Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 17 485
  • 930
  •   2
Отговори
# 825
Авторе, има някаква много голяма грешка в изборите ти.
Според мен, има причина до такава степен да не преценяваш хората - извинявай за искреността ми.
Първата е била мързелана и откровено те е използвала, за да я отглеждаш. Сума пари си потрошил, вместо да си оправиш апартамента.
Втората - не знам как да я определя, злобарка или истеричкз. От любов как така на магия се стигна до "умри, куче"? Това е съвсем психопатско от нейна страна.
Ти самият как си го обясняваш?
Ако не разбереш себе си, не виждам и как ще се коригираш.
Няма нужда от извинение, съгласен съм с това - и други хора са ми го казвали. Аз от добро, от да помогна, и накрая пак разочарован. Втората - някаква истерия има. Някой наскоро ми каза, че ѝ е прекалено хубаво за да е истина и преживява раздялата преди да се случи и затова агресира. Е, случи се... Но ние реално проблеми нямаме. Нали говорим си - ремонт тук, ремонт там. Аз съм недоволен от някои работи, но не я бия, казвам да умре и т.н. Чувствам се освободен...

Пълни глупости. Не слушай хора, които ти казват неща, лишени от всякаква логика, които обаче ти се харесват, защото те ласкаят. Слушай ни нас Simple Smile
Както повечето хора, явно и ти се смяташ за добър човек, но да си добър не е еквивалентно на това да се оставяш да ти се качват на главата. Последното по-често  се обяснява със слабост на характера, неумение да отстояваш желанията си, плахост, мудност и колебливост. Затова като кажат за някого, че е много добър човек, обикновено нямат предвид, че прави добрини, а че е смотан, един вид евфемизъм на мухльо, който се оставя жена му да на го навиква, шефовете да го юркат,  а той е кротък, на мравката път прави и не може да се опълчи, все дава нови и нови шансове. Затова не се радвай много всички като ти повтарят колко си добър.  

Съсредоточи се да приключиш несполучливия си брак и избирай вече по други критерии, като искаш партньорка, търси такава, а не да пишеш в социалните мрежи на току що завършили студентки.

# 826
Цитат
Ами на 40+ да се занимаваш с жени с деца, защото били по-малко претенциозни от момите и единствено те се съгласяват да ти обърнат внимание, ама за малко, това не говори ли, че това хубаво не е толкова хубаво, щом и малко претенциозните не могат да оценят този бисер сред свинете, а все намират по-хубаво, всичките и то.

Какче , кажи честно къде те стяга шапката. Ще се прежалим, пък дано после разцъфнеш. Току виж си излезнала и от батака дето те е наврял живота Wink

Сигурна съм, че ще се прежалиш с всяка, която то обърне малко повече от виртуално внимание. Не е сигурно, че съм ти кака, сигурното е обаче, че никоя не се е задържала с тебе, барем да се оплаче, че сте Х години заедно и имате проблеми. Почват да бягат, бате, е положението, към по-добри те опции, които ги чакат зад ъгъла.

# 827
  • край голямата локва
Sun2000 за теб май важи ,, чукча е писател не е читател..,,
Остави че не правиш разлика между често и винаги, и между възможно е и така е, ами и разсъждаваш някак по- детски, инфантилно. Аз все пак съм на над 50 години и е някак смешно да влизам подобен разяснителен диалог. Та спирам. Но последно и съвсем добронамерено, ако ти искаш да имаш успех с жените, дребнавостта и вкопчването в зрънце от нещо , разтегляйки го като локум до безкрайност е голям червена лампа..

# 828
Сън, коя и как те нарани толкова много, че скачаш срещу всички жени толкова ожесточено ? Не те нападам, да уточня, но по този начин разсъждава само предаден и наранен човек.

# 829
  • Пловдив
Сън, коя и как те нарани толкова много, че скачаш срещу всички жени толкова ожесточено ? Не те нападам, да уточня, но по този начин разсъждава само предаден и наранен човек.

Израснах. Някъде там в живота назад делях хората на - Жените са прекрасни , мъжете са боклуци.  Наистина вярвах там във всяка една мантра дето е разпространена. Но към днешна дата разбрах ,че мъжете и жените са равни и никой не трябва да бъде унижаван , мачкан , бит без значение от какъв пол е. Това е единственото , което защитавам в тази история.  Не скачам срещу жени , скачам срещу презумцията " мъж е , значи е виновен , той права няма"

А тази история е точно това , жалкото е ,че повечето успяха да видят само апартаменти , градове, вратички , билети за кино,пари и нито дума за човек.(мъж). Опита учи.

# 830
Сън, стига с тая мизогиния.
Тук основният проблем е, че шамарът се намеси много по-напред в историята и за това много жени скочиха.
Ако вярно жената е ненормална да подава молба за развод, но тук знаем само едната гледна точка.
После се оказа, че "добрият мъж" е стиснат женомразец.
Е как да му повярвам и да го защитя?!

