🌊 ТОВА МОРЕ ЩЕ ПРЕЛЕЕ/Taşacak Bu Deniz

• 24 589
  • 703
  •   2
Отговори
# 585
А може би предразсъдък - мъжете могат да хвърлят око на много жени, жените -  йооок. И Севджан я знае тая мъжка слабост и отигра момента добре. А може и Оруч да е наясно, какво прави в тоя момент Севджан и изигра ревнив годеник, а после я натика в таксито набързо да не се мотае в краката им. Grinning

# 586
И на мен ми хрумна това, че на мъжете е позволено, а на жените не, но ме подразни. И хич не ме интересува дали ще му се нарани егото или какво ще кажат хората. Да вземе да се определи вече, ще се жени ли или не, ако няма да й събира чеиза и нея и кой откъдето е дошъл. Понабрала съм му на Оруч тази серия. А Адил му е набрал още от първа. И когато разбере, че Елени му е родна дъщеря, Оруч ще я вижда сигурно само с бинокъл.

# 587
Цвети, Оруч затъна яко и се мята като риба на сухо. Хем му се иска истината да излезе наяве, хем не му стиска сам да я произнесе. Блокиран е отвсякъде и никой не му вярва.

# 588
Ами,  ще се мята, Катя, като му е такава родата, змия до змия, с малки изключения. Страх ме хваща да си помисля какъв ли ще е третия брат. Исо и Оруч биват, ама за другия нищо не знаем.
Вярно, че е блокиран отвсякъде и няма никакъв полезен ход, каквото и да каже все ще е виновен и ще предизвика нечие нещастие.

# 589
Няма да излезе Есме от колата,мисля
Първо Адил беше доста спокоен и гледаше Елени,нейната реакция
Ако беше Есме,лицето му щеше да изразява друга емоция
А Елени беше доста  разочарована от това,което видя,да не кажа,че даже и не искаше това да е истина
Мисля,че Хаджиран ще изиграе ролята на нейна майка
Може да натопят Адил,защото май нещо се е случило между двамата
И като видях как Зарифе даде чаша с вода и вътре приспивателно на Есме,изобщо няма да се учудя ,ако тя е упоила Адил,за да бъде с него.

Има някои неща,които са малко недомислени-например,преди 20 години телефон с камера да  запише бременната Есме и да се съхрани цели 20 години ми идва малко в повече,но нейсе,сериал да става

# 590
  • Кърджали
За Хиджран се разбра че има пръст или поне че знае за това че Елени е продадено бебе. Има запис от гласово съобщение, в което Хиджран се обажда на леля си (акушерката) че Кочари я търсят заради продажбата на бебета, та да се скрие и нищо да не им казва.
Този запис попадна в ръцете на Адил и той го пусна пред Фуртуна (Оруч, бабата, Зарифе...).
Та ако я пласират за майка на Елени какво става? Ще трябва да обяснява защо е продала собственото си бебе.

# 591
Ей сега довърших серията.
Момичета, Адил вече знае! Два пъти пита Есме има ли да му каже нещо. Първия път забравих кога беше, втория път- пред конака на Фуртуна, когато бяха дошли гръмовно да питат за майката на Ели, а Есме беше със сестра си.  Попита я точно сега, в този момент има ли да му каже нещо. Реагира силно на нейната реакция. А на нейното лице имаше зачатък на усмивка. Хайде, да не е усмивка, но имаше светлина. И гледаше по друг начин към него. Всичко беше различно.
Ето ги:

https://x.com/tasacakbudeniz/status/1989702288525373594?s=20

Той е умен човек, събрал е 2 + 2, като разбра кои са намесени, като знае какво им причиниха, може и да е разбрал вече- по пътя на логиката. Или поне силно подозира. Видяхме, че и друг път е бил две крачки напред. Адил вече мисли в посоката, че Ели е тяхна дъщеря.
Предолагах, че сцената, в която пита Есме в края на фрага може да е сън, но не е. Адил сам ще разбере, ако  вече не е.
А от колата е излязла Хиджран- то не остана кой друг. А и съдейки по разочарованието на Ели и лицето на Адил- няма кой друг да е. А тя се е съгласила да влезе в тази роля, за да спаси кожата. Сигурно се надява Ели просто да си замине, като разбере, че тя и е "майка".

# 592
Викаш, Онче, да са скалъпили тая лъжа, щото Хиджран е имала някаква връзка с Адил докато са учили нещо (така и не разбрах какво).Тази новина донесе и Микаел на Елени. Продала детето си, сега демонстрира открита омраза към Елени. Защо? Защото Адил я е изоставил и се е влюбил в Есме. Може и да мине за малко това. Ама Есме знае истината, защото Хиджран се мотаеше около нея, докато беше бременна. А Адил нямал нищо в паметта си, свързано с нея, не си я спомня. Абе... рехава плетка, в гърч е цялата тройка гадняри. Барабар с Оруч. Simple Smile

