Струва ли си да чакам брак

• 6 194
  • 126
  •   2
Отговори
Здравейте. На 27г съм. Имам партньор от година и двамата имаме по едно дете от предишен брак.
Живеем заедно. Аз искам дете и църковен брак, той не е готов и не е сигурен в мен. Искаше време от месец, пожелано от него, за да мисли. След като измина срока аз още отговор нямам, отказва и да се разделим. Струва ли си да го чакам още....

Последна редакция: ср, 22 окт 2025, 11:50 от Moderator1

# 1
  • Deutschland
Без граждански брак, само църковния няма законен статут.

# 2
  • София
Не си струва.

# 3
  • София
Искаш, ама няма. Поне пръстен дал ли е?

# 4
Нас ли питаш?
За собствения си живот и за мъж, с който ти ще живееш и не познаваме?
Църковният брак ти дава някаква сантиментална стойност ли, че държиш на него?
Защото законова няма.
Ако се обичате и разбирате с човека, какъв ти е проблема?

# 5
  • София
Скрит текст:
Здравейте. На 27г съм. Имам партньор от година и двамата имаме по едно дете от предишен брак.
Живеем заедно. Аз искам дете и църковен брак, той не е готов и не е сигурен в мен. Искаше време от месец, пожелано от него, за да мисли. След като измина срока аз още отговор нямам, отказва и да се разделим.
Струва ли си да го чакам още....
Не. А и да дочакаш такъв изнасилен брак, това струва ли си?

# 6
Църковният брак сам по себе си не е признат като официален брак от нито една държавна институция.
От друга страна, не разбирам защо би искала дете от друг мъж, при положение че се познавате едва от година. Независимо колко време сте живели заедно, подобно прибързване рядко води до щастлив край и за двете страни.

# 7
Живеем заедно. Аз искам дете и църковен брак, той не е готов и не е сигурен в мен. Искаше време от месец, пожелано от него, за да мисли. След като измина срока аз още отговор нямам, отказва и да се разделим. Струва ли си да го чакам още....

Не се събирай да живееш с него. Щом той не е сигурен в теб, не виждам как си сигурна да го пуснеш при детето си.

Ако не е готов за сериозен ангажимент с теб, продължи си пътя. Намери някой, който няма да ти губи времето.

Ако не си твърда, има опасност да останеш сама и с две деца.

Търси мъж, който може да поема отговорност.

P.S. Църковен брак, без граждански не правят. Ако много го е страх за имотите му, предложи предбрачен договор и се разберете.

# 8
  • Варна
И двамата имате по едно дете, значи общо две. И сега искаш брак и общо дете. Звучи като да се опитваш да го "вържеш" и той да го усеща.

Мисля, че няма да станат нещата както ги искаш. Евентуално да продължите заедно както досега.

# 9
Бих казала също, че бракът не гарантира нищо и ако сте сигурни, че искате да сте заедно, подписът не означава повече от това да сте решили и да вървите заедно. Но ако той не е сигурен в теб, ти тогава как си сигурна, че той е човекът?
Трябва да изчистите този въпрос иначе ще продължи да седи между вас - ти да искаш да се жениш, а той да не е сигурен. И така да обречете връзката си

# 10
  • Melmak
Сам по себе си църковен брак никой не прави. Първо трябва граждански, тогава църковен.
При гражданския може да подпишете декларация за разделеност, няма да сте в СИО. Демек, който каквото си купи е негово, а не общо. Това ако имате страхове за имуществото си.

Според мен прибързваш, едва от година сте заедно и зор за брак. Защо?

# 11
  • София
Ми той ти го е казал - не е сигурен в теб.
Дала си му срок (кой за Бога предлага брак след поставен ултиматум), нямаш отговор.

А закъде бързаш? Има две деца намесени в картинката, ситуацията е деликатна.
Ако държиш на брак - след изтичането на месеца би било редно да си тръгнеш, защото си поставила ултиматум и той не е спазен. Ама не ми изглеждаш готова за това... Ако не си тръгнеш - мислиш ли, че ще го постигнеш? Човек поставя ултиматуми само когато е готов да стигне до край.

# 12
  • София
Ама вярвайте им на тия мъже! Щом каже, че не иска брак, значи не иска и това е.

# 13
А даваш ли си сметка, че при сегашното статукво имаШ 2 деца, щом живееш с него..
Да искаш само след 1 година трето дете (пак подчертавам трето, освен ако не очакваш неговото дете да остане при майката) , според мен много прибързваш.

Често 1 година не е достъчно време за опознаване на партньор/ка дори без деца.
Църковният брак за теб е желание, а за него? Ако не желае?

За ултиматума е много крайно.
Ако на мен ми поставят подобен ултиматум, дори да съм била повече склонна за "да", сигурно щях да се отдръпна.
Но тук става въпрос за теб, какво мислят другите е все едно.

Та сега накъде? 🙂

# 14
Ултиматумът е разумен, ако знаеш какво искаш, какво е важно за теб и какви са твоите ценности. Пести време, но трябва да си готов да приемеш и негативен изход и да си държиш на думата. Колкото и да ти е мъчно и да ти се къса сърцето.

Не харесвам мъже, които те мотаят и те държат докато дойде нещо по-добро. Защото не че не искат брак, не искат брак с ТЕБ или те "пробват" сякаш си автомобил.
След една година е нормално картите да са на масата.

Общи условия

Активация на акаунт