# 831
  • Далечният изток
А вече делиш хората на мъжете са прекрасни, жените са боклуци....

Ай стига вече с това, че имаме очи (и уши) само за апартаментите, парите и вратичката на шкафа. Не, това Е човекът - авторът. Той ги разказва тези ситуации, в неговия живот са. Част от самия него, той го живее в реалността това. Неговото отношение към всички тези неща, които му се случват - това е той - реакции, отношение, действия/бездействия. Зрели, видели, живели хора сме, не сме някакви заблудени дечица, дето буквално да приемаме каквото ни се каже.
Да стоим тук и да му се възхищаваме колко е добър само защото не е отвърнал на шамара с шамар, и да го заливаме с ласкателства като братовчеда на комшията и на шуренайката зълвиния син, няма да му помогне. Няколко пъти му се каза да се отдели от всеки и всички, да седне, да анализира, щото нали той голям анализатор - да анализира действителното си положение и да мисли как се вижда в него и как иска да продължи. За тази цел обаче е нужно да имаш малко по-различни качества, които на автора му липсват така като гледам, но все пак да пробва.

# 832
  • София
Сън, не съм съгласна - тук многократно се дадоха съвети на автора какво да прави преди шамарите и заплахите. От това да постави граници, да говори с жена си, да говори с тъщата, през това да си иде в град 1 (несвързано с ремонтите). Не мисля, че някъде прочетох някоя жена да му каже "абе, стой там да се биете и колите". И отделно, авторът прекалено много наблегна на битовизмите, градовете, кината, заплатите и т.н. - предполагам, че ако в темата бяхме прочели повече за грижа, привързаност, компромиси, а не за превъзпитание, ултиматуми, инфантилност и дребни сметки, едва ли някой щеше да се захване за апартаментите и киното.

# 833
Сън, не съм съгласна - тук многократно се дадоха съвети на автора какво да прави преди шамарите и заплахите. От това да постави граници, да говори с жена си, да говори с тъщата, през това да си иде в град 1 (несвързано с ремонтите). Не мисля, че някъде прочетох някоя жена да му каже "абе, стой там да се биете и колите". И отделно, авторът прекалено много наблегна на битовизмите, градовете, кината, заплатите и т.н. - предполагам, че ако в темата бяхме прочели повече за грижа, привързаност, компромиси, а не за превъзпитание, ултиматуми, инфантилност и дребни сметки, едва ли някой щеше да се захване за апартаментите и киното.

Точно. Тук любов няма - само тънки сметки как да не се мине.
После за съспенс вкара шамарите.

# 834
  • Пловдив

Обича я , обича я глупака!
Не му се иска този брак да е провал , не му се иска да е разведен. Видял е потенциал в нея и не му се иска да го хвърля всичко на боклука. Правил е компромиси , оправдавал е , чакал е , надявал се е ......и накрая е изпушил и добре дошъл в bgmama

# 835
@Sun2000 нещо не виждаш обективно нещата, ако се върнеш и препрочетеш постовете на авторът наново, може и да ти се открие цялата картинка...

# 836
Simple Smile Мъжете, които обичат, не злепоставят любимите си жени пред непознати понеже не са успели да докопат заплатите им, не обиждат родителите им, не се обясняват по припадък как няма да купят билет за кино на жена си. Това правят токсичните. И троловете.

# 837
  • София
А пък според мен е нарцисист като от учебник. Когато той е поискал нещо - го е получил. Когато жена му поиска нещо - някак ей така, небрежно, гледа встрани и не й го дава. Това я докарва до истерия и после той казва "ах, тя е истеричка".
Класика.

# 838
Simple Smile Мъжете, които обичат, не злепоставят любимите си жени пред непознати понеже не са успели да докопат заплатите им, не обиждат родителите им, не се обясняват по припадък как няма да купят билет за кино на жена си. Това правят токсичните. И троловете.

Съгласна съм на 100%!

А пък според мен е нарцисист като от учебник. Когато той е поискал нещо - го е получил. Когато жена му поиска нещо - някак ей така, небрежно, гледа встрани и не й го дава. Това я докарва до истерия и после той казва "ах, тя е истеричка".
Класика.

Много често мъжете изкарват жените - истерички, ненормални и т.н. - но в крайна сметка те самите я докарват в това състояние. Последната история, която добави авторът, че е крещяла и го е заплашвала да го убие (не я оправдавам) със сигурност не е безпричинно, просто защото той е мега добър човек.

# 839
  • София
За мен обичта и нежеланието да се разтрогне брак, невинаги вървят ръка за ръка. Колко хора познаваме, които не си разтрогват изгърмените бракове по ред причини - комфорт, зависимост, инертност, нагласата "по-добре с някой си, отколкото сам". Хора всякакви.
Авторът във всеки последващ пост все повече дъни жена си - от забавна жена, стана инфантилна, асоциална, агресивна, луда и то в рамките на 2 седмици от началото на темата. Хубаво, случили са се някакви неща, но защо се е стигнало дотам, човек рядко за толкова кратко време избушва съвсем. Съмнява ме тая булка да е била чак толкова добра актриса, че да покаже всичките си дяволи чак след като се местят в град 2. За мен по някакви причини, авторът и жена му нито са се познавали особено добре преди брака, нито са живели заедно, та сега всички тези неща, които им се случват, се утежняват допълнително и от напредналите им отношения - защото сега вече има сключен брак, роднини намесени, апартаменти купени и т.н. Ако си бяха поживели година преди да се вземат, най-много да имаше един разочарован родител някъде, който се е надявал, че тая връзка може да прерастне в нещо по-сериозно.

Общи условия

Активация на акаунт