Струва ли си да чакам брак

• 6 214
  • 126
  •   1
Отговори
# 30
  • Beyond the stars
Не, не сме всички единодушни.
Лично мен, ако ми поставят подобни ултиматуми и ще го разкарам.

+1

След 1 година и две деца в картинката със съответни бивши партньори .. ами и аз не бих била в екстаз да набия коляно с пръстен, че и трето дете да правя. Сори, ама човекът и влюбен да е , явно има здрав разум някакъв.
И сега би било най-добре да го използва, за да си тръгне.

# 31
  • София
Някой има трезв разум и това е мъжа.
Какво е това притискане, не ви ли па̀ри от първия път?

# 32
Здравейте. На 27г съм. Имам партньор от година и двамата имаме по едно дете от предишен брак.
Живеем заедно. Аз искам дете и църковен брак, той не е готов и не е сигурен в мен. Искаше време от месец, пожелано от него, за да мисли. След като измина срока аз още отговор нямам, отказва и да се разделим. Струва ли си да го чакам още....

Е стига де. На 27 и вече имаш един провален брак и дете. Което дете, между другото би трябвало да ти е първи приоритет. А ти, след само една година връзка с някакъв мъж, който също има отговорности, тоест дете, вече искаш да се сдобиете с трето, че и църковен брак поставяш, той пък за какво ти е. Едва ли си толкова реригиозна, щом вече си се развела и живееш в грях.

Послушай мъжа, явно той има повече здрав разум, живейте си и си гледайте децата, които вече имате. И бъди доволна, че човекът е  отговорен, а не бърза да ти направи още едно и да те зареже с него.

# 33
  • 🌊
Това ученическата любов, която не те е докосвала или някой от тези, които ти пишеха?
Авторке, хубави и разбираеми са желанията ти за семейство, но бързаш ужасно много за всичко и не само в тази връзка. Поради някакви свои причини си отчаяна за любов като от филм и то веднага, но си прочети предишните мнения. Сама си казала преди, че искаш финансова сигурност. В момента имате ли я? А с още едно дете?

Признавам си, че в същата ситуация и аз бих постъпила като мъжа. Имам отговорност не само към себе си, а и към детето. Страшно неразумно ми е да яхна розовия балон и майната му на останалото.

# 34
Една година не е много. За къде бързаш? Просто иска още да те поопознае.
Пп: Ако от всяка връзка искаш дете.., не знам къде ще му излезе края. И като цяло, някои хора минават през няколко връзки докато намерят точния човек. Представям си колко щеше да е нелепо от всеки човек с кого са, да искат деца. Малко циганска работа.
Относно църковния брак, трябва и двамата да сте кръстени в църква преди това. Иначе, да, редно е двамата души да бъдат религиозни, иначе няма особен смисъл. Само че, много хора сключват църковен брак, само за да си минат по реда. За традицията го правят, не за друго. Може да са кръстени като малки, но това не означава че са особено религиозни, защото това е личен избор, все пак. Едни познати да не ви казвам колко пари пръснаха само за сватбата си (десетки хиляди), а дори не са хора с пари. Изтеглиха кредит за целта, и то не те самите, а човек от семейството. Само заради някакви си екстри, прищявки, и показност. И същевременно се венчаха в църквата. Това ако са религиозни хора....

Последна редакция: ср, 22 окт 2025, 16:33 от Borqna Sto 771419

# 35
Един човек, независимо мъж или жена, на пряко поставен въпрос относно връзката като дали да заживеете заедно, дали да сключите брак, дали да имате дете, ти отговори с "искам да помисля", значи отговорът реално е "не". Реалното значение на "да помисля" е "ти и връзката ни не сте точно това, за което мечтая и засега на следващ етап не съм готов да мина".

# 36
Нищо кратко няма в една година. За една година се жени, бременее, ражда и се развежда. Просто с този човек няма да станат тези неща  Simple Smile

# 37
Стига бе, тя е на 27, разведена с едно дете и е от една година със сегашния. Това означава, че и в предишната връзка е прибързала, и се кани и сега да прибърза. Мъжът поне си е взел поука от първия брак, именно да не се прибързва с решенията и стъпките.

