Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 26 431
  • 1 549
  •   7
Отговори
# 1 365
  • София
От малкото прочетено разбирам

...

# 1 366
Така е, тя поиска развод, даже и друг път е искала между крясъците и обидите, които бълва, но този  път той взе, че я изненада, като прие и и я блокира.

# 1 367
  • Далечният изток
Абе, Сън, нали ти ни се караше, че виждаме само пари и апартаменти?! Какво го повтаряш и потретваш и ти тоя апартамент?!

За мен проблемът в това семейство е следният - тя може много да иска да си показва характерчето, да обижда и да шамари, но този мъж, ако беше мъж на място, след втория скандал за торбата за боклук и за счупена чиния или каквото и да е, щеше да я е поставил на мястото ѝ. Никой не говори както вчера се опита да даде тон и Сън, че ако той беше ошамарил или обиждал и т. н., какво щяло да стане, не - граници могат да се поставят по напълно нормален и интелигентен начин. Обаче нито тя се усеща до къде да се простира, едно, че няма опит с мъже, второ, че това е видяла в семейството си, нито той знае пак от липса на опит и някакви свои убеждения как да съжителства с една жена, какво се очаква от него, какво от нея и къде да се поставят граници. Защото един нормален човек след третата обида от уж най-близкия ти и любим човек, ще си вземе куфара и ще си тръгне с достойнство или ще покаже вратата, отново с достойнство и без много приказки. Виждаш, че за тази жена ти не си мъж, тя ти го казва в очите даже, и ти продължаваш да стоиш да те обиждат и да те шамарят.... Ами не знам какво повече да кажа. Ако наистина ги е прозрял тези неща и е задействал развода, ще е най-доброто, което може да направи на този етап.

# 1 368
Grinning Човек, когото го гонят, а той поставя условия да се прибере там, откъдето опитват да го разкарат... никак не вдъхва доверие във възможностите му за правилна преценка на която и да е ситуация.

# 1 369
Не, условието беше  мацката да дойде при него в град 1, съсредоточи се, Ема. Simple Smile

# 1 370
Е нали е много тормозен и малтретиран дори, защо поставя такива условия?

# 1 371
Не, условието беше  мацката да дойде при него в град 1, съсредоточи се, Ема. Simple Smile

Grinning В семейното гнездо тоест. При условие, че жената на ЛГ му иска развод, той твърди, че многократно го е заплашвала с убийство и още куп подобни. Да, най-логичното е да ѝ постави условие да се съберат. Иначе ще плаща сметките сам, а целта беше тя И да му прави подаръци от нейната заплата.

# 1 372
  • Пловдив

Нали сега не се налага да си обясняваме защо една жертва се връща при насилника си?

# 1 373

Нали сега не се налага да си обясняваме защо една жертва се връща при насилника си?

Няколко потребителки от първо лице обясниха, че жените стоят при насилниците заради финансова зависимост.
Т.е. ЛГ е финансово зависим от жената. Което е и моята теза.

# 1 374
Сега родителските тела и на двамата им пилят на главите: "Аз нали ти казах, че тоя/тая..."

# 1 375
  • София
За мен казусът е много прост... Човек с 10 000 заплата натиска човек с 1 500 заплата. При такава конфигурация, независимо кой пол колко, ми е изключително смешно този с повечето пари да очаква другия да участва наравно. Тоест, единия да живее бедно, другият богато. Реално, авторката не живее с мъж с заплата 10 000, а с мъж със заплата 1 500 и претенции да определя музиката.

Колкото до обиди, заплахи и лошо отношение, тук подкрепям решението на автора да си ходи. Той е физически по-силен и финансово независим, така че е доста по-лесно за него. И го призовавам другия път да си търси жена на неговата възраст, с хубави доходи и кариера, за да не се чувства използван, понеже някой с пъти по-малка заплата не иска да разчита на това, че той ще й купува парцалки, докато тя стои безимотна.

# 1 376
  • София
Аз продължавам да не вдявам какъв е проблемът, че си е купила апартамент, като и остава една МРЗ на разположение?
Средната работна заплата за страната е 2444лв.
Минималната е 1077 лв.

Изискването му тя да участва е нещо съвсем нормално при така стеклите се обстоятелства.
Каза си, че няма да плаща косвено апартамент и аз, като жена в темата, също не бих.

# 1 377
  • София
Авторката плаща да кажем 800 вноска. Осигурява жилище, наем на каквото би излязъл поне толкова. Значи никой нищо не й плаща. Може пък тя да се чувства ощетена, че мъжът й живее на аванта при нея, вместо да й плаща наем Laughing

# 1 378
Местенето в друг град е по нейна инициатива, не по негова.

# 1 379
  • София
Да, наемите в Провадия са същите, като в МанЛи.

За мен не са проблем парите ѝ, а цялостното ѝ отношение.

Общи условия

Активация на акаунт