, за да е само на нейно име". Еми - неподходящ пример. Това не би трябвало да го обижда, но го изтъква като лошо отношение и бъркане в тяхната работа. Не забелязва, че съпругата няма как да бъде "насилена" да мине галимацията с взимането на кредит и ходенето при нотариус, ако поне малко не го искаше. Ако има някакъв проблем, то е, че няма никакъв авторитет пред жена си и няма как да отсъдим ние дали с право го е изгубил или е наистина несправедливо подбутван. От стила на писане и аргументиране си правим изводи, че по-скоро логично се е стигнало до това да командарят.

Отделно ми е смешен този израз:
Цитат
Ако сте стигнали до тук, имам нужда от конкретни механизми за порастване за моята жена

То ако ставало с механизми, препоръчани от половинката...

# 355
  • София
Лесно. Той може да си го позволи, тя не.

# 356
В смисъл, тя е някаква голтачка и трябва да кротува ли, как?

# 357
  • Далечният изток
Скрит текст:
Принципно е добре, че жената си е взела апартамент, в случаите, когато жилището е на името на мъжа, придобито преди брака, независимо с ипотека, или без, обикновено съветваме жените да се погрижат за свой имот.

Обаче цялостното отношение е лошо и не само по отношение на тоя апартамент - там, да кажем,  е ясно, че ще се обавежда и маже с  предимство от жената и близките и, които се предвижда да живеят в него. Само че съществува едно игнориране на мнението, разправии и дори обиди към мъжа, като същевременно от него се изисква нещо си, но така, както са решили те.
Всичко това  говори за неуважение и поставяне на  родителите - майката в случая,  на преден план, като по-голям фактор в живота на дъщерята, отколкото мъжа и. Така семейството няма да просъществува.
Ами този интелигентен, умен, разбран и добър възрастен мъж на 30+ защо не може да се защити, ами стои да го обиждат без да взема никакви мерки, стои да го командват в кой сервиз да си закара колата и изпълнява, стои да го навикват защо не слага чувал в коша за боклук, стои да му казват, че за нищо не става.... Стои бе, стои. Стои там и философства. Ми айде малко по-мъжки действия де...

# 358
Силно подозирам, че тя може да си го позволи, затова го прави. Вярно, с помощта на родителите, ама не зависи от автора. Те него не го бръснат за слива, той се натиска и слухти по телефона. Ако авторът рече утре да си вземе шапката и гащите, да се изнесе от бабиното студио към оригиналния си град, жената нито ще остане с неизплащани вноски, нито ще остане гладна и без дамски превръзки. Даже може да открие, че 100% сама да издържа само себе си, ѝ е по-евтино, отколкото да дава 30% от общия бюджет с тая стипца, която по цял ден не излиза от бабиното студио и харчи ток, отопление и яде като мъж.

# 359
  • София
В смисъл, тя е някаква голтачка и трябва да кротува ли, как?

Смисъл може да си позволи да плаща ипотека и да кара скъпа кола, плюс да покрива нейния масраф.

За голтачки ти говориш, не аз.

Общи условия

Активация на акаунт