# 38
Здравейте. На 27г съм. Имам партньор от година и двамата имаме по едно дете от предишен брак.
Живеем заедно. Аз искам дете и църковен брак, той не е готов и не е сигурен в мен. Искаше време от месец, пожелано от него, за да мисли. След като измина срока аз още отговор нямам, отказва и да се разделим. Струва ли си да го чакам още....
Чакай сега, той ти е казал, че не е готов и не е сигурен в теб. И ти при това положение му поставяш срокове и ултиматуми?
Не те разбирам. Все едно си девствена и без брак няма да се дадеш. А ти си се дала вече и то отдавна. За какво ти е цялото това нещо? Ако се разбирате, живейте си заедно (но внимавай да не забременееш, защото вие сериозна връзка нямате). Ако не - разотивайте се. Тия бракове и още деца са съвсем нереалистично изискване, още повече църковен брак.

# 39
Цитат
Здравейте, аз съм на 21г. Имам си приятел от близо два месеца. Преди да се срещнем доста време поддържахме връзка, сега сме си заедно. Аз се чуствам много добре с него. Намеренията ми са напълно сериозни към него , желая брак, деца, а като,че ли той още не е готов. Отношението му не винаги е перфектно, но въпреки това искам той да е човека до мен. Имала съм и други приятели , но никога не съм изпитвала толкова силно чувството да си създам семейство с някой. Според вас нормално ли е или би била избързана стъпка от моя страна. Дали бих го уплашила с това, че искам брак и деца и да стане така, че той да се отдръпне от мен
.

Тема на авторката от 2019.................душата ти имаш някаква мания да искаш деца от всеки дето се срещаш..........

PS. Баси яката опция това да виждаш стари теми

То да беше само това.
Все на едни и същи попада.
Проблема е в нейния телевизор ми се струва.

Ся по темата.
Ми не си струва, както казаха назад - вервайте им на тия мъже. Казал ти го е директно.
Щом не иска брак, не иска.
Една известна личност беше казала - ако трябва да се моля, то не ми трябва.
Та ако имаш поне грам достойнство, щом времето в което е обещал е минал приключи връзката.
Изнеси се ако си в неговия дом, ако той е в твоя го помоли да си събере багажа.
Какво значи това, че не искал да се разделяте? Няма право тук да има думата. За тангото са нужни двама.
Такива неща като това, че не искал да се разделяте ако каже, няма как да стане. Ти искаш да прекратиш и това е.
Не знам как не ти е станало обидно като ти е казал, че няма доверие в теб. Аз бих се опулила първо, после бих приключила на секундата. Че и да живея с такъв. Ми малко тъпо ми се струва. То преди да заживеят двама, елементарно доверие трябва да си имат. 1 година сте заедно.
Щом някой ми няма доверие, няма място в живота ми. Елементарна логика.
Той разбира се не е  длъжен да ти предлага брак ако не иска, никой не ти е длъжен в тоя живот.
Ти пък не си длъжна да живееш с човек, който не ти предлага брак и ти няма доверие. Леко патова ситуация.
Изводът е, че не сте един за друг.
Ся ти му кажи, че не щеш да живеете заедно щото му нямаш доверие и приключвай.
След 2 години ще те чакаме с почти идентична тема.

# 40
Дала си си срок да натриеш носа на бившия, че бързо ще го замениш?
Май и от твоята страна няма любов. Някакви срокове, изисквания и планове.

# 41
Може да не иска брак за момента, а не по принцип. Както казах, не иска да прибързва човека. Защото вече веднъж е прибързал и е сгрешил. Позната двойка сключи брак след 7 годишна връзка, след което жената веднага забременя и роди. Най-вероятно са се оженили, защото са решили да имат дете. Други познати пък да от 15 години заедно, живеят без брак, и имат малко дете. Така че, нещата са доста относителни. Но, тия решения трябва да са взаимни. Ако единият иска дете, а другия не, и ако единият натиска за брак, а другият иска да живеят без, тогава нещата пропадат. Компромиси с такива неща не трябва да се правят. Твърде вероятно е авторката точно от религиозна гледна точка да бърза да се жени. Тия дни нали имаше подобна тема за развод след едногодишен брак. Гледайте да не стане същото.

# 42
Интересно е да се знае какво точно има предвид мъжът, като казва "не съм сигурен в теб".

Авторке, би ли пояснила?
Защото би могло да означава много неща - не съм сигурен в теб, че си способна да работиш и печелиш (примерно, а очакваш моята помощ), не съм сигурен в теб, че ще приемеш детето ми или не съм сигурен в теб поради някаква друга причина.

Започни оттам, ако искаш да имаш отговори. Понякога във форума се дават и разумни съвети.

# 43
1-вата година всичко е розово, след няколко години си показват рогцата. След един брак вече би трябвало да го знаеш. Най-добре не бързай за брак и дете. Пък и на него надали му се жени пак

# 44
Как да е сигурен в нея.
Потвърдило му се е.

Общи условия

Активация на акаунт