# 593
Точно скалъпено, Кате. Нали някого тряваше да докара Оруч. А и няколко намека имаше, ти ги изброи.
Като гледам обаче нашите хора много не са се вързали.
Хиджран е учила в медицински колеж, нали е медицинска сестра.  
Обаче интересно защо точно Микаел каза на Ели. Едни нехубави мисли ми минават през главата за гръцката майка.  Но то не е далече от истината- за какво и е на гръцката майка Ели да разбере коя е истинската, по-добре фалшива, Ели да се разочарова и да се прибере в Гърция.
Или ме обхваща параноя вече?Satisfied Може пък наистина Микаел просто да е разузнал. Ама аджеба как ще разузнае за някаква мижава връзка преди 20 години? Те не е било някаква велика любов, а нещо никакво такова.
Другият вариант е пак да покажат Хиджран като майка, но баща неизвестен. Grinning Щото ако е Адил, не могат да помръднат Ели от региона. Smiley

Последна редакция: нд, 16 ное 2025, 00:12 от oncee

# 594
Все майката търсят...
Що не потърсят бащата?
Елени не дойде да търси майка и баща,а само майка....

# 595
# 596
Добро утро
Не винаги утрото е по- мъдро от вечерта, защото не оправдах Оруч.
Още вчера се заядох с него, разбрала не разбрала и недогледала серията...
Добре, разбирам, че не е лесно да предадеш семейството, но защо се пазариш ? Оттегли се при годеницата си и не се върти около Елени. Той беше толкова близо до емоциите и чувствата на Елени, най- добре трябва да я разбира.
Много е объркан. Разбира се, пет пари не дава за годеницата си- натика я в таксито не от ревност, а да се отърве от нея. Съзнава или не- той е влюбен в Елени, има я емпатията към проблема ѝ, има го и възхищението от професионализма ѝ... Всичко това го привлича към нея и не му прави чест да се пазари и да лъже, ако е довел друга майка! Ако не можеш да понесеш истината- стой настрана! Да премълчиш е по- малък грях, отколкото да влизаш в измамни схеми и пазарлъци...
Есме, ах Есме, каква е тази, съдба, тази тежка  женска участ, да останеш сама с проблемна бременност- семейството против теб, любимият в затвора, има ли нещо  по- страшно от безизходицата?! Следва принудителен брак и смъртта на детето ... Сърцераздирателната сцена на гробчето, отказа да направят ДНК- "всичко , което не ме убива, ме прави по- силна!" Дано превъзмогне малко болката и тръгне по следите на съмненията си...
Адил- "искам да си ми дъщеря!"
Има две вероятности- от колата да слезе гръцката ѝ майка- но вече е ясно, че има продадено бебе, няма логика да е тя.
Хиджран- най- вероятно, защото внушаваха на всички, че е имала връзка с Адил, и защото нейни роднини са продали бебето... След всичката омраза, която демонстрира в мед. пункт, какво може да каже тя- "да, продадох те, защото не те исках и сега не те искам"...
Дълго стана, извинявайте... Heart

Последна редакция: нд, 16 ное 2025, 09:08 от Lilims

# 597
  • Кърджали
Пазарлъка според мен (след като се позамислих) е един вид че Оруч наистина мислеше да каже истината,  знаеше че след това ще бъде отхвърлен от семейството си затова искаше да си изчисти всички сметки - да върне онези пари (за да няма излишни обвинения) и да върне земята на Есме на Есме. Не мисля че търсеше някаква изгода

# 598
Той лична изгода не търсеше в пазарлъка си, да. Но(!) изправен пред дилемата: да защити престъплението на майка си и чичо си с цената на лъжа или да защити истината, избра лъжата... Вярно, че е труден избор, в който ще загубиш едната страна. Вярно е и, че Адил ги постави в тази ситуация, в която няма място за шикалкавене. Ама то в такива ситуации лъсва характерът на човек. Не можеш да имаш и едните, и другите.
Аз съм по-склонна да приема позицията на Лилимс, макар че и тя е слабост.
Цитат
Ако не можеш да понесеш истината - стой настрана! Да премълчиш е по- малък грях, отколкото да влизаш в измамни схеми и пазарлъци...
Бита карта е Оруч... Страхът е лош съветник...  Smirk

# 599
Аз имам друга теория за този пазарлък.
Според мен това е измислено от Шериф и Зарифе, а Оруч само го изпълни, но нищо чудно и от самия Оруч да е идеята, за да спечели време.  За себе си, за да реши какво ще прави или за трите змии да решат как ще лъжат. Преди да излезе на улицата Зарифе нали го спря и му каза, че Кочари ще я убият, но той ще я погребе. Мисля, че точно в този промеждутък нещо е станало.
И друго което си мисля, че може да стане. Някой да се изтърве пред Есме, че сумата от продажбата е била
50 000. Както преди майка й се изтърва и каза на Оруч за бягството на Адил и Есме, а той нямаше до него момент представа, че е имало връзка между Адил и Есме.
Иначе кой ще слезе от този джип нямам никаква идея. Всичко друго, освен истината много ми издиша, но съм почти сигурна, че поне ще се пробват.
Тук всеки знае по някаква част от истината и ще е много трудно да заблудят всички. Единственото, което не знаят всички  заинтересовани е, че бащата е от Кочари.
Това, което ми идва на ум е да изкарат Елени плод на изнасилване и затова да е била продадена. А майката да е Хиджран.

Последна редакция: нд, 16 ное 2025, 10:24 от cvetansk

Общи условия

Активация на акаунт