Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 17 983
  • 930
  •   2
Отговори
# 660
  • Далечният изток
Може пък да е мазохист...
Не обичам да се шегувам с теми за насилие, ама не знам, нещо ми е много странна цялата ситуация.
От една страна той самият звучи като насилник. Това с разгръщане на сюжета и даване на повече подробности де. Защото пък в началото си беше голям смотаняк, дървен философ и търтей. В момента, в който взе вече съвсем сериозно да си звучи като насилник, вкара нова фабула - тая с шамара. Ама се оказа, че него шамарят... Не може да си хем насилник, хем жертва. В живота си или в едната роля, или в другата. Може да си първо в едната, после в другата, ама едновременно в двете - не. Нещо не се връзва... Нещо от всичкото това е голяма лъжа, ама голяма.
Аз ще посъветвам автора да не се занимава повече с нас да ни се обяснява, ами да седне и сам със себе си да си изкоментира истината. Такава, каквато е, колкото и да не му е приятна. Да седне, да помисли той къде се позиционира в това семейство с жена си, в тези роднински отношения с разширените семейства, в живота въобще. Ако може, добре е да се види отстрани и да си каже честно харесва ли му това, което вижда. Ако нещо ни мотае и лъже, да знае, че лъже единствено и само себе си. Той е там, в онази действителност, не ние. И това ми е изводът всъщност - човекът въобще не знае къде се намира и какво му се случва. Изфантазирал си е например, че е мъж, който има мнение и го отстоява, но това е една голяма заблуда. Изфантазирал си е, че може да дава наклон на жена си и роднините ѝ как и за какво да си дават парите, ама и в това се е излъгал. И така нататък.
Авторе, излез от заблужденията си. Друг съвет нямам. Мислиш се за някой, който въобще не си. Петцифрената заплата може и да е истина, но и тя не ти дава властта и авторитета, които си мислиш, че притежаваш.

# 661
  • Пловдив
Заплатата не е 5 цифрена, пише "близко до 5 цифрена". Значи е нещо от типа 8-9900 лв.

# 662
  • София
Попринцип съм на мнение, че семейството е от мъжа и жената, и никой друг не трябва да се меси. С мъжа ми не допускаме никаква намеса в нашите решения и отношения от страна на родителите. Ако един човек не може да постави границите, за мен каузата е изгубена. На 30+ да се бориш да превъзпитаваш човек и да го откъсваш от родителския контрол си е мъка, с малък процент шанс за успех.

Дотук мога да разбера автора. Но ми правят впечатление някои неща. Бил патриархално настроен, което си е негово право, но виждам, че определено държи да има власт и да контролира нещата за да се чувства добре. Дори да няма дял в апартамента, му е важно да участва, което ще му даде чувство за контрол. Вероятно затова е харесал и жена си. Подозирам, че тя е доста податлива на такава динамика, но не е отчел, че някой я е научил да е такава, и този някой също си иска контрола.

Цяла тема повтаря, че апартаментът е безсмислен (сега). За него е така, но за една жена, която често е по-уязвимата страна, жилище на собствено име (каквото той има) е изключително умно решение. А което е ненужно сега, когато стане нужно, може да не е възможно. Затова според мен тя прави добре, а той като печелещ близо 5-цифрена сума, не би трябвало да има проблем да я подкрепи. Но на него апартаментът не му харесва, защото апартаментът е застраховка и отнема от властта му.

Цялата тема ми е двама се борят за контрола над една жена.

# 663
Аз съм “за” жената да си има жилище, в този случай те са абсолютно равностойни.
Обаче тук има нещо недоизказано и от началото написах на автора, че нещо намирисва историята. Кой би инвестирал и плащал с години апартамент, който ще остане за родителите? Ама те щели да доплатят… Кога? Защо не наплатят сега? Всичко е на някакви устни договорки. Ами ако се настанят и се окаже, че нямат възможност? Авторката ще изхвърли ли майка си и баща си? Да, тя ще има апартамент на нейно име, който обаче няма да ползва и няма да може да даде под наем, нито да продаде, защото родителите й го обитават. Стават едни сложни отношения, които аз лично никога не бих си причинила. Според мен авторката планира да остане в този град.

# 664
Съветваме жените да имат нещо тяхно точно, за да не изпадат в зависимост до степен "или ще стои вкъщи и няма да излизаш както преди, или няма да ти купя билет за кино".
Страшно е за една жена да бъде шантажирана по такъв начин, колкото и измислена да е конкретната пързалка.
И после му била отвъртяла шамар?
Малко е безсмислен шамарът, просто трябваше да опакова всичкия му багаж през деня, са го извади прид входната врата и да смени ключалката.
Подобни реплики за купуването на билет никоя жена не трябва да допуска и никой мъж да не си позволява.

