Струва ли си да чакам брак

• 6 300
  • 126
  •   1
Отговори
# 60
Не бих чакала някой, когото не е сигурен в мен. Още по-малко да му поставям ултиматум.

# 61
Е, то това е характер, манталитет. Има хора действат с изнудване и заплахи. Ако мине номера.

# 62
Той ти е казал буквално “не съм сигурен в теб”? Доста грубо, пък живеете заедно. Да не е поредният, наранен от бившата и загубил доверие в жените? Ако така те е спечелил, колко е объркан и как му трябва време, така ще те и загуби.

# 63
  • София
Само да вметна, че, ако чуя от мъж "не съм сигурен в теб' ще му тегля една веднагически!

# 64
  • Бургас
Цитат
Здравейте, аз съм на 21г. Имам си приятел от близо два месеца. Преди да се срещнем доста време поддържахме връзка, сега сме си заедно. Аз се чуствам много добре с него. Намеренията ми са напълно сериозни към него , желая брак, деца, а като,че ли той още не е готов. Отношението му не винаги е перфектно, но въпреки това искам той да е човека до мен. Имала съм и други приятели , но никога не съм изпитвала толкова силно чувството да си създам семейство с някой. Според вас нормално ли е или би била избързана стъпка от моя страна. Дали бих го уплашила с това, че искам брак и деца и да стане така, че той да се отдръпне от мен
.
Това е постът на авторката, преди да го преработи. Желанието, което изпитваш "да си създам семейство с някого" е всъщност желанието да си свързана, да имаш пълноценна връзка, нещо което не се свързва  с "неперфектното"  отношение на човек, който няма и желанието, и капацитета за това. Не го изнудвай, не натискай за брак и деца, това ще ти е най-голямата грешка.  Ще останеш сама с две деца, още по-самотна...Ти като не си си взела поука от първия път, дано поне той да е.

# 65
Точно щях да коментирам фразата " не е сигурен е мен... Но отказва да се разделим."

Цитат
Здравейте, аз съм на 21г. Имам си приятел от близо два месеца. Преди да се срещнем доста време поддържахме връзка, сега сме си заедно. Аз се чуствам много добре с него. Намеренията ми са напълно сериозни към него , желая брак, деца, а като,че ли той още не е готов. Отношението му не винаги е перфектно, но въпреки това искам той да е човека до мен. Имала съм и други приятели , но никога не съм изпитвала толкова силно чувството да си създам семейство с някой. Според вас нормално ли е или би била избързана стъпка от моя страна. Дали бих го уплашила с това, че искам брак и деца и да стане така, че той да се отдръпне от мен
.
Това е постът на авторката, преди да го преработи. Желанието, което изпитваш "да си създам семейство с някого" е всъщност желанието да си свързана, да имаш пълноценна връзка, нещо което не се свързва  с "неперфектното"  отношение на човек, който няма и желанието, и капацитета за това. Не го изнудвай, не натискай за брак и деца, това ще ти е най-голямата грешка.  Ще останеш сама с две деца, още по-самотна...Ти като не си си взела поука от първия път, дано поне той да е.

Но в този случай между двата поста - стария и който чета сега, няма никаква прилика! Нито като възраст, нито като наличие на деца, нито като продължителност на връзката. Буквално Радио Ереван.

# 66
Цитат
.
Това е постът на авторката, преди да го преработи. Желанието, което изпитваш "да си създам семейство с някого" е всъщност желанието да си свързана, да имаш пълноценна връзка, нещо което не се свързва  с "неперфектното"  отношение на човек, който няма и желанието, и капацитета за това. Не го изнудвай, не натискай за брак и деца, това ще ти е най-голямата грешка.  Ще останеш сама с две деца, още по-самотна...Ти като не си си взела поука от първия път, дано поне той да е.
Ама чакайте, нали някой по-назад писа, че този пост е от тема на авторката от 2019 г.!? Каква редакция....

# 67
Здравейте. На 27г съм. Имам партньор от година и двамата имаме по едно дете от предишен брак.
Живеем заедно.Аз искам дете и църковен брак, той не е готов и не е сигурен в мен. Искаше време от месец, пожелано от него, за да мисли. След като измина срока аз още отговор нямам, отказва и да се разделим. Струва ли си да го чакам още....

Цитирам първият пост. Авторката иска и дете и брак.

Елора за втори път цитирам поста на авторката защото виждам, че не четеш или четеш избирателно.
Тя иска и дете.

# 68
Цитираният пост на авторката е от времето преди да сключи първия си брак. Прочетох стари нейни мнения. Очевидно и тогава е бързала, което не е довело до желания от нея развой – пише, че сама си е тръгнала от брака. Бърза и сега. Защо ли?!

Авторке, на твое място бих изчакала още поне година-две, за да опозная по-добре конкретния мъж и за да видя как ще се развие ситуацията. През това време той може да узрее за брак и за дете. Ако и след този период очакванията ви се разминават, може да се разделите. Но не прибързвай с решенията. Личните отношения не се решават с ултиматуми.

Да речем, че въпросният мъж ти предложи, защото ти много искаш, но той пък не е сигурен в избора си. Какво ще ти донесе този изпросен брак? Ще бъдеш ли щастлива? А ако партньорът ти не е щастлив и удовлетворен и си изкарва гнева върху теб, защото си го притискала с ултиматуми? Още повече, ако създадете и още едно дете?... Такива отношения ли искаш? Помисли си.

Бракът – нито гражданският, нито църковният – прави хората верни един към друг и надеждни. Напротив, верните и надеждни хора изграждат стабилния брак.

Желая ти успех!

Последна редакция: чт, 23 окт 2025, 17:56 от Radilena

# 69

Елора за втори път цитирам поста на авторката защото виждам, че не четеш или четеш избирателно.
Тя иска и дете.

Аз и първия път разбрах и отговорих, май ти не четеш.

Ето ми го коментара за това

Цитат
Е хубаво де, искала трето. Къде две, там и три.

Колкото до това

Не е сигурен, защото тя го натиска освен за брак и за общо дете.

Това звездите ли ти го казаха?
Лично ли познаваш човека? Щото може да има много други причини.
Пак Ариелче влизаш във филми и  почваш да фантазираш и спекулираш.

Мисля, че би трябвало да стане ясно какво искам да ти кажа.
Да правя превод от бг на бг не е ок, ама щом се налага.
Никъде не пише защо той и няма доверие.
Та, хайде да не спекулираме.

# 70
Ми ако получава всичко, от което има нужда без брак, няма да иска.

# 71
Днес живеем в различни времена. Бракът вече не е разменна монета, чрез която мъжът или жената получават нещо. Все повече хора избират да живеят без брак, не защото се съмняват в чувствата си, а защото не вярват в самата институция на брака. Той има значение единствено от правна гледна точка, но извън това често губи своето истинско предназначение.

# 72
  • here and now
Ако трябва да подписва, за да го получи, ще го търси там, където няма да го натискат.

# 73
  • Beyond the stars

Не знам някой да се жени на първия месец, та обикновено всички получаваме всичко и без брак.

# 74
  • София
Аз съм "старата школа" и не бих отишла да живея с някого без да ми е поне предложил брак. Но щом вече живеят заедно, много вероятно пръстен няма да види.

Общи условия

Активация на акаунт