# 665
  • France
... Кой би инвестирал и плащал с години апартамент, който ще остане за родителите? Ама те щели да доплатят… Кога? Защо не наплатят сега? Всичко е на някакви устни договорки. Ами ако се настанят и се окаже, че нямат възможност? Авторката ще изхвърли ли майка си и баща си? Да, тя ще има апартамент на нейно име, който обаче няма да ползва и няма да може да даде под наем, нито да продаде, защото родителите й го обитават.
Аз например Simple Smile
Като цяло идеята ми звучи много хитро и ако са сплотено семейство, каквото бяхме ние, може да се получи добра сделка: дъщерята купува апартамент с финансовата помощ на родителите (предполагам, че млад човек като нея не е имал нужното самоучастие) и плаща кредит, вместо да плаща наем. А после кредитът се изплаща от родителите, с техните Х заплати при пенсионирането и момичето има имот на нейно име, но почти изцяло изплатен от нейните родители. Така, ако има второ дете в картината, всяко ще си има имот един ден. Харесва ми тяхното мислене в перспектива

# 666
  • Пловдив
... Кой би инвестирал и плащал с години апартамент, който ще остане за родителите? Ама те щели да доплатят… Кога? Защо не наплатят сега? Всичко е на някакви устни договорки. Ами ако се настанят и се окаже, че нямат възможност? Авторката ще изхвърли ли майка си и баща си? Да, тя ще има апартамент на нейно име, който обаче няма да ползва и няма да може да даде под наем, нито да продаде, защото родителите й го обитават.
Аз например Simple Smile
Като цяло идеята ми звучи много хитро и ако са сплотено семейство, каквото бяхме ние, може да се получи добра сделка: дъщерята купува апартамент с финансовата помощ на родителите (предполагам, че млад човек като нея не е имал нужното самоучастие) и плаща кредит, вместо да плаща наем. А после кредитът се изплаща от родителите, с техните Х заплати при пенсионирането и момичето има имот на нейно име, но почти изцяло изплатен от нейните родители. Така, ако има второ дете в картината, всяко ще си има имот един ден. Харесва ми тяхното мислене в перспектива

Е тя значи се справя перфектно с нейното си семейство.За какво и е трябвало да се омъжва и да си създава друго.
Има си , правят си , плащат си .....за какво са набутали чужд човек само да им се пречка🙄

Дъщерята , родителите , нейн си, нейните .....аз дума за съпруг не виждам тук.

# 667
  • France
Аз също се справям перфектно с родното ми семейство. Дори мога да се справям и сама. Simple Smile
Нормалното е да се жениш, защото обичаш, не защото не можеш да се справяш сам Simple Smile

# 668
Да, моментът за закупуването е избран много добре. Родителите ѝ и двамата работят, явно са на стабилна работа, щом разчитат да се пенсионират там и да вземат пенсии накуп. Тя няма да ражда в близките години, няма да излиза в майчинство скоро, на работата си набляга. На млади хора дават по-добри условия, има си работещи родители за гръб. Моментът след 5 или колкото там са години, докато тя е в майчинство или с малки деца и в евентуална невъзможност да работи, а родителите ѝ вече са пенсионери (ако не планират и след това да продължат с работата), хич няма да е по-добър да си вземе жилище, особено с такъв подкрепящ мъж, който в чака да си внася 50-те процента в бюджета.
Никой не може да гарантира как ще са цените. При нас станаха 3 пъти по-високи, макар че много хора казваха, че няма накъде повече да се вдигат.

# 669
От къде дойде това, че момичето не може да се справя финансово без автора? Доколкото разбирам половината ѝ заплата отива в ипотеката, с другата половина все ще се справи с режийни и храна, ако е сама. За мен също ремонтът ще е приоритет пред кино или почивка, за да мога да се нанеса в жилището. Друг е въпросът, че билет за кино да се гледа като инвестиция в чужда ипотека, ми се вижда твърде дребнаво и не бих продължила с такъв човек. Та то приятел ако ти каже, че няма пари в момента, просто ще купиш билета ако искаш да гледаш филма с този човек.

# 670
  • Пловдив
Та то приятел ако ти каже, че няма пари в момента, просто ще купиш билета ако искаш да гледаш филма с този човек.

Години наред да купуваш билет всяка седмица ......никой не е такъв алтруист

# 671
  • Пловдив
Та то приятел ако ти каже, че няма пари в момента, просто ще купиш билета ако искаш да гледаш филма с този човек.
Години наред да купуваш билет всяка седмица ......никой не е такъв алтруист
Чакай пак да ти кажа - моя мъж. Години наред. Кое не е ясно? И други хора познавам. Автора е бедняк по душа.10 хиляди изкарва, и 100 хиляди да изкарва - пак ще му е тясно и малко, и жената ще трябва да си плаща по 20 лв билета за кино.

До тук не виждам какво се е прецакал, какво чак толкова ще вкара.

# 672
Е, той щом вижда в жена си чужд човек, ясно е, че ще му се свиди и сухия хляб, който иначе би изхвърлил Grinning

Как беше - всички щастливи семейства си приличат, всяко нещастно е нещастно посвоему.

# 673
  • Пловдив
Янтра ....твоят мъж сигурно е прекрасен човек и най вероятно ти си прекрасна жена , която заслужава отношението и вниманието , което ти дават.
В конкретния случай , моето лично мнение е , че нямаме толкова прекрасна жена , която да допринася в създаденото от тях "семейство" а всъщност създава проблеми,  разделение , играе в собствена лига като солов играч и някъде сред това нещо , си позволява и да обижда и посяга.....

# 674
Sun2000 ако ти правиш ремонт години наред, аз се справям за няколко месеца, но знае ли се, автора една вратичка не е успял да оправи, кой знае колко време, щом чак чичо беше включен.

Общи условия

Активация на акаунт